Прочистете организма си и се подмладете, възвръщайки добрия тонус – как да го направим в домашни условия

Прочистете организма си и се подмладете
Добра форма

Прочистете организма си и се подмладете, възвръщайки добрия тонус – как да го направим в домашни условия

Дори при здравословен начин на живот, в тялото ни пак се натрупват токсини. Причините за това са много, но основните се крият в спецификите на конкретната екологична ситуация – чистотата на водата, въздуха, качеството на храните, хигиенните и козметични продукти и така нататък. В резултат на това към 30-годишна възраст човешкото тяло вече е „дом“ много токсини, които влошават здравето му.

Защо пречистването на тялото е толкова важно?

Пречистеното тяло може по-лесно да се справи с негативните ефекти на околната среда, тъй като след отстраняването на токсините, имунитетът се увеличава, респективно и устойчивостта към различни заболявания.

При по-сериозни здравословни проблеми пречистването на отделните органи се извършва в лечебни заведения, но като превантивна мярка можете и сами да си правите някои здравословни процедури.

Как да прочистим организма от токсини в домашни условия?

Основни принципи

Възможно е да се прочисти както цялото тяло, така и неговите отделни органи. Всичко следва да се извършва систематично и постепенно, като се спазват стриктно последователните етапи от подготовката. Когато човек има време, възможност и правилната психологическа нагласа, той може много да подобри своето здравословно състояние чрез специалните процедури.

Последователност при пречистването на органите

Почистването на организма започва с червата, след това се преминава към черния дроб и бъбреците. След нормализиране на целия стомашно-чревен тракт се преминава към кръвоносните съдове, белите дробове и ставите.

Общи правила, които трябва да се спазват за всеки метод на почистване

  • По-суровите методи за прочистване на организма са противопоказани, ако имате хронични заболявания. Тук става дума за неща от рода на гладуване, стомашни промивки със солена вода и други подобни.
  • Ако страдате от заболявания в остър стадий, също не е препоръчително да пречиствате тялото си – първо трябва да му дадете възможност да победи болестта, тъй като подобна процедура е допълнителен стрес за него.
  • Не трябва и да променяте радикално начина си на живот. За да се прочистите, действайте постепенно, без резки промени.
  • Важно е да изберете правилния час, в който да провеждате процедурите.

Как да прочистим тялото стъпка по стъпка

Всяко прочистване от токсини най-напред започва с коригиране на храненето:

Трябва да си създадете режим на хранене – не забравяйте да закусите, както и не яжте непосредствено преди сън. Дори да спазите само тези два принципа, това е страхотен старт, който ще помогне на тялото да продължи да се променя. Скоро всички органи ще започнат да работят по-добре, а допълнителните сили на тялото да се активират.

Още полезни съвети за прочистване на тялото:

  • Започнете сутринта с пресен сок (портокал, морков, цвекло), а вечер преди лягане изпийте чаша топло мляко или най-добре кефир.
  • Полезно е да включите сухи фибри или трици в ежедневната си диета, защото те прочистват перфектно червата.
  • Правилната диета включва преразглеждането на всички хранителни продукти. Трябва да се откажете от тежките и нездравословни храни и да ядете по-често зеленчуци и плодове.
  • Полезно е да пиете много течности (обикновена вода, най-добре пречистена).
  • Наред с диетичните промени се използват и други ефективни методи за прочистване на организма:
  • Леката физическа активност е много полезна. Не става дума да се претоварвате, но една ежедневна поливинчасова гимнастика у дома и вечерна разходка за около час, ще свършат чудеса. Ако предпочитате, вместо упражнения, пуснете любимата си музика и дивейте на воля. Не само, че ще се раздвижите, но и от лошото настроение няма да остане нито следа.
  • Ако обичате масажа, може да си запишете час или да „обучите“ половинката си как да ви прави такъв. Няма нищо сложно, нужно е само малко желание.
  • Плуването е чудесна идея. Ако имате възможност да посещавате басейн, непременно си подарете това преживяване.
  • И накрая, не забравяйте да подбирате внимателно козметичните си продукти – наблегнете на щадящата естествената козметика и зарежете напълно „химическите коктейли“.
на горе