как да го свалим
Любов и партньорство

Хайде да го „свалим“: Съвети за срамежливи жени

От известно време сте хлътнали по него, но той и идея си няма. Страдате и се измъчвате. Грешка. Вместо да изпадате в униние и меланхолия, действайте.

Откъде идва нерешителността?

Това се отнася не само до жените, но важи с пълна сила и за мъжете. Искаме да влезем във връзка с обекта на нашата любов, но не се решаваме да направим първата крачка. И тук веднага трябва да вметнем – господа, вие сте на ход. Дамите сме по-срамежливи, пък и все пак сте силната половина от човечеството. Трябва да ни уловите!

Страхът от отхвърляне – толкова много е изписано за него, че ще станем банални, ако започнем да говорим пак за това. Но можем да обърнем внимание на нещо друго – основателен ли е този страх и до какво най-лошо може да доведе.

Единственото неприятно нещо, което би се случило, ако направим първата крачка към някого, е, че той може да ни отхвърли. И какво толкова? В живота това се случва постоянно и не само в любовта. Продължаваме напред в търсене на щастието.

Помислете – ако се страхувате да отидете на интервю за работа, защото може да не ви одобрят, то тогава ще умрете от глад. С какво отношенията в любовта са по-различни? Съгласни ли сте да живеете вечно в емоционален глад? Да се лишите доброволно от изпитването на прекрасното чувство на любовта е толкова абсурдно, че дори не си струва да го коментираме.

В търсенето на идеалния за вас партньор и перфектната работа няма никаква разлика. Границите си поставяме самите ние. В единия случай ще живеем с някого, който не ни подхожда, а в другия – ще работим нещо, което недолюбваме. Тоест, ще се оставим всичко на течението, сякаш не отговаряме самите ние за нашия живот.

А може да е съвсем различно. Например, ако не сме толкова нерешителни, че да се борим за собственото си щастие. Неслучайно съществува поговорката, че всеки човек заслужава съдбата си. Помислете над това и ще осъзнаете колко истина има в нея.

Как да го „свалим“ без да го изплашим

Мъжете харесват решителните жени, но арогантността им идва малко в повече. Затова трябва да намерим „златната среда“ и да се придържаме към нея. Ако се втурнете към някой мъж твърде устремено, със сигурност ще го изплашите и ще го накарате да се отдръпне в отбранителна позиция, даже и ако по принцип ви харесва.

Бъдете внимателни, действайте обмислено

На първо място трябва да му засвидетелствате внимание. Ако го избягвате, той как ще разбере, че го искате. Потърсете начин да прекарвате повече време заедно. Само по себе си това е сигнал, заявка за повече близост. Не си мислете, че мъжете са глупави. Те усещат нещата не по-малко от нас, жените, но не са толкова емоционални, затова се владеят по-добре.

Ако обектът на вашата любов няма против да прекарва повече време с вас, нещата са обещаващи. Минете спокойно на следващата стъпка.

Покажете му, че ви интересува

Без да прекалявате и без да навлизате твърде рязко в личното му пространство, обаче. Женствено и умно. Попитайте го за интересите му, за мечтите му, за всичко, което наистина ви интересува. И задължително слушайте отговорите. Ако се разсейвате, ще  развалите всичко. Човекът може да си помисли, че питате просто от куртоазия, а не се интересувате наистина от него и това със сигурност ще го обиди. Хубаво е да го прекъсвате от време на време и да задавате въпроси. Разбира се, адекватни и по темата. Това ще е ясен сигнал за него, че ви интригува с разказа си.

Намеци

Това е една от най-очарователната игра в ухажването между двама души. Когато всеки дебне другия за сигнал, че нещата вървят в правилната посока. Намеците могат да бъдат „дебели“ и „фини“. Съветът на психолозите е да реагирате според типа личност. Някой мъже ще усетят и най-финия намек, други са малко по-дебелокожи. Няма лошо, действайте си според плана и няма как да не „падне в капана“. Въпрос на време.

Действие

Усетите ли, че отсрещната страна е отзивчива, много е важно да не се забавите в действието. Дайте му възможност да ви „завладее“. Това е един много критичен момент, в който се решава съдбата на бъдещата връзка. Ако проточите твърде този момент, като нищо може да „изтървете положението“. Отношенията ви ще останат само приятелски и колкото повече отлагате моментът на интимност, толкова повече работите в именно тази посока.

Когато говорим за интимност, нямаме предвид единствено и само да си легнете с него. Напротив, за това всяка жена може да си даде толкова време, колкото й е необходимо. Може в крайна сметка дори да се откаже да го направи. Въпрос на лична преценка. Но трябва да има физически контакт, за да дадете шанс на по-нататъшното развитие на романтичната връзка.

Очаквайте и още материали по темата Хайде да го „свалим“.

Tagged , , , , ,
на горе