Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки

Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки
Здраве и красота

Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки

Избор на очила е понякога наистина трудна задача. Избирането на нови очила трябва да бъде забавно изживяване и възможност да си поиграете с личния си стил. Но също така може да се почувства поразително – има толкова много рамки, от които да избирате!

Според нас няма един правилен начин да изберете новите си рамки. Наистина се свежда до изпробването на куп от тях и избора на чифта, който ви кара да изглеждате и да се чувствате като най-добрата версия на себе си.

Въпреки това, има няколко фактора, които бихте могли да вземете предвид, преди да купите. В тази част ще говорим за това как да изберете най-добрите рамки за очила за вас въз основа на нуждите за здравето на очите, модни съображения и много други.

От четене и работа на компютър до гледане на телевизия и създаване на спомени, които ще останат с вас завинаги, значението на здравите очи и доброто качество на зрението трябва лесно да се види. За съжаление много хора трябва да се справят с проблеми, които засягат способността им да виждат по ясен и удобен начин.

Шест от десет души се нуждаят от очила или контактни лещи, за да коригират зрението си. Следователно не трябва да се чувствате сами, ако вашият очен лекар смята, че имате нужда от корекция на зрението. За щастие можете да изберете очила, които не само подобряват зрението ви, но и допълват вашия външен вид и стил.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор на очила:

Първо, определете какъв вид очила имате нужда

избор на очила
Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки снимка: freepik

Първата важна стъпка при избор на очила, е изключително важно да знаете какъв вид очила и лещи имате нужда от здравна гледна точка. Различните видове лещи се справят с различни проблеми със зрението и могат да повлияят на стила на избраната от вас рамка .

Например, лещите, които коригират астигматизма, са различни от лещите, които коригират късогледството – и това дори не е навлизане в света на мултифокалните лещи за пресбиопия .

Очен лекар ще определи най-добрия тип лещи и очила с рецепта за вас в зависимост от резултатите от вашия цялостен очен преглед . След като знаете тези изисквания, можете да започнете да мислите за естетика.

Как да изберете очила, които да ви стоят страхотно?
Време е да отговорим на въпроса на часа: Какви очила да си взема?

Въпреки че не можем да ви кажем окончателно как да изберете рамка за очила – нуждите и желанията на всеки са различни – можем да препоръчаме някои подходи за по-лесно вземане на това решение.

Стъпка 1: Опознайте формата на лицето си

избор на очила
Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки снимка: freepik

Очилата могат да подчертаят или балансират различни черти на лицето, така че някои хора намират за полезно да проучат различните форми на лицето, преди да изберат рамка.

Разбира се, лицето на всеки е уникално и не може да бъде правилно поставено в проста категория. Но формите на лицето могат да служат като груби насоки за избор на очила, ако сте готови да направите някои обобщения. Някои често срещани форми на лицето включват:

Овал: Равномерно пропорционална форма. Леко се стеснява в областта на челото и брадичката и е най-широка в областта на скулите. Има заоблени „ъгли“ на лицето (брадичка и чело).

Кръгла: Равномерни пропорции със заоблено чело, линия на челюстта и бузи.

Квадрат: Широко чело със силни скули и ъглова линия на челюстта.

Диамант: Тясно чело с високи скули и заострена брадичка.

Сърце: Широко чело с тясна линия на челюстта и стесняваща се брадичка, която завършва в точка.

Но не забравяйте, че формата на лицето е просто забавен начин да проучите опциите си за очила. Винаги трябва да се чувствате упълномощени да нарушавате „правилата“, защото правилата не са реални!

Стъпка 2: Намерете цвят, който допълва тена и подтона на кожата ви

избор на очила
Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки снимка: freepik

Подобно на формата на лицето, тонът и подтонът на кожата ви са потенциални съображения, когато сте на лов за нови рамки. И двете са свързани с естествените цветове на кожата ви, но не са едно и също нещо: тонът на кожата е „повърхностният“ цвят на кожата ви, докато вашият подтон е фината комбинация от нюанси под него.

Цветовете на подтона могат да включват следното:

Топли: златисти, жълти и/или прасковени нюанси
Студени: Розови, червени или сини нюанси
Неутрален: Комбинация от жълти и сини нюанси

Не сте сигурни какъв може да е цветът на подтона ви? Един трик, който трябва да опитате, е да погледнете вените си. Ако вените ви са сини или лилави, вероятно имате студен подтон, докато вените със зеленикав оттенък означават, че подтонът ви е топъл.

Някои хора вярват, че определени цветове пасват на определени нюанси по-добре от други. Черни , сиви или сини рамки често се препоръчват, ако имате студени нюанси, докато тен, розово или червено могат да бъдат предложени за топъл нюанс.

Разбира се, тези съвпадения са субективни при избор на очила – ние смятаме, че винаги трябва да избирате какъвто цвят ви харесва най-много.

Стъпка 3: Помислете за нуждите си от начина на живот

избор на очила
Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки снимка: freepik

Начинът на живот е друг ключов компонент, който може да ви помогне при избор на очила, които ви подхождат. Обмислете ежедневните си дейности и кои от тях ще изискват да носите рамки.

Вие сте спортист, който бяга често? Работите ли дистанционно и по цял ден гледате в екрана на компютъра? Обичате ли да носите цветен грим ? Този тип въпроси могат да ви насочат към или далеч от определена рамка въз основа на това колко добре ще се свърже с вашите рутини.

Ако сте доста активни, здравата утилитарна рамка може да бъде по-добър избор от деликатен, украсен дизайн. Ако сте голям читател и се нуждаете от прогресивни лещи , тогава рамките, които позволяват по-високи и по-широки лещи, може да са най-подходящи.

Вашият начин на живот също може да повлияе на избраните от вас лещи . Например, ако гледате в екрана по-голямата част от деня, може да искате да вземете лещи против умора или лещи, които блокират синята светлина .

Стъпка 4: Покажете вашата индивидуалност чрез вашия стил на рамка

избор на очила
Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки снимка: freepik

Сега най-забавната част—избор на очила, които се вписват в усещането ви за себе си.

Добрата новина: Имате много възможности. Докато класическите черни и кафяви рамки са все още доста популярни, днешните очила се предлагат в много цветове и шарки, от шарки на костенурка до прозрачен кристал .

Формата на рамката също може да влезе в действие: Рамките тип „котешко око“ с повдигнати нагоре ъгли могат да излъчват игриво настроение, докато кръглите рамки могат да изглеждат или изискано и учено, или хип и бохемско. Играйте си с различни форми, за да видите кои от тях ви говорят.

Друг фактор, който трябва да имате предвид, когато избирате рамка, е средата, в която ще носите очилата си. Ако ще ги използвате предимно на бюро, докато сте на работа, тогава ще искате нещо леко и супер удобно. Ако ще ви трябват очилата ви само като резервна опция за вашите контактни лещи, тогава изборът на нещо забавно е чудесен вариант. Ако се нуждаете от прогресивни, многофокални лещи, които да носите от момента, в който се събудите, докато пълзите в леглото, намерете рамка, която има страхотно покритие и се чувства удобно на носа и слепоочията ви.

Допълнителни съвети:

избор на очила
Как да направите правилния избор на очила в 4 стъпки снимка: freepik

Опитайте различни модели: Не се страхувайте да пробвате различни модели рамки, преди да вземете решение.
Посъветвайте се с оптик: Оптикът може да ви помогне да определите най-подходящите рамки за вашето лице и зрение.
Обърнете внимание на комфорта: Очилата трябва да са удобни за носене през целия ден.

Когато имате проблем с очите, очилата са ви спътник всеки ден, от сутрин до вечер. Освен точното спазване на рецептата на очния лекар, важно е моделът да ви отива.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да имате прекрасно изживяване при избора на следващия си чифт очила. Формата на лицето, тонът на кожата, начинът на живот и личната естетика са фактори, които могат да повлияят на избора ви на очила, но в крайна сметка чувствата ви за рамката трябва да са най-важни.

Ключът към избора на очила е комбинация от личен избор и съзнанието, че противоположностите се привличат. Когато избирате очила, изберете очила, които контрастират с контурите на лицето ви, осигуряват симетрия и балансират всички изпъкнали черти. Истината е, че хората са привлечени от симетрията на лицето и чифт страхотни очила могат да подобрят симетрията на лицето ви.

Слушайте сърцето си, докато пазарувате за очите си ! Това е най-важното нещо! И ако откриете повече от една рамка, която изглежда като невероятно подходяща, никога не пречи да започнете колекция от любими. В крайна сметка има нещо повече, за да получите перфектните очила, отколкото просто да изберете първия чифт, който харесвате.

Тези съвети ще ви помогнат да изберете идеалния чифт очила, които със сигурност ще поддържат вашето здраве и вашия стил основен приоритет.Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да имате прекрасно изживяване при избора на следващия си чифт очила.

Tagged , ,
на горе