5 тайни от Япония за дълъг живот
Добра форма Интересно

5 тайни от Япония за дълъг живот

Коя е чудодейната тайна за дълъг живот и щастие?

Всички искаме да сме здрави, активни и да се чувстваме добре дълги години, за да сме със семейството и приятелите си. Книгите ни дават полезни антиейджинг съвети и кои фактори водят до дълъг и приятен житейски път.

Въпреки статистиката, че най-голяма част от столетниците живеят в САЩ, се вижда, че и в други части на света могат да се открият хора, които живеят до 100 години. Изследвания сочат, че най-много столетници живеят в Япония, Гърция, Коста Рика, Италия, Южна Корея.

Данните показват, че Япония е една от страните с най-много хора, достигнали дълголетие. В град Окинава в Япония живеят най-много възрастни хора на възраст над 100 години. Те се наричат суперстолетници.

Посочва се, че японците се хранят най-здравословно и живеят най-дълго.

Ето една декларация, написана от жители на град Окинава в Япония:

На 80 съм още дете.

Когато дойдеш тук,

за да ме видиш на 90,

забрави за мен

и почакай да навърша 100.

Колкото сме по-стари,

толкова сме по-силни

и не позволяваме децата ни да ни обгрижват.

Ако търсиш дълъг живот,

добре дошъл в селото ни –

тук ще получиш благословията на природата

и ще открием заедно

тайните на дълголетието.

Ето кои са 5 тайни от Япония за дълъг живот:

            Живей без тревоги

За да не се тревожите, отворете сърцето си към хората и се усмихвайте.

За да сте ведри и спокойни е добре всеки ден да излизате и да поздравявате хората; „Добър ден!“, „Довиждане“, след което се връщайте и наглеждайте вашите цветя в градинката. Вечерта се срещнете с приятели.

5 тайни от Япония за дълъг живот

            Пази добри навици

Станете рано, погледнете през прозореца, направете упражнения и после закусете. Яжте всичко – разнообразна и вкусна храна! Работете – без работа тялото се съсипва.

Яжте зеленчуци, разхождайте се. Дългият живот зависи от три неща: упражнения за здраве, добра храна и срещи с приятели.

5 тайни от Япония за дълъг живот

            Ежедневно се грижи за приятелствата

Най-важното е да се събирате с приятели и да разговаряте. Да говорите всеки ден със съседи и приятели е тайната на дългия живот. Поканете приятели на чай и после си направете разходка.

            Живей без бързане

Винаги си кавайте: „полека“, „спокойно“. Малката тайна за дълголетие е да се живее без бързане. Правете много неща всеки ден, винаги бъдете заети, но ги подреждайте едно след друго, без напрежение.

Тайната на дългия живот е да си лягате рано, да ставате рано и да се разхождате. Да живеете спокойно и да се радвате на нещата. Пролет, лято, есен, зима…радвайте се на ввсеки сезон.

5 тайни от Япония за дълъг живот

            Бъди оптимист

Всеки ден си казвайте: „Днес ще съм здрав и пълен с енергия!“. Считайте сте за млади и си кажете, че имате много неща за вършене. Смехът е много важен: смейте се! Пейте и танцувайте с внуците си: това е най-хубавото нещо!

За да бъде човек винаги активен, той трябва да има цел, която да го води по житейския му път и да го стимулира да твори красота, да бъде полезен за себе си и за общността.

Как да обичаме себе си?

Струва ли си да се стремим да запазим младостта

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

 

 

Tagged , , , , ,
на горе