Топ идеи как да се облечете за плажна сватба

Топ идеи как да се облечете за плажна сватба
Мода

Топ идеи как да се облечете за плажна сватба

Канени сте на плажна сватба и се чудите какво да облечете? Е, ние сме тук, за да ви помогнем. Сватбите на плажа са едни от най-забавните сватбени тържества, които трябва да посетите – океанският бриз, ваканционното настроение, всичко е толкова романтично и празнично в същото време. Може би обаче най-малко приятната част от получаването на покана за сватба на брега? Измислете какво ще облечете. Намирането на правилното плажно сватбено облекло може да бъде по-трудно от други по различни причини: формалността, теренът (т.е.: пясък) и времето са фактор за вашето решение. Искате да изглеждате стилно и подходящо, но искате и да ви е удобно – това е деликатен баланс.

Също така е важно да запомните, че не всички плажни сватби са с еднакво ниво на формалност. Някои плажни сватби са съвсем небрежни; други изискват по-изискано облекло. И разбира се, важно е да имате предвид вашето място.

Плажовете имат няколко повече модни предизвикателства от типичната сватба на закрито. Често сте оставени на милостта на вятъра и слънцето и топлите температури могат драстично да паднат със залеза. Имайте това предвид, когато избирате материи за рокля – роклята от шифон ще ви държи по-хладни през деня, отколкото нещо като пайети или тафта. Винаги можете да добавите слой, но не можете да свалите роклята си! Понякога булката и младоженецът избират да се оженят на плажа, а празненството да е в близък ресторант. Преди да решите какво ще облечете за плажна сватба, разберете от младоженците дали церемонията ще е по-скоро небрежна, или по-скоро официална.

Ако церемонията е по-небрежна, изберете ефирна рокля в светли цветове. Ленените дрехи са идеални, а по отношение на цветовете – нежните пастелни тонове. Забравете за черното, тъмно синьото и други тъмни нюанси.

Ето няколко съвета какво да облечете за плажна сватба:

Официално плажно сватбено облекло

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Дори официалната плажна сватба не изисква непременно дълги до пода рокли; реалистично, плажовете и черната вратовръзка не вървят съвсем заедно. Но сватбата на плажа все още може да бъде официална и ако дрескодът изисква това, помислете за макси подгъви с дължина до глезените или повдигнати материи. Украсата също може да изиграе дълъг път към обличането на плажно сватбено облекло!

Винаги можете да увеличите ефекта на блясъка с ефектни аксесоари, устойчиви на пот, като блестящи обеци или украсени токчета с каишки . Този тип сватба е почти винаги вечерен повод (мислете за час за коктейли, вечеря и танци), така че може да искате да донесете лек шал или кърпа. Нощният океански бриз може да бъде изненадващо студен!

Коктейлно плажно сватбено облекло

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

За коктейлни крайбрежни обети е напълно подходяща коктейлна или миди рокля. Церемонията най-вероятно ще се проведе в късния следобед или вечерта, непосредствено последвана от приема , така че ще искате да изберете стил, който е малко по-елегантен.

Потърсете рокли от повдигнати материи като дантела или шифон и помислете за цветове, които са малко по-наситени, особено ако сватбата е вечер. Златните, сребърните и перлените бижута са добри варианти за аксесоари за плажна сватба – и тъй като този вид сватба обикновено е по-късно през деня, шалът или шалът може да са добра идея.

Ежедневно плажно сватбено облекло

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

За този най-популярен тип плажна сватба имате много възможности. Ежедневните морски сватби обикновено са дневни събития, което означава, че е приемливо всичко от сарафан до развяваща се макси рокля или дори празничен гащеризон .

Играйте си с ярки цветове и шарки като морски райета, бохо щампи или флиртуващи цветя и тъй като вероятно празнувате под следобедното слънце, придържайте се към по-светли цветове и материи, за да останете хладни. Атмосферата е неформална, но помнете: все още сте на сватба, така че оставете типично плажно облекло като тениски , изрязани дънкови шорти и гумени джапанки (освен ако двойката не ги раздаде) у дома. Курортното облекло често може да бъде страхотно вдъхновение за небрежно плажно сватбено облекло.

Синьо-зелена сатенена миди рокля

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Сатенът е чудесен избор за официална плажна сватба, а подгъвът, който пада точно над глезена, предпазва роклята ви от пясъка.

Приглушени цветя

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Приглушената рокля на цветя с изрезки на гърба е еднакво женствена и секси, освен това е универсална рокля, която можете да носите за различни събития, дори и плажна сватба. Рокля на цветя е страхотна идея за такъв тип сватба. Ще бъдете едновременно стилни и ще се чувствате комфортно в нея. Няма как да останете незабелязани.

Слънчево жълто

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Жълтата рокля е добра идея за подобно събитие, като плажна сватба. Най-вече защото има малък шанс да се дублирате с роклите на шаферките, защото в повечето случаи те са предпочетени в по-нежни и бледи цветове. Жълтият цвят олицетворява щастието и винаги носи настроение. Ако се чудите с какво да я комбинирате – едни сандали и чанта клъч са абсолютно достатъчни за този весел цвят. Можете да добавите и няколко гривни на едната ръка, за повече стил.

Лятна черна рокля

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Малката лятна черна рокля винаги може да дойде на помощ, ако не можете да намерите по-добро решение на проблема. Макар и да се отбягват да се носят тъмни цветове на плажна сватба, една добре разкроена и с подходящите аксесоари рокля няма да изглежда никак траурна. Изберете си рокля с по-изрязан гръб и открити рамене. За аксесоари заложете на светлите цветове. Например чанта клъч с бели цветя, бяло масивно колие и т.н.

Сватбени аксесоари за гости

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Когато избирате бижута и чанта за плажна сватба, не се страхувайте да се облегнете на океанските вибрации! Аксесоарите може да са една от най-забавните части от обличането за плажна сватба. Дори най-обикновената лятна рокля може да бъде издигната с празнично бижу или изящна чанта .

За тропически сватби се забавлявайте с обеци с пискюли, цветни гривни и полирани златни украшения . Аксесоарите за коса , които трябва да имате за този сезон, също са полезни – лента за глава, панделка или щипка за коса изглеждат напълно актуални и поддържат косите ви на място по време на океанския бриз.

Тъканите, бродирани клъчове са идеалният завършек за завършване на вашия тропически сватбен ансамбъл – техните островни вибрации добавят малко забавление и причудливост към крайбрежния празник. Mermaidcore е друга забавна тенденция, която да включите в стила си.

Океански акценти като миди и морски звезди, заедно с материали като перли, вградени във вашите аксесоари, ще ви помогнат да се облегнете на тази естетика.Перлите са толкова елегантни, а комбинацията от златен и бял цвят е идеална за плажа. Органичната форма на централната перла придава на това колие безгрижна атмосфера, която се вписва във всички видове плажни сватбени облекла.

Обувки за плажни сватби

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Да изберете добре обувките си е важно за плажна сватба, защото ще има пясък. Все пак това е плаж! Помислете за сандали на платформа, танкетка и масивни токчета вместо стилети, които потъват в пясъка. Плоските сандали са друг чудесен вариант; те могат лесно да се преместят от пясъка на дансинг и са супер удобни. А отворените пръсти винаги са подходящи, особено ако имате красив педикюр, с който да се похвалите.

Също така имайте предвид, че има вероятност обувките ви да се намокрят или изцапат. Сватбата на плажа вероятно не е мястото да носите велур или други деликатни материали за обувки. Пясъкът също е груб и едър и попада навсякъде – така че да имате обувка с отворена конструкция означава, че можете лесно и дискретно да го изтръскате, преди да започне да дразни краката ви, за всеки случай!

Препоръчва се дискретно V-образно деколте или асиметрична кройка с едно рамо. Ако си падате по по-разголените модели, изберете рокля с гол гръб, която ще буди интерес, но няма да бъде твърде пошла за тържественото събитие.

Изберете модели, изработени от шифон, сатен, коприна или дантела. Не се препоръчват тоалетите в черно. За приемливи се смятат роклите в лилаво, наситено червено, нежно бежово, кралско синьо и евкалиптово зелено. Може да сложите и рокля с флорални мотиви, но на по-едри цветя.

плажна сватба
Топ идеи как да се облечете за плажна сватба снимка: pinterest

Ако сте решили да отидете с панталон или пола, е добре да се съобразите с всичко, казано до тук. Може да комбинирате полата или панталона с елегантна блуза, за предпочитане да не е без ръкави или твърде прозрачна.

Ключът е да изберете материи, които са леки и ефирни, както и цветове, които допълват плажната обстановка. Избягвайте да носите нещо твърде ежедневно, като къси панталони или джапанки, и имайте предвид, че може да ходите по пясъка, така че изберете подходящи обувки.

Какво да не носим на сватба?

Независимо от дрескода на сватбата, има някои основни общи правила за стила, които трябва да спазвате като гост, ако искате да уважите домакините

Не носете бяло. Белият цвят е за булката, като гост трябва да го избягвате. Особено при небежна сватба, където може да се окаже, че булката е с къса или по-семпла рокля.

Tagged , ,
на горе