Лечение на цистит за 1 ден – без хапчета и антибиотици

Лечение на цистит за 1 ден - без хапчета и антибиотици
Добра форма

Лечение на цистит за 1 ден – без хапчета и антибиотици

Лечение на цистит за 1 ден – без хапчета и антибиотици – да, възможно е, макар че всяка жена, която го е изпитала, знае колко мъчително е това страдание. Лекарите обикновено препоръчват лечение на цистит с антибиотици. Но честата употреба на антибиотици вреди на тялото. Освен това, дори след прием на антибиотици, острият цистит не изчезва веднага – най-често заболяването се проточва за период от 5 до 10 дни.

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит. Често уриниране и болка  – всичко това е много неприятно. Но знаете ли, че циститът се лекува само за един ден – без хапчета и антибиотици! Предлагаме ви една много ефективна рецепта за лечение на цистит при жени от д-р Евдокименко.

Как да проведем лечение на цистит за 1 ден – без хапчета и антибиотици

Лечение на цистит за 1 ден - без хапчета и антибиотици
Лечение на цистит за 1 ден – без хапчета и антибиотици

Трябва да вземете 30 грама дафинов лист, да го изсипете в голям съд с вода (около 9-10 литра вода) и да ври 20 минути.

След това цялата тази вода заедно с дафиновия лист трябва да се излее в емайлиран леген. Оставете водата леко да се охлади (но не много, трябва да е умерено гореща).

След това седнете в този леген, така че половите органи да са във водата (отвара от дафинов лист) и останете така около 10 минути.

След това можете да станете и да се измиете под топъл душ и веднага да се подсушите старателно с хавлиена кърпа.

Цялата тази процедура трябва да се извърши само веднъж. В 90% от случаите нелекуваният цистит изчезва още на следващия ден! Ако след процедурата циститът не изчезне до 3-4 дни, тя може да се повтори след 5-6 дни – но само още 1 път.

Не ви помогна това средство? Възможно е, ако циститът при вас вече е хроничен. Тогава не го подценявайте и още по-малко – не посягайте към първия антибиотик, който се изпречи пред погледа ви. Най-добре посетете уролог, направете си нужните изследвания, посявка на стерилна урина, която ще покаже дали имате бактерии в уринарния тракт и точно какви са те. Така вече назначеното от лекар лечение ще бъде право в целта, както се казва, и с доказан ефект. Все пак не пречи да съчетаете терапията и с това просто и лесно за прилагане природно средство.

Цистит: Какво трябва да знае всяка жена, вижте препоръките на експертите.

Много е лесно да се диагностицира цистит само по наличието на оплаквания, но откриването на причината за него, особено при продължително хронично протичане, е трудно, а понякога и невъзможно.

Циститът е клиничен синдром, характеризиращ се с често уриниране през деня и нощта, болка в уретрата и долната част на корема. Жена с оплаквания от цистит трябва да се подложи на преглед и преглед от уролог и гинеколог (за изключване на бременност, тумори на матката и вагината).

Има следните видове цистит:

  • Бактериален цистит, който се причинява от бактерии, живеещи в човешките черва (чревна група)
  • Интерстициален цистит, чиято причина е неизвестна
  • Радиологичен цистит, възникващ след лъчелечение на злокачествени тумори на тазовите органи
  • Еозинофилният цистит е рядко заболяване, чиято причина е неизвестна. Стените на пикочния мехур са засегнати от огромен брой еозинофили (специфични бели кръвни клетки)
  • Хеморагичен цистит, който възниква в резултат на кървене при пациенти с рак на пикочно-половата система, нараняване с инструменти по време на диагностични и хирургични процедури

Най-често срещаните са интерстициален и бактериален цистит.

Интерстициалният цистит е женско заболяване, тъй като в 90% от случаите се среща при жени на възраст 35-40 години. В зависимост от наличието на оплаквания и активността на процеса, всички цистити могат да бъдат разделени на остри и хронични.

Рискови фактори за остър или хроничен цистит са:

  • Хипотермия на тялото (достатъчно е да седите на студен камък за 15-20 минути)
  • Носенето на плътно синтетично бельо и дрехи
  • Запек
  • Пикантни храни, подправки, прием на недостатъчно течности
  • Предишни венерически, урологични и гинекологични заболявания
  • Хронични огнища на инфекция (включително кариес)
  • Засилени спортни дейности
  • Нередовно и лошо хранене
  • Редовна липса на сън
  • Хроничен стрес
  • Състояния, които намаляват защитните сили на организма
  • Неспазване на правилата за хигиена и хигиена на сексуалния живот
  • Несъответствие с уринирането (по-малко от 5 пъти на ден)
  • Заседнал начин на живот, продължително седене (4-6 часа)

Общ тест на урината и посявка на култура могат да помогнат за диагностицирането на бактериален цистит. Интерстициалният цистит се придружава от практически нормални изследвания на урината, цистоскопия, ултразвук и уродинамика.

Лечение на цистит

Лечението на цистит зависи от вида на заболяването и активността на процеса. Лечението на острите процеси винаги е по-ефективно от терапията на хроничните процеси. Откриването на бактерии в урината невинаги е проява на заболяването и най-често не изисква лечение. За изясняване на ролята на микроорганизмите за възникване на възпаление на пикочния мехур е необходимо да се направят посявки и да се определи броят на бактериалните колонии.

Употребата на антибиотици и други антимикробни лекарства е ефективна само при бактериален цистит, но е напълно неефективна при други видове цистит, особено интерстициален.

Жените с остър цистит се нуждаят от почивка на легло, много течности, диета с изключване на пикантни храни, туршии, подправки, консерви, алкохол и шоколад. Сухата топлина (грейки) или топлите вани могат да подобрят състоянието. Важно е да носите свободно памучно бельо, да изпразвате пикочния си мехур навреме и да правите умерени упражнения.

Циститът, особено интерстициалният, е много по-лесен за предотвратяване, отколкото за лечение с лекарства. Познавайки рисковите фактори за развитие на цистит, е важно да намалим тяхното въздействие или напълно да ги премахнем. Спазването на интимна хигиена (измиване преди и след полов акт) и хигиената на външните гениталии (измиване сутрин и вечер), ежедневната смяна на бельото и честото изпразване на пикочния мехур (на всеки 2-3 часа през деня) значително ще намалят рецидиви на цистит и дори водят до освобождаване на жената от това заболяване.

Важно е да се отбележи фактът, че често циститът се диагностицира неправилно. При повишена секреция на соли (кристали на урати, фосфати и др.) могат да се наблюдават същите симптоми като при цистит, включително кърваво изпускане от уретрата.

По някаква причина лабораториите са спрели да откриват соли в урината, пропускайки този важен признак. Солите са хранителни производни в по-голямата част от случаите, тоест това са хранителни грешки. Различните видове храни могат да предизвикат производството на различни соли.

Tagged
на горе