10 признака, че имате емоционална връзка с партньора
Любов и партньорство

10 признака, че имате емоционална връзка с партньора

Емоционална връзка с партньора може да бъде постигната, както много трудно, така и изключително лесно. Решаващ елемент, който създава основата на здравословните междуличностни и интимни отношения, е точно тази хармония. Дори и да имаме всичко, от което се нуждаем, липсата на емоционални връзки все още може да действа като бариера пред щастието и радостта.

Двойките, които се отчуждават емоционално един от друг, имат празнина. Пищните подаръци или възхитителните дела не могат да я запълнят. Следователно и двете страни трябва да се стремят да поддържат емоционална връзка. Хубавото е, че ако смятате, че връзката ви избледнява, винаги можете да намерите начини да я заздравите.

Да бъдеш емоционално съвместим е от съществено значение за създаването на дълготрайна и пълноценна връзка.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Така че ви представяме някои от показателите за силна емоционална връзка:

И двамата искрено се грижите за нуждите и желанията на другия

Когато искате най-доброто за партньора си, това е един от най-очевидните признаци, че имате здрави отношения. С други думи, когато неговите житейски цели, мечтани идеи, работни цели и т.н. бъдат признати, вие се чувствате възхитени.

Вие се подкрепяте и защитавате взаимно

Истинската подкрепа играе решаваща роля в развитието на силна емоционална връзка. В зависимост от нуждите на всеки човек, тази подкрепа може да бъде физическа, емоционална или психическа. Двамата заедно минавате през хубавите и лошите моменти, като си помагате да вървите напред.

емоционална връзка

Вие участвате в честни и дълбоки разговори

Въпреки че имате различни гледни точки, вие двамата все още ли провеждате рутинни открити дискусии относно връзката и живота като цяло? Ако е така, вашето партньорство е емоционално здраво. Така обсъждате проблемите си и ако има нужда, коригирате ситуацията във връзката.

От време на време преоценявате връзката си

Партньорите, които имат здрава емоционална връзка, често анализират връзката си и идентифицират области за подобрение. Честното изразяване на мнение рядко или никога не е колебливо.

Активно се изслушвате един друг

Просто да чуеш какво казва другият човек е едно, но слушането е съвсем различно. Това включва сигурна привързаност, при която съпругът може да изрази своите разочарования и тревоги без страх от критика или други негативни чувства. Трябва искрено да слушате какво има да каже вашият партньор и да му отделяте цялото си внимание. Също да има и показване на активно слушане чрез кимане на глава и контакт с очите.

Вие познавате тънкостите си

Хората с добра емоционална връзка, осъзнават всяка малка характеристика, която прави партньора им уникален. Това важи от осъзнаването и прегръщането на несъвършенствата на другия до дълбокото разбиране на личността на другия. Това предполага осъзнаване на техните опасения, движещи сили, принципи, стремежи и слабости.

Вие доброволно участвате в хобитата на другия

Една силна емоционална връзка между партньорите ги насърчава да надхвърлят и отделят време в графиците си за интересите и хобитата на другия. Така те могат да прекарват повече време заедно. Намирането на начини за възобновяване на връзката с другия човек – независимо дали чрез споделени интереси или различни хобита – е целта. Така вие ставате все по-добра двойка.

емоционална връзка

Вие съживявате връзката с внимание към детайла

Вашата емоционална възприемчивост един към друг се демонстрира, ако връзката ви е предимно за споделяне на малките удоволствия от живота. Знаете, че по-голямата част от щастието се изживява в резултат на малки неща и действия.

Тези незначителни подробности могат да се състоят от приготвяне на храна заедно, интересуване от незначителните подробности от живота на другия. Също тук спадат това да се грижим един за друг в трудни моменти и планиране на среща или изненадана партньора ви на работа. Като цяло, това е положителен показател, ако и двамата проявявате интерес към ежедневните дейности на другия.

Не сте фокусирани върху „промяната“ един на друг

Емоционално зрелите двойки признават, че не е необходимо да се опитват да „променят“ другия или да участват в конфликти за разрешаване на проблеми. От ключово значение е да дадете на другия човек безопасно пространство да изрази себе си и просто да изслушате трудностите му. Това може да се случи без да осъждате или да бъдете покровителствени, защото те не са признаци на емоционална връзка.

Вие сте грижовни и съпричастни един към друг

Въпреки че имате умове, които са в пълно противоречие един с друг, и двамата приемате мнението на половинката си. Желанието да разберем гледните точки на другия показва истинска грижа за партньора. Това е една от характеристиките на всяка емоционална връзка. Освен това имате силни отношения, ако и двамата работите еднакво усилено, за да поддържате връзката.

Вижте още:

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Жените от тези три зодии винаги опитват да помогнат на мъжете си финансово

Здравословни начини да получите внимание от половинката си

Малките тайни на идеалните двойки

Клишетата във връзките, които мъжете харесват

Четирите зодии, които не стават за лидери

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе