6 навика на жените, които вгорчават живота им

6 навика на жените, които вгорчават живота им
Психология

6 навика на жените, които вгорчават живота им

Жените често се оплакват от живота си, но нека да видим кои от техните навици им пречат да бъдат щастливи.

Летене в облаците

Изработването на планове и мечтите за тяхното изпълнение със сигурност са добра идея, но никой няма да изпълни вашите планове вместо вас. Всеки знае поговорката „Не отлагайте за утре това, което можете да направите днес.“, но не всеки я спазва. Пробвайте, преди да си легнете, да изброите мислено какво добро и полезно за вас сте направили днес. Ще забележите резултатите много скоро. Бъдещето е във вашите ръце.

Нерешителност

Животът ни се състои от милиард събития и резултати, които водят до различни пътища. Кой от пътищата ще изберете, определя това, което получавате от живота. Ако се страхувате да изберете най-добрия път за себе си, никога няма да разберете какво сте пропуснали. Научете се да вземате жизненоважни решения и вървете смело напред.

Не казвайте „Да“, когато искате да кажете „Не“

Животът е твърде кратък, за да го живеете за някой друг. Когато е необходимо, отказвайте и не се страхувайте, че ще обидите някого.

Излишни покупки

Магазините и рекламите се възползват от слабостите на хората. А правилното управление на семейния бюджет е ключът към удобното и щастливо бъдеще. Изградете си правило – пазарувайте винаги добре нахранени и със списък в ръка. По-големите суми трябва да отиват за по-големи покупки, а не да се пръскат за дреболии. Добре е и да се научите да спестявате. Вярно е, че парите сами по себе си не носят щастие, но могат да купят комфорт и в това няма нищо лошо. Затова харчете парите си за най-ценното –  безразборното харчене няма да ви направи по-щастливи.

Клюки

Още едно зло. Освен това е толкова подло. Не е ли по-лесно да питате, вместо да си правите догадки и да злословите? Говорете директно с човека, ако нещо ви интересува. Със сигурност вие не искате да бъдете обсъждани, така че, не го причинявайте и на другите. Внимавайте с думите си.

Работохолизъм

Работохоликът може и ще постигне нещо в живота, но на висока цена. Всеки организъм трябва да си почине. В идеалния случай трябва да работите с чести, кратки почивки. Тогава ще има повече сила и пред вас ще се отворят нови хоризонти.

Tagged , ,
на горе