4 признака на платоничното приятелство
Любов и партньорство

4 признака на платоничното приятелство

Всеки човек има приятели, които приема за едни от най-близките хора в живота си, но малцина могат да определят границите на платоничното приятелство. Повечето хора са свикнали да приемат приятелите си като ценно съкровище и са с тях в трудни моменти. Вярно е, че най-добрите ни приятели ни познават отвътре и отвън, но съществуват много видове приятелства.

Филмът за Ботев, Дельо Хайдутин и Извънземните

Сицилия е най–ценният бисер в короната на древния Рим и днешна Италия

Тук ще придобием представа за платоничното приятелство.

То е връзката между двама души, които споделят дълбока връзка без наличието на интимни и романтични чувства.

Думата платонична любов е измислена от Марсилио Фичино, италиански учен, през XV в. Терминът е кръстен на Платон, известен гръцки философ, който дава теорията за платоничното приятелство. Той вярвал, че то в истинската си форма е божествено и сближава духовно двама души. Терминът може да се прилага както за приятели от един и същи пол, така и за такива от противоположния пол. Платоничните връзки са във възход, но има някои правила, които трябва да се спазват, за да проработят. Продължете да превъртате, за да научите повече.

платоничното приятелство

Какво представлява платоничното приятелство и как да го поддържаме?

Платоничната връзка е доста различна от всички останали видове отношения. При нея двама души се доверяват един на друг и имат вяра и лоялност, без да изпитват романтични чувства един към друг. Умът и душата на човека насочват енергията към духовността.

С прости думи, платоничните приятели са тези, на които се доверявате и които обичате. С тях се чувствате така, сякаш сте с неромантична сродна душа.

Въпреки това няма твърдо правило, че хората, които споделят платонична връзка, не могат да изпитват романтични или интимни чувства един към друг.

В някакъв момент единият или и двамата души може да започнат да мислят за срещи помежду си. Но ако се откажете от тези чувства и запазите приятелството си непокътнато, без дори намек за романтика в него, приятелството ви остава платонично.

Приликата между платоничните и романтичните връзки е, че и двете включват дълбоко ниво на взаимна връзка и приятелство.

При романтичните връзки и двамата хора жадуват за физическа близост и често са въвлечени в нея. От друга страна, дори ако платоничните приятели желаят физическа близост, те не се въвличат в нея. Това е разликата между романтичната и платоничната любов.

Ако не сте сигурни дали връзката ви с някого е платонична или не, прочетете признаците по-долу, които ще ви помогнат да разберете това.

платоничното приятелство

Ето и някои често срещани признаци на платоничното приятелство:

Близост

В платоничната връзка двама души имат много общи неща. Дори и характерите и хобитата им да са различни, те се чувстват близки един на друг.

Вяра и честност

Когато става въпрос за платонични отношения, и двамата души са честни и се чувстват сигурни, че споделят всичко един с друг.

Качествено прекарване на времето заедно

Ако двамата обичат да прекарват времето си заедно, но не изпитват романтични чувства, връзката ви е платонична.

Без физическа интимност

Ако и двамата споделят добри отношения и са много свързани с приятелство, но нямат желание да преследват физическа интимност, приятелството е платонично.

платоничното приятелство

Не забравяйте, че платоничното приятелство не е:

Приятели с облаги

Това е вид връзка, при която извършвате много дейности заедно и дори понякога се отдавате на физическа интимност. Но не изпитвате романтични чувства един към друг. Платоничното приятелство не е това

Безответна любов

Едностранните любовни афери не са същите като платоничното приятелство.

Приятелство със скрити мотиви

Приятелството, каквото и да е то, не предполага да имате тайни помисли от другия човек. Ако сте близки с някого с надеждата да го превърнете в романтичен партньор, това не може да се спадне към платоничните връзки.

Вече имате ясна представа както представляват платоничните приятелства. Добре е да разграничавате различните видове отношения, за да не се заблуждавате за чувствата на другия човек към вас.

Вижте още:

Зодиите, които лесно изпадат в паника

Жените от тези три зодии винаги опитват да помогнат на мъжете си финансово

Зодиите, които предварително слагат край на връзките, за да се предпазят

Зодиите, които искат да имат финансово надмощие над своя брат или сестра

Зодиите, които изоставят приятелите си в трудност

Зодиите, които са обсебени от партньора си и не му дават пространство

Малките тайни на идеалните двойки

Дъщерите от тези три зодии имат най-близка връзка с бащите си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе