6 съвета как да простите на бившия си, колкото и да ви е трудно

Съвети как да простите на бившия си, колкото и да ви е трудно
Любов и партньорство

6 съвета как да простите на бившия си, колкото и да ви е трудно

Да простите на бившия си, може да бъде наистина трудно, особено ако това е човек, когото наистина сте обичали. Понякога обаче това е може да е единственото правилно решение. Прошката е много важна за всеки. Тя може да ви помогне да се излекувате и да продължите напред в живота. Но това е и едно от най-предизвикателните неща в живота.

Много е трудно да простите на бившия си, ако ви е причинил много болка и травма и е променил живота ви.

Но също така е много важно да помните, че това е, което ви помага да продължите напред и да бъдете това, което сте в живота. Когато някой ви причини болка, той ви кара да негодувате да сте около този човек. Важно е обаче да разберете, че каквото и да прави някой, е защото е такъв. Това няма нищо общо с вас и вие не сте виновни за нечие поведение.

Вместо това отделете време да разберете защо са направили това, което са направили, простете им и продължете напред в живота. Може да е много предизвикателно и трудно, но носенето на гняв и болка може да ви натежи и да ви задържи в живота. Ето защо всички ние трябва да се научим как да прощаваме на хората, дори когато те не съжаляват.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

да простите на бившия си

Ето съвети как да се научите как да простите на бившия си, дори ако ви е много трудно да го направите:

Помнете, че да простите на бившия си не означава, че приемате поведението или действията му.

Това просто означава, че приемате случилото се и се опитвате да намерите начин да живеете с обстоятелствата такива, каквито са.

Да простите на бившия си не означава, че не можете да изпитвате никакви чувства към случилото се.

Все още може да се чувствате разстроени и ядосани или болката, която идва заради поведението на този човек. За да се излекувате напълно, вероятно ще отнеме време и това е напълно нормално.

Научете се да приемате урока, който сте научили, и се възползвайте от силата, която сте получили, след като са ви наранили.

Всяко преживяване ви помага да израствате и да бъдете по-силен човек, дори и в началото да не го осъзнавате. Когато обаче го признаете, може да ви помогне да простите на бившия си за всичко, което е направил.

Да простите на бившия си не означава, че трябва да му го кажете.

Може бившият ви да не съжалява за действията си и ако му кажете, че му прощавате, това само да му помогне повече. Затова няма нищо лошо в това да простите на бившия си и да го оставите да си отиде, без да му казвате за това. Няма нужда да се чувствате виновни, че не сте му споделили. Идеята на прошката е да освободите себе си от товара.

да простите на бившия си

Помнете, че всеки човек е различен по свой начин и е човешко да прави грешки.

Опитайте се да разберете защо бившият ви е направил нещата, с които ви е наранил. Може би вината не е само негова. Поставете се на мястото му и погледнете всичко от неговата гледна точка. Те може да се чувстват отговорни за вашата болка, но може да не са в състояние да я изразят и вашата прошка би означавала много за тях. Разбира се, идеята не е да оправдавате грешките на другия, а просто да помислите и за вариант, в който има и друга гледна точка.

Прошката може да ви помогне да спестите много емоции и енергия.

Когато сте гневни и ядосани, в крайна сметка може да пропилеете много енергия в гняв и омраза, ако не простите. Не забравяйте, че прошката може да ви освободи от бремето да носите цялата негативност.

Вижте още:

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Четири гарантирани признака, че той няма да забрави за вас след раздялата

Четирите зодии, които са склонни да слагат край на настоящите си връзки заради минали такива

Четири съвета как да изберете перфектния партньор за вас

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе