9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище

9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище
Интересно

9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище

Искате ли да знаете как може да спестите пари за пазаруване преди училище? Тъй като лятото е към своя край и семействата се подготвят за последните си ваканции за сезона, е време родителите да насочат вниманието си към пазаруването преди училище.

Август бележи началото на известията за завръщане в училище, които подготвят децата и техните родители за предстоящата учебна година. Освен че очертава от кои артикули се нуждаят децата им за следващата година, този списък също помага на родителите да намалят ненужните разходи и бързането до магазина в последния момент.

Цената на училищните пособия се увеличава всяка година и тази есен с икономически фактори като инфлацията, причиняващи по-високи цени на стоките в цялата страна, те достигат рекордно високи стойности. Пазаруването преди училище е време на ново начало – растящите деца се нуждаят от нови пособия, докато препускат в училище. Освен това е повод да се харчат много пари, реалност, влошена от дългогодишния скок на инфлацията.

Очаква се семействата да похарчат 38,8 милиарда долара през 2024 г. за артикули за училище, според Националната федерация на дребно, което е спад от близо 41,5 милиарда долара миналата година. Макар и в началото на септември, тези сред вас, които са родители, може би вече пресмятат какви средства ще са им необходими за началото на учебната година.

Можете да се справите с този годишен ритуал, без да разбиете банката или да разочаровате децата си, като привлечете няколко прости съвета и стратегии, за да разтегнете допълнително парите си.

Ето няколко трика как може да спестите пари за пазаруване преди училище:

1.Разберете нуждите и желанията на училищните пособия

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

Преди да започнете да правите бюджет и да мислите за пари за пазаруване преди училище, препоръчваме да прегледате списъците с училищни пособия, за да определите нуждите и желанията. Това също може да помогне за намаляване на угризенията на купувача, защото не купувате екстри, които не са необходими. От решаващо значение е да имате добра представа за това, от какво се нуждае вашето дете за училище, спрямо това, което то иска за училище.

Например, те може да искат чисто нова раница, но това не е същото като нуждата от нов калкулатор. Обикновено училището ще изпрати на родителите списък с доставките за училище, в който са изброени артикулите, от които учениците се нуждаят за новата учебна година, но ако не, обадете им се, за да разберете. За деца, които се връщат на училище през есента, препоръчваме да прегледат училищните пособия от предходната година, за да видят кои пособия могат да се използват отново.

Тук имаме първия си момент за обучение! Разбирането на разликата между нуждите и желанията е основна част от всяка учебна програма по финансово образование. Ние го преподаваме в нашите собствени програми и сме предоставили работен лист за деца от 6 до 7 години, за да им помогнем да разберат нуждите и желанията. След като детето ви изпълни това упражнение, накарайте го да запише своите желания и нужди за предстоящата учебна година.

2.Направете бюджет за пазаруване обратно в училище

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

Добре, сега стигаме до най-важната стъпка във всяко финансово планиране за пазаруване преди училище– бюджета! Разбирането колко пари трябва да похарчите и колко ще струват нещата е основата, върху която почива всичко останало. Когато става въпрос за бюджетиране за връщане в училище, ще ви помогне първо да изброите най-важните неща. Вашите резултати от стъпка 1 ще помогнат тук, уверете се, че отчитате нуждите преди нуждите.

Да научите децата си как да правят бюджет е несъмнено по-важно от много от нещата, които могат да научат в училище. Определено ми се иска да ме учат на малко повече бюджетиране и малко по-малко алгебра. Въпреки че не е специално създаден за бюджетиране в училище, нашият редактируем план за разходи за младежи е насочен към ученици на възраст 13-17 години. Ако детето ви е по-малко от това, не се колебайте да преминете през плана за разходи с него. Този работен лист за речника на плана за разходи може да бъде полезен.

3.Не водете децата си на пазар!

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

И така, вие сте изброили нуждите и желанията на вашето дете за връщане в училище и сте разработили бюджет заедно за пазаруване преди училище. Ако бюджетът ви е ограничен, най-добрият начин да спестите пари от училищни пособия може да е да пазарувате без децата.

АКО трябва да вземете децата със себе си, може да имате добра възможност да им възложите допълнителна отговорност и да видите как се справят с вземането на финансови решения.

Ако бюджетът ви го позволява или ако има остатъчен бюджет след закупуването на основните училищни пособия, включете децата си в решенията за покупка. Дайте на децата си надбавка за „връщане в училище“ плюс малко допълнително.

Дайте им кратък управляем списък с артикули, които да купят, за да се върнат на училище, и им кажете, че ако успеят да купят всичко в бюджета с наличните пари, те могат да изберат да похарчат останалата сума за нещо, което искат. Това ще ги научи да бъдат находчиви, да търсят сделки и да намират интелигентни начини за спестяване на пари.

4.Плащане в брой

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

Важно е да запомните, че вашите собствени финансови решения дават пример на вашите деца. Плащането в брой ще ви помогне да останете в рамките на зададения от вас бюджет за пазаруване преди училище. Ако децата ви видят, че поставяте всичко на кредитни карти, те ще запомнят това. Кредитът е хлъзгав наклон и винаги е по-добре да харчите пари, които имате, вместо пари, които нямате. Да научите децата си да използват бюджет само в брой е ценна перспектива, която ще остане с тях до годините им.

Разбираме, че времената са трудни и ако нещата вървят с кредитни карти, тогава не се самоуморявайте за това. Въпреки това, ако тези сметки по кредитни карти се натрупват и се превръщат в тъмен облак в живота ви, не забравяйте да се свържете с някой от съветниците за безплатна сесия за кредитно консултиране .

5.Повторно използване и рециклиране

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

Огледайте дома си за предмети, които могат да се използват повторно. Това може да включва всичко – от миналогодишните училищни пособия до дрехите, предадени от по-големи братя и сестри. Освен това много елементи могат да бъдат рециклирани, като например използването на стари тетрадки като скрап хартия. Това не само спестява пари за пазаруване преди училище, но и дава възможност да научите децата за значението на повторната употреба и рециклирането.

6.Пазарувайте разпродажби и използвайте купони

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

Внимавайте за разпродажбите за училище, които често започват в края на юли и продължават до август. Много магазини предлагат значителни отстъпки за ученически пособия, дрехи и електроника. Освен това използвайте купони и кодове за отстъпка. Много търговци на дребно имат онлайн купони, които могат да бъдат приложени при плащане за допълнителни спестявания. Комбинирането на разпродажби с купони може да доведе до значителни спестявания по време на пазаруване преди училище.

7.Купете на едро

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

За артикули, които знаете, че детето ви ще има нужда през цялата учебна година, като моливи, хартия и тетрадки, купуването на едро по време на пазаруване преди училище може да бъде рентабилна стратегия. Много клубове на едро и магазини за офис консумативи предлагат отстъпки при закупуване на едро. Купуването на едро не само спестява пари в дългосрочен план, но също така гарантира, че имате доставки под ръка през цялата учебна година.

8.Разменете и споделете

Помислете за организиране на размяна на училищни пособия с приятели, семейство или съседи. Това може да бъде особено полезно за предмети, които са малко използвани, но вече не са необходими, като миналогодишни раници или остарели униформи. Размяната на елементи може да спести пари за пазаруване преди училище и да намали отпадъците. Освен това споделянето на групови покупки с други семейства може да помогне на всеки да спести разходи.

9.Използвайте програми за лоялност и приложения за спестяване на пари

пазаруване преди училище
9 трика за спестяване на пари за пазаруване преди училище снимка: freepik

Регистрирайте се за програми за лоялност в магазини, където често пазарувате ученически пособия. Много магазини предлагат точки или отстъпки, които могат да доведат до значителни спестявания по време на пазаруване преди училище.

Освен това обмислете използването на приложения за спестяване на пари , които да ви помогнат да спестите пари от покупките си, като предоставят връщане на пари и ви уведомяват за налични отстъпки. Тези спестявания могат бързо да се натрупат, намалявайки общите разходи за вашето пазаруване преди училище.

И накрая, не се хващайте да купувате най-новото, най-готиното нещо. Предмети като инструменти, спортно оборудване и раници могат да бъдат разтегнати за повече от една година.

Надяваме се, че сме ви предоставили някои ценни стъпки, които можете да предприемете, когато пазарувате училищни пособия, за да помогнете за облекчаване на някои от финансовите напрежения, произтичащи от настоящата криза на разходите за живот. Също така се надяваме, че сте научили някои стратегии и трикове, за да научите децата си за парите.

Tagged ,
на горе