Натурални средства за премахване на белези от акне

Натурални средства за премахване на белези от акне
Здраве и красота

Натурални средства за премахване на белези от акне

Чудили ли сте се как може да премахнете неприятните белези от акне? Акнето може да бъде болезнено и смущаващо състояние на кожата, а белезите, които оставя след себе си, са нежелано напомняне за това. Дерматологът може да помогне за премахване на изпъкнали или вдлъбнати белези.

Въпреки че хиперпигментираните петна могат да избледнеят след няколко месеца, вие можете да помогнете за ускоряване на процеса. Реално погледнато, няма да можете да накарате белезите от акне да изчезнат за една нощ, но лекарствата, продуктите, леченията и съветите за грижа за кожата, описани по-долу, със сигурност ще доведат до забележима разлика с течение на времето.

Просто трябва да намерите правилния метод за вашия индивидуален тип кожа. Белезите от акне могат да бъдат голямо дразнене за тези, които страдат от тях, поради няколко причини. Те са болезнено напомняне за досадно състояние.

Много хора предпочитат да използват естествени средства, за да изчистят появата на белези от акне. Въпреки това, науката зад тези лекарства е неясна. Някои от тези естествени лечения могат да причинят допълнително дразнене или допълнителни проблеми, така че се препоръчва да ги използвате с повишено внимание.

Струва си да имате предвид, че „естествено“ не винаги означава по-добро за вашата кожа. Тези методи не са доказани, нито са одобрени от учените в областта на грижата за кожата, така че имайте предвид неща като дразнене или болезненост и спрете да ги използвате, ако получите някой от тези симптоми.

Ето няколко натурални средства за премахване на белези от акне:

Масло от черен кимион

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Маслото от черни семена е родом от Източна Европа, Западна Азия и Близкия изток. Това е сравнително често срещано лечебно растение и маслото може да се намери онлайн.

Освен че има антибактериални и антивирусни свойства, маслото е противовъзпалително. Но намаляването на възпалението не е единственият начин, по който може да помогне за намаляване на белези от акне.

Проучванията са установили, че той може да ускори, както и да подобри заздравяването на рани. Освен това може да изравни пигментацията или дори да предотврати напълно акнето.

Масло от семена на шипка

Предлагано основно като решение за стареене, маслото от семена на шипка е широко разпространено и безопасно за нанасяне директно върху кожата.

Едно проучване също така показва , че може да се използва за лечение на белези от акне. Въпреки че изследването е специфично за хирургически белези, маслото може да бъде също толкова полезно за намаляване на белезите от акне. Изследователите установиха, че прилагането му два пъти дневно намалява появата на белези и обезцветяване.

Мед

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Дори не е нужно да ходите до аптеката за този потенциален лек за белези от акне. Медът се използва за многобройни медицински цели , включително изгаряния, рани и херпес. И изследване сочи че може да ускори зарастването на рани, намалявайки потенциала за белези.

Изследователите откриха, че директното нанасяне на мед може да помогне за изчистване на рани и почистване на рани поради неговите антибактериални свойства. Също така е в състояние да се бори с инфекции, които иначе биха могли да причинят появата на повече акне.

Алое вера

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Подобно на меда, алое вера е обичаен домашен лек . В случай на акне, той действа по подобен начин, за да подпомогне процеса на оздравяване. Според проучване в Анали на пластичната хирургия , прилагането на алое вера директно върху рани намалява възпалението и размерите на белези от акне.

Можете да намерите гелове и продукти от алое вера в аптеките, но можете и сами да отглеждате растението.

Нарежете на листа и нанесете лепкавия гел директно върху кожата.

Лимонов Сок

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Лимонът съдържа естествени ексфолиращи киселини, които могат да стимулират обновяването на клетките. Въпреки че не препоръчваме да нанасяте суров лимонов сок директно върху кожата си, можете да обмислите добавянето му към домашно приготвена маска за лице. Лимоновият сок е богат на захари, витамин С и лимонена киселина, въпреки че има голяма вероятност да раздразни кожата, ако имате особено чувствителна кожа.

Лимонът се счита за много важен източник на витамин С, който е съществена част от човешката хранителна верига.

Но алфа-хидрокси киселината, която също се намира в лимона или портокала, работи като избелваща съставка. Помага за избледняване на белези от акне.

Освен че витамин С помага за изграждането на увредените клетки на кожата и тъканите, а лимонената киселина, присъстваща в лимона, премахва мъртвите клетки.

Но внимавайте с използването на лимон, тъй като той прави кожата ви чувствителна към UV светлина. Така че, докато преминавате през домашна терапия с лимонов сок, просто избягвайте директен контакт със слънчевата светлина.

Ябълков Оцет

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Разреденият ябълков оцет може да помогне за намаляване на появата на белези от акне. Уверете се обаче, че разтворът е добре разреден. Концентрираният ябълков оцет може да причини тежки изгаряния и допълнително да навреди на лицето.

Белтъци

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Нашата закуска никога не е завършена без яйце в чинията, тъй като то е огромен източник на протеини. Бялата част на яйцето съдържа протеина, както знаем. Но не знаем, че яйченият белтък може да бъде невероятно домашно лекарство за белези от акне.

Нанасянето на бялата лепкава част от яйцето с памучна топка директно върху кожата с белези и оставянето й да изсъхне през цялата нощ може да ускори процеса на оздравяване и да премахне белезите или петната по кожата.

  1. Зехтин

  2. Друг лесно усвоим домашен лек за белези от акне е зехтинът. Маслото се използва при готвене, но няколко капки върху памучен тампон и нанасянето му върху кожата с белези всеки ден могат бавно да премахнат петната.Заради антиоксиданта, съдържащ се в зехтина, той се използва в полза на здравето по целия свят.

Сода за хляб

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Кой може да се сети за сода за хляб, обикновените кухненски неща могат да бъдат толкова полезни при лечението на белези от акне?

Да, прилагането на паста, направена от 2/3 лъжици сода за хляб и чиста вода върху засегнатата кожа, може да избледнее белезите, причинени от акне или пъпка. Просто оставете гъстата паста върху кожата за няколко минути и след това я измийте. Продължете процеса редовно, докато постигнете желания резултат.

Освен това содата за хляб се счита за едно от важните домашни средства за премахване на белези от акне

Краставица

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Краставицата се използва в процеса на разкрасяване на жените като тоник за кожа в салони и домове по целия свят. Съдържа витамини и магнезий.

Нанасяне на няколко резена, нарязани от прясна органична краставица, за да помогнете за премахване на белези от акне. Процесът е прост като другите. Дръжте резените върху белега за 30 минути и след това изплакнете лицето си с чиста вода. Продължете процеса 3 до 5 пъти седмично.

Кокосово масло

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Кокосовото масло е един от най-добрите естествени овлажнители, които идват заедно с естествени лечебни съставки.

Вземете една четвърт чаена лъжичка органично кокосово масло в дланта си, разтрийте маслото в двете си длани и го масажирайте директно върху засегнатата кожа. Оставете кожата ви да попие маслото.

Кокосовото масло не се нуждае от отмиване, тъй като то продължава своята лечебна дейност върху кожата нонстоп. Но ако се чувствате неудобно от мазното лепкаво усещане по кожата си, можете да почистите кожата си след 30 минути нанасяне. То ще ви помогне за премахване на белези от акне.

Картофени филийки

Картофът е често срещан зеленчук, консумиран от хората почти всеки ден. Сред всички зеленчуци, картофите са богати на витамини и минерали.

Нарязването на органичен картоф на няколко филийки и използването на сока върху кожата с белези от акне и пъпки за 30 минути от натоварените часове на деня не би било проблем, ако наистина сте загрижени за кожата си, вместо това процесът помага за премахване на белези.

Сандалово дърво

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pixabay

Сандаловото дърво е друг чудесен домашен лек за белези от акне. Той е широко и традиционно използван от жените в Индия поради неговата ефективност при почистване на кожата.

Прах от сандалово дърво с вода, колкото е необходимо за приготвяне на паста, няколко капки масло могат да се добавят към тази паста и да се нанесе върху засегнатите области. Изчакайте 15/30 минути, докато пастата изсъхне и след това я измийте. Продължете процеса, докато белезите или петната изчезнат напълно.

Какви са причините за поява на акне?

белези от акне
Натурални средства за премахване на белези от акне снимка: pinterest

Причините за поява на пъпки могат да бъдат най-различни като : чувствителност към тестостерон, млечни продукти и храните с висок гликемичен индекс, младежки пъпки, лекарства, грим, стрес, триене на кожата както и натрупване на мъртви клетки.

Но каквото и да ги е породило във всеки случай е изключително неприятно, особено ако на следващия ден сте на парти или има важно събитие, на което трябва да присъствате. Естествено ежедневната грижа и хигиена е ключа към здрава кожа, но има и лесно домашни средства, които могат да ви помогнат в борбата с неприятните белези от акне..

Заключение:

Белезите от акне винаги са били голям проблем за хората, особено за жените. Но не знаем факта, че може да има домашни средства за премахване на белези от акне или пъпки, но често прибягваме до скъпо лечение, което понякога работи, понякога не.

Естествените съставки и хранителните навици могат да бъдат адаптирани и приложими за лесно премахване на белези от акне без никакви странични ефекти или вредни последствия.

Tagged , , ,
на горе