17 Бели минималистични кухни: Магията на минимализма

Идеи за дома

17 Бели минималистични кухни: Магията на минимализма

Тези 17 бели минималистични кухни са специално за тези от вас, които обичате елегантните линии на минималистичния кухненски дизайн и свежестта на белия цвят. Тe също така са и за тези, които харесват изкуството във всичките му форми, както и за хората със свободен дух и разум. Става дума за 17 бели минималистични кухни, 17 бели контрааргумента на твърдението, че реалният живот няма нищо общо с изкуството…

17 Бели минималистични кухни

 

Минимализмът не е просто стил, той е философия… Той акцентира върху естествения начин на живот,  уникалните форми, изчистените линии и се стреми към постигането на пълно съвършенство чрез най-опростени модели. Интересно е,  как този толкова лаконичен стил, все пак успява да каже всичко… Използвайки съвсем ограничени ресурси, минимализъмът с лекота   създава  невероятна атмосфера във всяко едно пространство до което се докосне.

Кухня дизайн с бар столове

 

Безспорен факт е, че кухнята е мястото, което наистина се нуждае от отлична организация. Всъщност, точно когато става дума за правилното организиране на пространството минималистичния стил може да предложи идеални решения. Неговите гладки линии предизвикват усещане за ефирност и свобода в интериора и му придават един съвсем нов облик.

Очарованието на минималистичната кухня

 

В същото време, белият цвят създава усещане за пространство. Отразявайки естествената светлина, той улеснява постигането на пълна хармония в интериора. Разбира се, изкуствена светлина също играе огромна роля в минималистичен дизайн. Всички осветителни тела са специално подбрани, тъй като те не само осигуряват достатъчно светлина в стаята, но са и от съществено значение за изграждането на една уникална визия на декора.

Изискана геометрия в кухнята

 Магията на минимализма

Кухня в минималистичен стил – декорация

Кухненски остров

 Минималистична кухня дизайн – кориан

на горе