6 признака, че връзката ви е на път да се разпадне
Любов и партньорство

6 признака, че връзката ви е на път да се разпадне

Ако атмосферата у дома е тягостна, а вие се чувствате нещастни и притеснени за връзката си, може би е добре да сте информирани за тези 6 признака, които предвещават, че във взаимоотношенията ви наближава криза.

Понякога е доста трудно това да бъде изречено на глас, но подсъзнанието ви „крещи“, че връзката ви е на път да се разпадне.

Нямате желание за интимност с партньора

За мъжете интимността е начин да разтоварят стреса и гнева, нещо като своеобразен емоционален клапан. Ето защо те са склонни да правят любов, дори и когато атмосферата в къщи не е много комфортна. Жените обаче не са така. Те имат нужда да се чувстват добре, за да се отдадат на любовни ласки. И ако имат проблеми с партньора си, това директно се отразява в спалнята.

Кавги заради дреболии

Това, което преди дори не сте забелязвали, сега ви подлудява. Отворена паста за зъби, непочистената дъска за рязане, намачканата кърпа. Малките неща, които ви вбесяват и ви дават повод за сътворяването на чутовен скандал. Според психолозите това всъщност е опит за привличане на внимание и е типично за тези жени, които не се чувстват комфортно в своята връзка. Също така, това е резултат и от липса на любов. С неприятната сцена просто се опитвате да привлечете вниманието на партньора си и да го провокирате да промени нещо. Лошото е, че точно с такъв стил на поведение не само, че не се постига желаната цел, но и нещата стават по-зле.

Бягство от дома

Започвате да спортувате редовно, срещате се с приятели по-често, след работа предпочитате да обиколите всички магазини – с две думи, не ви се прибира у дома. Просто правите всичко възможно да прекарвате по-малко време вкъщи.

Охладнели отношения

Ограничавате разговорите с вашия партньор до абсолютен минимум. Кой ще вземе децата от училище, кой ще направи плащането на сметките и това е всичко. Отдавна не говорите нормално.

Критикувате често партньора

Изведнъж виждате куп грешки в него. Притеснява ви, че се смее твърде силно, че хърка в съня си, че мляска докато се храни и т.н. и т.н.

Не се предавайте, всичко е преодолимо

Разпознавате ли някои от тези признаци? Препятствията във връзката ви трябва да бъдат преодолени, в противен случай развръзката ще е неприятна.

Имате две възможности. Или оставете всичко както е, или потърсете решение. Но помнете – с всеки обсъждан конфликт отношенията ви ще укрепват, а с всеки потиснат двамата ще се отдалечавате един от друг. И колкото повече проблеми се натрупват, толкова по-трудно ще се справяте с тях. Понякога дори могат да станат толкова много, че наистина е по-добре да си тръгнете, защото съживяването на връзката на практика ще е вече невъзможно. За да не се стигне дотам, вземете мерки навреме.

Tagged , ,
на горе