50 изключително важни правила за татковците на момиченца!

50 изключително важни правила за татковците на момиченца!
Психология

50 изключително важни правила за татковците на момиченца!

50 изключително важни правила за татковците на малки момиченца, разкриват психолози. Изглежда на този свят все още не са открили нещо по-чаровно и безкрайно трогателно от връзката между бащи и дъщери. Просто, защото моментите, в които мъжете, обикновено скъперници на емоции, са брутални и силни, като скали, хващат дъщерите си на ръце, люлеят ги на люлка, слагат ги в леглото или просто се разхождат хванати за ръка, карат сърцето им да бие по-бързо.

Ето 50 правила за татковци на малки дъщери от Майкъл Мичъл:

  1. Майка й трябва да бъде обичана. Уважавайте я и се гордейте. И показвайте чувствата си страстно и публично. Така, когато дъщеря ви порасне, ще има отлични шансове да се влюби и да се омъжи за мъж, който ще се отнася към нея по същия начин, по който вие към майка й.
  2. Тя расте и търси герой. Можете да станете този герой. И тя постоянно ще идва при вас за помощ.
  3. Винаги бъдете там. Излизайте заедно, просто за да бъдете един с друг, без никакви допълнителни причини. Интересувайте се искрено от това, което я интересува. Тя има нужда баща й да участва във всеки етап от живота й. Но не стойте безучастно до нея, докато тя добавя живот към годините си.
  4. Наслаждавайте се на всеки момент, когато сте заедно. Днес тя пълзи из къщата с памперси, утре й подавате ключовете от колата и преди да се усетите, я кара бързо. Някой ден да прекарва време с баща си няма да е най-доброто нещо за вашето момиченце. Животът минава много бързо. Ценете това време сега, докато можете.
  5. Молете се за нея. Постоянно.
  6. Купете й ръкавица и я научете как да хвърля бейзболна топка. Нека се гордее, че може да хвърля топка като момиче… палавница.
  7. Ще се кара с майка си. Бъдете мъдри, когато избирате коя страна да подкрепите.
  8. Хайде! Купете й тези бижута!
  9. Играйте заедно на различни игри.
  10. Насладете се на вълшебното време за баня.
  11. Ще дойде ден, когато тя ще поиска кученце. Не го мислете. Поне веднъж в живота й просто кажете „да“.
  12. Никога не е рано да започнете да й обяснявате какво са парите. Въпреки че цял живот тя ще проси като тийнейджърка, дори в деня на сватбата си.
  13. За рождения й ден изпечете палачинки за закуска във формата на цифра – зависи на колко години е. В краен случай, купете поничка с розова глазура и сложете свещ в нея – това ще е достатъчно.
  14. Купете й маратонки, веднага щом започне да ходи. Тя няма да иска винаги да носи същия стил обувки като баща си.
  15. Танцувайте с нея. Започнете, когато е малко момиче или дори, когато е бебе. Не чакайте нейната сватба.
  16. Заведете я на риболов. Може би тя ще се гърчи повече от червея на куката ви. Но е нормално.
  17. Научете я да казва „не“. Някой ден и двамата ще се радвате на това.
  18. Кажете й, че е красива. Повтаряйте това отново и отново. Някой ден карикатурите и списанията за красота ще се опитат да я убедят в противното.
  19. Научете я как да използва крик и да сменя спукана гума. Гума без въздух не трябва да е най-паническото събитие в живота й. Но трябва да разберете, че първия път, когато това се случи, тя пак ще ви се обади, ридаейки.
  20. Изведете я на открито. Гледайте как очите й се изпълват с удивление от красотата на безкрайните простори, видени за първи път. Оставете своя iPod у дома.
  21. Оставете я да държи волана. Винаги ще помни как татко й е позволил да шофира.
  22. Тя е умна като всяко момче. Уверете се, че знае това.
  23. Когато се научи да дава целувки, тя ще иска да покрие лицето ви с тях. Насърчавайте го.
  24. Познания от живота: как правилно да плюе слънчогледови семки няма да й помогнат да влезе в добър колеж. Това обаче, също си струва да се научи.
  25. Да я оставите да язди на раменете ви е чиста магия. Направете това сега, докато гърбът ви е силен.
  26. В нейната природа е да създава музика. От вас зависи да я запознаете с удоволствието от носенето на чорапи върху дървен под.
  27. Ако близо до къщата ви има река или езеро, водете я там по-често. Тя ще бъде привлечена от водата като пате от локва.
  28. Тя ще очаква с нетърпение връщането ви от работа вечер. Не закъснявайте.
  29. Ако майка й я е записала на плуване, опитайте се да влезете и в басейна. Не се тревожете, ако там няма повече татковци. Това е тяхна загуба.
  30. Никога не забравяйте нейния рожден ден. Тя няма да помни какъв подарък сте й направили, когато е била на 10 години. Но ще помни, че не сте били там.
  31. Научете я да кара ролкови кънки. Гледайте и се наслаждавайте как расте нейното самочувствие.
  32. Оставете я да лежи на тревата. Хубаво е за душата й. А това е добре и за вашата душа.
  33. Отидете заедно на пазар и й купете бански. Но не се страхувайте да й откажете всичко, което тя избере.
  34. Някъде между три и шест години, тя ще ви помоли да се ожените за нея. Разочаровайте я, само че нежно.
  35. Тя вероятно ще иска да пропълзи в леглото ви след кошмар. Това е добър знак.
  36. За едно плачещо момиче няма нищо по-утешително от ръцете на баща му. Никога не забравяйте това.
  37. Заведете я на люлките в близкия парк. Тя ще пищи и ще ви помоли да я бутнете по-високо и по-бързо. Нейното определение за „по-високо и по-бързо“ вероятно не е същото като вашето. Имайте това предвид.
  38. Когато тя порасне, вашето определение за „по-високо и по-бързо“ ще бъде много по-близо до нейното. Когато дойде този ден, вложете всичко, което имате в него.
  39. Да държите краката й с главата надолу, докато тя се кикоти и крещи непрекъснато, е страхотно упражнение за бицепсите ви. Предупреждение: Тя няма понятие от мускулна умора.
  40. Може да ви помоли да й купите пони за рождения ден. Освен, ако не живеете във ферма, не правете това. Въпреки това, понита се предлагат под наем.
  41. Не прекалявайте с подаръците за рожден ден или Коледа. Вместо това й дайте житейски опит, който можете да споделите.
  42. Нека знае, че винаги може да се прибере у дома. Без значение какво се случва.
  43. Помнете, точно като пеперуда, тя също ще разпери крилата си и ще отлети един ден. Насладете се на вълшебните й години.
  44. Пишете й писма на ръка всяка година в навечерието на нейния рожден ден. Дайте й целия пакет, когато завърши колеж и стане майка. Или, когато има най-голяма нужда от тях.
  45. Научете се да й вярвате. Всяка година й давайте повече свобода. До нивото, което сте му задали.
  46. ​​​​Когато се съмнявате, доверете се на сърцето си. Тя така или иначе, го прави.
  47. Когато дъщеря ви е тийнейджърка и е разстроена, опитайте се да не обръщате внимание на това – то ще добави няколко години към живота ви.
  48. Сладоледът изкупва много грехове. Просто трябва да знаете кой обича най-много.
  49. Този ден, в който тя ще порасне, е на път да дойде. Винаги неочаквано. Колкото по-скоро можете да се примирите с това, толкова по-лесно ще бъде да продължите живота си.
  50. Днес тя бяга сама до училищния автобус, а утре ще отиде в колежа. Не мигайте през сълзи!
Tagged
на горе