Тази рецепта „кралска торта“ се приготвя от съпругата на Чарлз III, кралица Камила. Тя не само почита традициите на кралското семейство от много години, но и обича кралската кухня и дори понякога готви по стари рецепти. Веднъж тя направи тази торта по случай благотворителна акция в дом за възрастни хора и дори обяви рецептата. Изненадващо, повечето от рецептите на кралската кухня не съдържат никакви екзотични съставки.
Ябълков сладкиш много лесна рецепта
Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет
Съдейки по вида на тортата е лека и ефирна и доста вкусна. Ако намерите перфектния баланс между блатовете и плънката, значи сте успели приготвили истински кралски десерт.
Стара рецепта за кралска торта от Камила
Необходими продукти
Ще трябва да подготвите блатовете за кралска торта и отделно да подготвите съставките за пълнежа и декорацията. Всички компоненти са лесно достъпни.
За блата:
110 г пресято пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер
110 г мек маргарин или масло със стайна температура
110 г пудра захар
2 големи яйца
2-3 капки чиста ванилова есенция
предложение: с тази смес може да приготвите освен блатове за торта и кексчета/мъфини
За пълнеж и украса:
пудра захар за украса
сладко или конфитюр
бита сметана,
по желание можете да заместите сладкото с „Нутела“ или да направите плънка по избор.
Начин на приготвяне:
Първо загрейте фурната до 170°C. Подгответе две форми за печене с дълбочина минимум 2,5 см и диаметър около 18 см. Необходими са кръгли форми. Те трябва да бъдат намазани с масло и покрити с хартия за печене.
Сега трябва да пресеете брашното и бакпулвера в голяма купа, добавете останалите съставки за тестото, като постепенно ги разбивате с миксер до гладкост. Ако сместа стане твърде гъста – тя не пада от лъжица, когато я почукате по стената на купата, може да добавете 1-2 чаени лъжици топла вода и отново разбийте сместа.
След това трябва да разделите тестото на две части и да ги поставите в две подготвени форми, като ги изравните добре. Сега поставете сместа за блатове във фурната на средния рафт за 30 минути.
След като са готови блатовете се оставят за 30 минути във формите. Хартията за печене трябва да се отстрани едва когато блатовете са изстинали.
Намажете единия от блатовете с пълнеж, който желаете: сладко и бита сметана, Нутела и бита сметана, или друг пълнеж по ваше желание. Остава да покриете с втория блат, да поръсите отгоре с пудра захар и кралската торта е готова!