Когато имате повод за празнувате или ви изненадат неочаквани гости, в такъв момент всяка домакиня иска да сложи нещо вкусно на масата. Тези лесни и разнообразни плънки за тарталети са идеалният вариант.
1. Тарталети с пълнеж от извара и билки.
Необходими продукти:
– 100 гр. извара;
– 1 скилидка чесън;
– копър.
Начин на приготвяне:
Смесете изварата със скилидката чесън, прекарана през преса. Наситнете и добавете копъра. Разбъркайте отново.
С помощта на супена лъжица напълнете тарталените. Украсете със стрък зелена подправка.
2. Тарталети с пълнеж от яйчена паста.
Необходими продукти:
– 5 броя – жълтъци;
– 1 с.л. – извара;
– 1 с.л. – майонеза;
– 1 с.л. – горчица;
– 2 с.л. – нарязан магданоз.
Начин на приготвяне:
С помощта на вилица намачкайте жълтъците на сварените яйца. Към тях добавете магданоза, изварата, майонезата и 1 горчицата.
Разбъркайте всичко до получаване на еднородна смес. Напълнете тарталетите.
3. Тарталети с пълнеж от пушена риба и краставици.
Необходими продукти:
– 200 гр. пушена скумрия или розова сьомга;
– 1 бр. – прясна краставица;
– 1 с.л. – майонеза;
– 1 ч.л. – горчица;
– копър.
Начин на приготвяне:
Отстранете външната обвивка на рибата, накъсайте на много ситни парченца. Нарежете краставицата на кубчета, наситнете копъра. Смесете всички съставки и разбъркайте добре. Напълнете тарталетите.
4. Тарталети с пълнеж от ананас и сирене.
Необходими продукти:
– 1 чаша (обем 200 мл.) – твърдо сирене;
– 1 скилидка чесън;
– 4 шайби ананас от консерва;
– 1 с.л. – майонеза.
Начин на приготвяне:
Настъргайте твърдото сирене. Нарежете ананаса от консерва на малки кубчета. Добавете чесъна минат през преса и майонезата. Смесете всички съставки и бъркайте, до получаване на еднородна смес. Напълнете тарталетите.
Добър апетит!