Скъпи приятели на списание HappyWoman.bg, с най-голямо удоволствие днес представяме на вашето внимание една много стара и изпитана с времето рецепта от тефтерите на баба, наречена: Туршия 100-те чушки. Веднъж опитали Туршия 100-те чушки, гарантирано ще си ги приготвяте всяка есен, за да си похапвате с удоволствие в студените зимни дни.
Туршия 100-те чушки е отлично мезе. Чудесно се вписва като добавка към гарнитура – напълно подходяща, както за официални поводи, така и за обикновена вечеря.
Точната рецепта, по която да си приготвите невероятно вкусната Туршия 100-те чушки.
Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg
ЦАРСКА ТУРШИЯ от тефтера на баба
❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко!
УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА ❤НА БАБА ❤
Съвети как да приготвите перфектните палачинки
Туршия 100-те чушки
По правило, най-напред, започваме със суровините.
Необходими продукти за Туршия 100-чушки:
-100 броя червени чушки, които трябва да се равняват на 10 кг.;
-10 броя моркови;
-4 глави чесън;
-100 грама сол;
-150 грама захар;
-1 ч. чаша олио;
-1 ч. чаша оцет; /Който е любител на по-киселият вкус, може да добави + 50 мл. оцет/
-1 голяма връзка магданоз.
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете от семената червените чушки. Тези от вас, които разполагат с външно огнище е предимство, защото димът допълнително обогатява аромата и вкуса на печените чушки. Разбира се, съвсем спокойно може да си приготвите Туршия 100-чушки и в кухнята.
Тези от вас, които нямат чушкопек, могат да си послужат с нагрят разлат тиган (за палачинки е много подходящ) или във фурната.
Изпечените чушки прибирате в голям найлонов плик или в тенджера с похлупак. Целта е да се „задушат“, за да може ципата да се отстрани по-лесно.
Прехвърлете обелените чушки в дълбок съд и към тях прибавете нарязаните скилидки чесън (може и цели, по ваш вкус). Добавете почистените и нарязани на шайбички моркови, след което поръсете със сол.
Продължете с останалите продукти за овкусяване на Туршия 100-те чушки. Добавете количеството захар, залейте с оцета и олиото. Накрая поръсете с наситненият магданоз.
Много, много внимателно смесете всички продукти от рецептата. Целта е да запазите целостта на изпечените чушки. Покрийте и приберете в хладилника или на хладно място.
Туршията трябва да престои 3 часа, като през това време на всеки час трябва да я разбърквате.
Наредете чушките в буркани, като не забравяйте да слагате от морковите, чесъна и магданоза.
Запечатете с капачки и стерилизирайте за 10, максимум 15 минутки.
Много вкусна! Опитайте и сами ще се убедите!