Как да направим хола уютен за всеки един член от семейството

Как да направим хола уютен за всеки един член от семейството
Идеи за дома

Как да направим хола уютен за всеки един член от семейството

Какво е уютен хол за жените?

Повечето жени имат няколко основни изисквания към интериора на хола, за да се чувстват добре в него. Като домакини, които отговарят за реда и чистотата, те искат всичко да изглежда подредено и всеки намек за възможно възникване на безпорядък ги дразни.

Това може лесно да бъде решено с избора на холна секция със закрити шкафове, които едно, че придават много елегантен вид на хола, второ пазят скрити от очите на гостите личните вещи на домакините. Сред снимките, която ви показваме по-долу, бихте могли да откриете чудесни примери как да постигнем един подреден и хармоничен интериор.

В нишите, образувани от разположението на отделните секции или шкафове, можете да добавите интересни декоративни детайли – статуетки, ваза със сухи или живи цветя, саксийно растение, красиво осветително тяло или всичко останало, което мислите, че ще радва очите ви.

Друго, което обикновено кара жените да се чувстват комфортно в собствения им хол, това е уникалността на обстановката, защото знаем, че интериорът на дома ни представя в очите на другите. Всяка домакиня се ласкае от одобрението и комплиментите на гостите си, когато те хвалят добрия й вкус и отличната подредба на мебелите, декорацията, съчетанието на цветовете.

Предвид обаче фактът, че холът играе ролята и на всекидневна, и на гостна, трябва да се намери точният баланс, който да направи помещението едновременно красиво и максимално функционално. Винаги можете да добавите някой сполучлив акцент под формата на уникална дизайнерска закачалка, съчетана например с ефектен килим в същите цветове.

Имайте предвид, че точно по-малките, но изкусно подбрани детайли правят най-силно впечатление. Затова и дизайнерите винаги съветват да не се претрупват помещенията с прекалено много мебели или декоративни предмети – опасността да се „залитне“ към кич е доста голяма.

Как да направим хола уютен - уютен хол за всеки член на семейството (3)

Какво е уютен хол за мъжете?

Разбира се, всеки човек е различен и затова е трудно да се даде точен съвет, но като цяло, мъжете се чувстват добре в обстановка, където могат удобно да се изпънат и да се „поглезят“ с вечерно питие, наслаждавайки се на любимото телевизионно предаване, увлекателно четиво или музика. Оттук можем да направим няколко извода как точно да обзаведем хола, че да отговорим на мъжкото разбиране за комфорт. Първо, какво е един хол без удобна мека мебел? Пазарът предлага такова огромно разнообразие от красиви и удобни дивани, че не е никак трудно да изберем някой привлекателен и функционален дизайн, който перфектно да се впише в стила на домашния ни интериор.
Ако добавите в близост елегантен модул с достатъчно рафтове /за да поберат музикалната уредба, дисковете, книгите и другите вещи, които мъжът обича да му бъдат под ръка, докато си почива/, уютът за него е вече напълно гарантиран. Тук трябва да добавим също, че по принцип мъжете се чувстват по-спокойни сред неутралните тонове и меките, естествени цветове.

Как да направим хола уютен - уютен хол за всеки член на семейството

Какво е уютен хол за децата?

Що се отнася до децата и тяхното разбиране за уют, за всяка една възраст отговорът е различен. Малките деца възприемат обстановката в дома като уютна, когато имат възможност да прекарват повече време с родителите си, без да им правят забележки да не пипат това или онова, както и да не ги навикват постоянно, че има опасност да счупят нещо. Най-често едно удобно място до мама и татко, докато гледат телевизия, например, им е абсолютно достатъчно. Добре е да има и подходяща площ, където да донесат и поставят играчките си или моливите и блокчето, за да рисуват при родителите си, защото по този начин се чувстват приобщени към семейството. А това е нещо, което задължително трябва да им се осигури, особено в по-ранните години.
Дайте възможност на децата си да прекарват повече време с вас – само така, чувствайки вашата защита и подкрепа, те ще растат уравновесени и уверени в себе си. И още нещо, което също е добре да се има предвид – децата възприемат като комфортна и удобна домашната обстановка, предимно когато усещат, че родителите им също се чувстват добре там. Или казано по друг начин – уютният дом /в частност – уютният хол/ за тях е този, в който всички от семейството им са спокойни, доволни и щастливи!

Как да направим хола уютен - уютен хол за всеки член на семейството

 

на горе