Как да изберем правилните бижута за всеки повод

Как да изберем правилните бижута за всеки повод
Мода Разни

Как да изберем правилните бижута за всеки повод

Всички бижута имат силата да преобразят облеклото и да направят изявление. Въпреки това, изборът на правилното за различни поводи може да бъде предизвикателство. Независимо дали се обличате за небрежен ден навън, бизнес среща, официално събитие или романтична среща, изборът на подходящите аксесоари може да издигне външния ви вид и да ви накара да се чувствате уверени. Няма спор, че бижутата подобряват всяко облекло.

Въпросът е какво да носите за всеки конкретен тоалет и кога някои аксесоари ще работят по-добре от други. За да се отговори на този въпрос, има няколко неща, които трябва да се разберат за тях. Едва тогава човек може да започне да избира подходящото бижу за всеки повод.

Какви бижута да изберете за всеки повод

Изтънчен или изразителен?

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Първото нещо, което трябва да разберете е, че някои бижута са фини, а други правят изявление. Сега има моменти, в които искате да сте красиви, но изтънчени, без да привличате твърде много внимание към себе си, докато в други случаи искате всички погледи да са насочени към аксесоара, който сте избрали да носите. Ако се обличате за нещо, свързано с работа или събитие, което е много консервативно, най-добре е да изберете изтънчено. След това ще трябва да помислите за облеклото си.

Оставя ли място, за да се види колие? Необходима ли е гривна или носите дълги ръкави? И накрая, помислете за стила на косата си и състоянието на ноктите си. Ще се забелязват ли шипове или трябва да се придържате към малки обръчи, които могат да се видят сред дългите ви кичури? Имате ли маникюр, който бихте искали да покажете с ефектен пръстен?

Разбира се има и цветът на вашето облекло. Ако носите плътен цвят, можете да отидете и дори можете да изберете фини аксесоари, които се похвалят с малко цвят. Ако все пак сте избрали десен, е разумно да изберете семпли бижута с безцветни камъни. Бяло злато, жълто злато, диаманти и перли са невероятни опции. Парти ансамблите и тоалетите за една вечер в града изискват цвят. Това е вашата възможност да извадите това цветно, масивно колие или онези блестящи обеци като полилей.

Официални поводи

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Дори тези, които обикновено не носят бижута, изваждат бижутата си за официални поводи като сватба или юбилейно парти. Облеклото говори всичко на събития като тези, но аксесоарите са негов партньор в престъплението. Ето защо трябва да обърнете специално внимание на това, което ще носите и да ги подберете правилно според това. Роклите без презрамки не се нуждаят от огърлици.

Това е възможността да оставите любимите си огърлици да заблестят. Риза, пуловер или рокля с кръгла яка и водолазка изискват огърлица с висящо изявление, тъй като по-късите могат да бъдат твърде тежки. Ризите и роклите с V-образно деколте са подходящи за огърлици с висулки, а горнищата с халтери оставят място за масивна гривна или гривна с ръкав.

Ежедневни поводи

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Разбираемо е, че не всяко бижу може да се носи за всеки повод. Но дали всеки повод изисква аксесоар? Краткият отговор е не, а дългият отговор е, че може и трябва. Това означава основно, че най-небрежното облекло не изисква бижута; нищо няма да изглежда като липсващо. Въпреки това е толкова лесно да надградите визията с аксесоар, че усилията си заслужават. Чифт диамантени шипове могат да се носят с дънки и тениска.

Да, те могат и те ще ви накарат да изглеждате като милион долара. Можете също така да носите обикновен сарафан и да добавите куп златни гривни за шикозен и модерен външен вид. Както се казва, ако го имате, парадирайте с него. Ако имате бижутата вкъщи, които просто стоят там, извадете ги и ги носете! Това ще направи всичко различно.

Наистина става дума по-малко за повода, а повече за облеклото (което се основава на повода). Класическите аксесоари се очакват повече на консервативни и официални събирания, но това не трябва да е така. Можете да си поиграете малко с него и да смесите и комбинирате. Можете да носите гривна на официална вечеря и да я комбинирате с ефектни обеци с полускъпоценни камъни. Или, както споменахме по-рано, можете да носите някои от вашите по-фини бижута, когато носите вашата проста карирана риза и дънки. Има правила, но правилата са предназначени да бъдат нарушавани.

За момичешка вечер

Свърталището за момичета може да бъде идеалното време да се забавлявате с аксесоарите си. Това е време за експерименти. Независимо дали става въпрос за онези искрящи артикули, които сте купили от любимия си магазин на улицата, или за поставяне на слоеве от всичките ви много обичани бижута наведнъж. Можете също така да се придържате към чифт ефектни обеци или да придадете на визията си фокусна точка с открояващо се колие.

За нощна среща

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Избирането на бижута за вечерна среща е трудна работа. Целта е да изглеждате зашеметяващо, без да създавате впечатлението, че сте се старали твърде много. Аксесоарите са задължителни за всяка среща. Перфектните аксесоари ще подчертаят любимите ви черти и ще изпъкнат на светлината на свещите в слабо осветен ресторант. Чифт хубави обеци или обръчи ще рамкират лицето ви и ще привлекат вниманието към очите ви.

Финото колие ще привлече вниманието към деколтето и ключиците ви. Обикновените пръстени и гривни също ще допълнят този външен вид, само се уверете, че не се претоварвате с аксесоари, така че цялото внимание да е върху вас!

За работа

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Съчетаването на бижута с работните ви екипи придава нотка индивидуалност на вашия външен вид. Най-добре е да го поддържате подценен и фин, тъй като не причинява никакви смущения на вас или вашите колеги. Избягвайте да носите шумни или висящи гривни, които ви отвличат от работата. Вместо това опитайте да се придържате към прости и деликатни висулки, обеци (шипове или обръчи) и пръстени. Можете да експериментирате малко повече с аксесоарите си на творчески работни места. Опитайте да наслоите няколко от колиетата си с разкопчана, голяма риза и да подредите пръстените си.

За романтична среща

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Бижутата за романтична среща трябва да подчертаят вашата естествена красота и да добавят нотка на привлекателност, без да са прекалено натрапчиви.

Топ избрани:

Бижута във формата на сърце: Висулките или обеците във формата на сърце добавят романтична нотка.
Части от розово злато: Топлият нюанс на розовото злато е идеален за романтични обстановки.
Перли: Перлените огърлици или обеци добавят елегантност и изтънченост.
Деликатни гривни: Тънките, елегантни гривни с нотка блясък могат да подобрят външния ви вид.

Специални поводи

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

За важни тържества като рождени дни, годишнини или дипломиране изберете златни бижута, които символизират значимост и сантименталност. Персонализираните предмети, като първоначални висулки, пръстени, украсени с рождени камъни, или гравирани гривни, правят значими подаръци, които могат да бъдат ценени години наред. Потърсете дизайни, които отразяват личността и предпочитанията на получателя, добавяйки персонален щрих към вашия подарък.

Случайни излети

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

За ежедневни излети или уикенди изберете спокойни и непринудени бижута, които подобряват вашия спокоен стил. Помислете за пръстени, които могат да се подреждат един върху друг, многослойни колиета или гривни с талисман със закачливи мотиви. Комбинирайте и комбинирайте различни текстури и дизайни, за да създадете персонализиран външен вид, който отразява вашата личност и допълва ежедневното ви облекло.

Избор на бижута за еднодневна разходка

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

Ако отивате на еднодневна разходка, помислете какъв тип бижута ще подхождат на вашето облекло и личност. Трябва да носите нещо ежедневно, за да направите впечатление, без да сте прекалено крещящи.

В идеалния случай чифт масивни обеци, многослойна огърлица и няколко гривни биха свършили работа.

Сезонни и културни тържества

бижута
Как да изберем правилните бижута за всеки повод снимка: freepik

По време на празнични сезони или културни тържества прегърнете символиката и традицията, свързани със златните бижута. Изберете дизайни, които отразяват културното наследство или включват сезонни мотиви. Независимо дали е Дивали, Коледа или Нова година по лунния календар, златните бижута добавят нотка благоприятност и радост към вашите празненства.

Заключение:

Вярвате или не, става въпрос повече за вашето облекло, отколкото за повода. Хората предпочитат жените да носят класически бижута на по-консервативни и официални събирания, но вие сте свободни да експериментирате. Изборът на подходящите бижута за даден повод е от съществено значение, за да се чувствате уверени и да изглеждате добре.

Независимо дали отивате на среща или имате нужда от нещо, за да завършите ежедневните си тоалети, носенето на правилните дрехи ще направи всичко различно. Изборът на подходящото златно бижу за всеки повод включва обмисляне на формалността на събитието, вашия личен стил и символиката зад това изделие.

Независимо дали избирате фино бижу за ежедневно носене, изящно бижу за специално събитие или значим подарък за любим човек, златните бижута предлагат вечна елегантност и гъвкавост. Нека вашите бижута не само ви украсяват, но и отразяват вашата уникална личност и празнуват незабравимите моменти от живота със стил и изящество. Защото всяка жена иска да изглежда зашеметяващо и неповторимо.

Tagged , , ,
на горе