9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете
Психологически

9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете

Искате ли да научите как да разпознавате дали имате лоша карма и какъв е начина за нейното премахване? Чудили ли сте се някога дали има космическа сила, която следи нашите действия? Карма, термин, произлизащ от древната индийска философия, предполага, че нашите действия имат последствия, които оформят бъдещите ни преживявания.

Докато добрата карма носи положителни резултати, лошата карма може да привлече поредица от неблагоприятни събития. В тази статия ще разгледаме 6 знака от Вселената, показващи, че сте натрупали лоша карма. Предлагаме и начини да я изчистите.

„Карма“ означава действие.Това е древна дума, която обикновено се отнася до „универсалния ред“ на действие и реакция. Концепцията за карма се използва от различни религии и духовни течения, включително индуизма и будизма. Тя може да отразява начина, по който миналите действия на човека го оформят. Ако чувствате, че имате лоша карма, можете да опитате няколко действия, които да помогнат за балансиране на кармата ви.

Как да се справим с лоша карма:

Бъдете милосърдни.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Махатма Ганди е казал: „Най-добрият начин да намериш себе си е да се изгубиш в служба на другите.“ Можете да обърнете лоша карма, като практикувате положителни действия. Това може да включва:

Да дарявате времето си за кауза, в която вярвате (напр. доброволна работа в приют за животни или кухня за бедни)

Даване на пари за кауза, в която вярвате (напр. фондация за борба с диабета)

Правене на повече комплименти

Правене на мили услуги за някого (напр. приготвяне на вечеря за близък човек или извършване на ремонт на дома за възрастни съседи).

Извинете се.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Ако знаете, че сте направили нещо нередно или сте обидили някого, трябва директно да се извините, за да се избавите от лоша карма. Бъдете искрени относно грешките си и какво сте научили от тях. Това ще ви помогне да влезете в правия път за добра карма. Опитайте някои от следните разговори:

„Много съжалявам за това, което казах за готвенето ти миналата седмица; не исках да нараня чувствата ти. Можеш ли да ми простиш?“

„Съжалявам, че не ти се обадих миналата седмица. Защо не отидем на кафе в петък?“

„Наистина съжалявам за действията си вчера. Мога да разбера защо ми се разсърдихте. никога повече няма да направя подобно нещо.“

„Не исках да кажа това, което казах миналата седмица. Съжалявам, че бях в толкова лошо настроение. Можеш ли да ми простиш?“

Разчупете рутината.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Ако сте установили действията, които са ви довели до лоша карма, осъзнайте, че е време да промените действията си.
Ако установите, че сте негативно настроени към определен човек или хора, решете следващия път да започнете разговора с комплимент. Развийте това като нов положителен навик.

Ако установите, че сте егоистични, решете всеки ден да извършвате по едно благотворително действие, дори да е малко. Опитайте с нещо дребно, като например да държите вратата отворена за някого. Практикувайте това, за да развиете нова рутина от положителни действия.

Останете позитивни.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Животът е труден и се случват разочароващи събития. Позитивното мислене може да не обърне лошите събития, но може да ви помогне да се справите по-добре със стреса в живота си. Опитайте се да размишлявате върху положителните неща в живота, за да си помогнете да обърнете вашата лоша карма, като виждате доброто и добротата в живота.

Отделете малко време, за да се насладите на времето. Ако времето е хубаво, помислете, че не всеки ден ще бъде такъв.

Благодарете на доброто си здраве.

Насладете се на храната. Понякога ядем, без да се замисляме; отделете няколко минути, за да се насладите на добре приготвено ястие.

Поемете отговорност за собствените си действия.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Тъй като „карма“ означава действие, трябва да сте отговорни за действията, които предприемате. Опитайте се да:

Престанете да обвинявате другите. Това е лош навик. Наистина обмислете действието и се опитайте да продължите напред от него. Обвиняването на другите само забавя този процес.

Практикувайте съсредоточаване върху себе си. Притесненията за бъдещето няма да ви помогнат в настоящето. Съсредоточете се върху ежедневните задачи, които можете да контролирате, за да живеете по-позитивно.

Бъдете отговорни. Вие сте единственият човек, който носи отговорност за действията си. Ако например сте в спор с любим човек, можете да контролирате начина, по който реагирате. Съсредоточете се върху начина, по който реагирате.

Тези съвети ще ви помогнат да се справите с вашата лоша карма.

Бъдете внимателни.

Буда пише: „Умът предхожда всички умствени състояния.“ Това означава, че трябва да размишлявате върху собствените си действия и върху това как те влияят на другите действия около вас. Подобно на практикуването на съсредоточаване върху себе си, трябва да сте внимателни към действията и решенията си. Те се отразяват на това как другите реагират на вас. Бъдете внимателни с действията си, ако не искате да имате лоша карма.

Бъдете любезни.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Има една стара поговорка: „Отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят с теб.“ Това златно правило може да помогне за обръщане на лоша карма чрез насърчаване на добротата и любезността. Правете комплименти на хората, като например: „Това, което казахте за [x], беше наистина интелигентно.“ или „Тази вечеря е наистина добра. Благодаря, че ми готвиш!“

Запишете прегрешенията си.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Ако чувствате, че имате лоша карма, но не сте сигурни за преките причини, добро начало е да запишете какво смятате, че сте направили погрешно. Помислете за конкретен момент от миналото, например ден или седмица, и избройте какво сте направили, което може да ви е донесло негативна карма. Това ще ви даде добра отправна точка за това как можете да поправите негативната си карма. Помислете за:

Обиждали ли сте някого с думите си?

Обидили ли сте някого с действията си?

Пренебрегнали ли сте или сте забравили да направите нещо, което е трябвало да направите?

Лъгали ли сте или сте мамили за нещо?

Нарушили ли сте определено правило или закон?

Били ли сте егоистични или небрежни?

Размишлявайте или медитирайте.

лоша карма
9 признака, че имате лоша карма, и как да я премахнете снимка: pinterest

Може би знаете какво сте направили, за да получите лоша карма. Трябва обаче да разберете и защо действията ви са се отразили негативно на вас и на хората около вас.За да направите това, можете да медитирате или да размишлявате върху действията си.Това е важно и за да ви помогне да осъзнаете защо повтаряте едни и същи модели. Съществуват различни техники за медитация:

Този вид медитация се фокусира върху контролирането на дишането ви. това ще успокои ума ви и ще насърчи вътрешния мир. На тихо място седнете в удобно положение. Частично затворете очи и се съсредоточете върху дишането си. Осъзнайте усещането за вдишване през носа и издишване през устата. Практикувайте това движение, докато умът ви се проясни и започнете да се отпускате.

Трансформиращи медитации – този вид медитация има за цел да внесе спокойствие в ума ви, като тренира тялото ви да не се притеснява от психически или физически дискомфорт. Този вид медитация се извършва чрез изучаване и обмисляне на философията, която движи вашия морал. Можете да направите това чрез: четене на произведенията на вашите религии или религиозни фигури, четене на произведенията на философи или изучаване на науката и строежа на Вселената.

Медитации за любяща доброта – този вид медитация се практикува в четири стъпки: подготовка, съзерцание, медитация и посвещение. Първата стъпка изисква да се подготвите за медитацията, като седнете в удобно положение и дишате дълбоко. Етапът на съзерцание изисква да помислите за това как целият живот трябва да бъде ценен и че щастието идва от добрите ви действия. Медитацията ви позволява да измислите конкретни начини за практикуване на добри действия, като например „Ще ценя всеки ден, който ми е даден“ или „Ще бъда по-мил към себе си и към другите“. Посвещаването е изпълнение на тези обещания, дадени на етапа на медитацията.

Ако често установявате, че се борите с чувство за вина или съжаление, това може да е знак, че сте натрупали лоша карма. Тези емоции служат като напомняния, че все още не сте разрешили последствията от вашите минали действия. Важно е да се изправите срещу тези чувства, да се поправите, ако е възможно, и да предприемете стъпки към самоопрощение. По този начин можете да освободите отрицателната енергия и да създадете пространство за положителна промяна.

Силните отрицателни мисли и емоции причиняват „замърсяване“ на обкръжаващата ни среда (метафизична разбира се) по същия начин, както химикалите причиняват замърсяването на въздуха.

Това, че не виждаме и не чувстваме последствията от нашите мисли и емоции, не отменя кармата, която причиняваме и посяваме. Силата на ума е многократно по-голяма от тази на физиката ни, както и метафизичната енергия в сравнение с физическата.

Това са просто различни измерения. Именно поради тази причина, следите оставени от насилствените мисли и чувства, са много по-трайни и силни. Такива следи могат да останат в емоционалното и причинното тяло на човек за хилядолетия.

За да се избавите от вашата лоша карма следвайте тези съвети.

Tagged , ,
на горе