На почивка с куче - какво трябва да знаем
Домашни любимци

На почивка с куче – какво трябва да знаем

На почивка с куче не е никак лесна задача. Когато отиваме на почивка с нашето куче е добре да следваме няколко прости правила, които ще спасят мечтаната ваканция от провал.

Това е един чудесен начин да се сближите повече с вашия четириног приятел и да изживеете нови приключения заедно. Не трябва да забравяме обаче, че пътуването с домашен любимец изисква допълнителна подготовка и планиране. Така ще се уверите, че то ще е приятно за всички, включително и за вашето куче.

Независимо дали се движите из страната или пътувате, пътуването може да бъде стресиращо занимание. Пътуването с вашето куче може да добави още повече тежест към вашето пътуване. Ако искате да пътувате на дълги разстояния с кучето си, уверете се, че то има всичките си ваксинации, опаковайте основните му неща и го уморете, преди да започнете пътуването си. Ако пътувате с кола, уверете се, че има много храна, вода и сянка.

Ако пътувате със самолет, консултирайте се с вашата авиокомпания, за да разберете какви ограничения и указания трябва да следвате.Има много неща, които трябва да имате предвид, когато заминавате с кучето си. Трябва да сте сигурни, че имате всичко необходимо за вашето куче; където и да сте, независимо от времето!

Ето няколко стъпки, които трябва да следвате ако ви предстои почивка с куче: 

Проверете настаняването

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Независимо през коя платформа сте резервирали почивката си, колкото и да сте убедени, че сте открили хотел, в който пускат домашни любимци, проверете отново условията за настаняване преди да се качите в колата и да потеглите на почивка с куче. На много места се доплаща престоя на куче, на други искат депозит за потенциални щети, които то може да причини. Уверете се, че всичко е описано в резервацията ви – това е единственият начин да защитите правата си на потребител.

Пригответе кучето си за път

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Пътуването често може да бъде стресиращо за кучетата, особено, ако не са свикнали или не са пътували отдавна. Пригответе кучето си за дълго пътуване като направите няколко кратки пътувания преди това. Така вашето куче ще започне да свиква да пътува с автомобил и в деня на дългото пътуване няма да бъде толкова стресирано. Допълнително се консултирайте с вашия ветеринар, ако е нужно да се направят ваксини или да се вземат обезпаразитяващи преди вашата почивка с куче.

Получаване на ваксини

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Уверете се, че вашето куче има всичките си ваксинации. Важно е да се уверите, че вашето куче ще бъде щастливо и здраво по време на пътуванията си. Заведете кучето си на ветеринар, за да се уверите, че са в крак с ваксинациите си, така че да са защитени срещу всякакви нови микроби, с които могат да влязат в контакт. Ваксините срещу бяс, кучешки хепатит и кучешка чума са стандартни.

Проверете дали има болести, които вашето куче може да зарази в районите, където пътувате. Ако има, попитайте вашия ветеринарен лекар за правилните ваксинации за вашето куче.
Потърсете информация за кърлежи или пясъчни мухи в района, за да видите дали трябва да вземете специални предпазни мерки с вашето куче. Това е много важно да го направите преди вашата почивка с куче.

Накарайте вашия ветеринарен лекар да предпише на вашето куче лекарство за болест на пътуването.

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Ако сте водили кучетата си на по-кратки разходки с кола преди, може да сте забелязали, че се разболяват от движението на колата. Попитайте вашия ветеринарен лекар дали може да предпише нещо на вашето куче, което да облекчи корема му, докато е в движение.

Най-често това е хапче, което давате на кучето си на всеки няколко часа по време на пътуване с кола или самолет.
Не давайте на вашето куче лекарства, освен ако не са предписани от ветеринарен лекар. Направете това преди вашата почивка с куче.

Опаковайте най-важното за вашето куче в лесна за достъп чанта.

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Всяко куче е различно и се нуждае от различни основни елементи. Уверете се, че имате храната на вашето куче, малко вода, 2 чинии, каишката и колана, торбичките за изпражнения, играчки и лакомства в чанта. Дръжте тази чанта на леснодостъпно място, за да можете да изваждате предмети, когато имате нужда от тях по време на пътуването си.

Не забравяйте да опаковате всички лекарства, които вашето куче приема, за да имате достатъчно за цялото пътуване.
Ако вашето куче има медицинско състояние, вземете копие от медицинската му история от вашия ветеринарен лекар в случай на спешност. Уверете се, че историята включва всякакви диагнози, тестове, направени на вашето куче, и дозите на лекарствата, от които се нуждае.

Не забравяйте да донесете на домашните любимци актуални записи за ваксинация, в случай че вашият домашен любимец ухапе някого. Записите ще покажат, че няма опасения за здравето на лицето. Тази стъпка ще ви помогне да имате една спокойна и безопасна почивка с куче.

Уморете кучето си с дълга разходка, преди да започнете пътуването си.

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Кучетата имат много натрупана енергия, особено ако са млади. Изведете кучето си на разходка или поход, за да тренирате и да го изморите. Това може да помогне и с всяка нервна енергия, която може да имат.
Може също да е хубаво да разтегнете краката си преди пътуването.
Помислете дали да не поставите микрочип на кучето си, преди да пътувате, за да може някой да го идентифицира, ако избяга или се изгуби. Така ще сте спокойни по време на вашата почивка с куче.

Почивки

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Докато всъщност сте на път и се движите, е важно да правите редовни почивки – в спорта ги наричат ​​комфортни почивки. В този случай това означава шанс за вашето куче да облекчи всеки дискомфорт и да се изпишка. Това също е важно нещо, което трябва да направите, тъй като ви дава възможност също да „тръгнете“ (стига да сте намерили подходящо място, като например услуги по магистрала!) Допълнителният бонус е, че всички ще получите разтягане на краката за няколко минути. Това ще ви помогне да се почувствате добре преди вашата почивка с куче.

Настанете се

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Пристигнахте във вашата ваканционна вила, но какво сега? Ако това е първата ваканция на вашето куче, то може да намери цялото изживяване за малко поразително. Има няколко неща, които можете да направите, за да им помогнете да се установят, като например да донесете леглото им и някои играчки от дома. Също така е добра идея да ги заведете на малко разходка из полята или на плажа, тъй като те ще могат да направят някои увеличения и да изгорят цялата тази енергия. След като се върнете, те могат да се настанят за уютна вечер с много щастливи дрямки. Така ще имате спокойна почивка с куче.

Смяната на дом носи със себе си допълнително стрес за кучетата, така че вашият домашен любимец се нуждае от допълнително внимание и успокоение през това време. По време на местенето дръжте кучето си извън новия дом. След като се нанесете в новия дом, се опитайте да се върнете бързо към обичания му режим и му дайте добре познати играчки и други неща, които му носят успокоение, за да може то да се почувства у дома на новото място.

За да им помогнете да свикнат с новата си среда, опитайте се да им дадете достатъчно време за изследване. Уверете се, че има тихо и удобно място, където да си починат много. И имайте под ръка някои неща, чиито миризми са познати. Например, дръжте любима играчка в леглото им или в друга област, където ще прекарват много време.

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Не ги оставяйте сами твърде дълго, особено близо до пристигането ви, тъй като има вероятност да се стресират.

Докато сте навън, опитайте се да ги държите начело, докато не се запознаят със заобикалящата ги среда. И дори тогава е най-добре да внимавате кога да ги оставите да напуснат водещата роля. Дори ако обикновено го правите, по-безопасно е да не ги пускате близо до пътища, например, дори ако усещането им за пътя като цяло е добро. Намирането на непознато място може да ги накара да се държат по-малко предвидимо, така че е най-добре да останете на сигурно място.

И накрая, бъдете сигурни, че ще се насладите на почивката си – както и на вашето куче!

почивка с куче
На почивка с куче – какво трябва да знаем снимка: pinterest

Ключът е да направите почивката си приятна както за вас, така и за вашето куче. Винаги обмисляйте потенциални ситуации, при които вашето куче може да се нуждае от спешна медицинска помощ, дори ако смятате, че това е малко вероятно да се случи. Като следвате тези съвети, ще сте сигурни, че ще имате безопасно и прекрасно пътуване с вашето куче до вас!

Да споделим ваканцията с кучето си е едно от най-забавните неща, които можем да си подарим. Опознаването на нови места, преживявания и споделени емоции заздравява връзката с косматия ни приятел, а и е толкова очарователно да снимаме кучето си на плаж или до някой планински водопад, например!

Следвайте тези съвети, за да имате една страхотна почивка с куче.

Tagged , , ,
на горе