Какво трябва да знаете за мъжката психика, ако искате връзката ви да се развива добре

ако искате връзката ви да се развива добре
Любов и партньорство

Какво трябва да знаете за мъжката психика, ако искате връзката ви да се развива добре

Мъжете и жените подхождат към живота и връзките си по съвсем различни начини

Помислете, колко пъти се е случвало да чуете от мъж, който току-що е бил зарязан, че въобще не е предполагал, че връзката му е застрашена или че съществува дори някакъв дребен проблем? Много пъти, нали?  Всъщност, има си причина за това. Просто мъжете и жените подхождат към живота и връзките си по съвсем различни начини. Това не означава, че единият от двата пола е лош, а само, че има неща, които жените и мъжете трябва да знаят едни за други, ако искат да се радват дълго на любовта си.

Как мислят мъжете?

Мъжете не усложняват нещата

Най-вероятно вече знаете това, но може би е нужно постоянно да се напомня. В повечето случай, това, което виждате е и това, което получавате. Мъжете карат направо и не обичат да усложняват нещата.  Когато има проблем във връзката им, те не се колебаят да го изрекат. Както и обратно – ако не се оплакват от нищо, можете да ги смятате за щастливи. Това ги прави предвидими, което е добре за нежния пол, защото помага на дамите да се чувстват по-сигурни във връзката си.

Мъжете не се занимават с дреболии

В повечето случай мъжете не обръщат внимание на малките неща, колкото и да им се иска това на жените. Така че, когато ви носи букет от свежи маргаритки, след като сте му споменали, че харесвате полските цветя, това може би изглежда като малък жест, но всъщност е „голяма работа“ за него. Това означава, че е обърнал внимание дори и на по-незначителните неща, които сте споменали, а това е страхотно. За съжаление, мъжете не правят много често подобни неща, поне не толкова често, колкото на жените би им се искало. Често пъти такива незабравими моменти са голяма рядкост. Но не унивайте, радвайте им се! Помнете, че мъжете просто са си такива.

Мъжете не могат да четат мисли

Това е най-честата грешка, която жените правят – мислят си, че мъжете могат да четат мислите им. Ето как стоят нещата. За разлика от жените, мъжете не си прикриват чувствата. Ако даден мъж вече не се интересува от вас, той най-вероятно ще ви го каже директно. Мъжете просто са устроени така и за тях такова отношение е по-удачно. Естествено, има и мъже, които биха поддържали вече провалена връзка само заради секса, но в този случай, най-често те биват зарязвани.

Как може да се подобри комуникацията между мъжете и жените?

Като за начало, просто трябва да сте запознати с разликите в начина на мислене на двата пола. Не бързайте да обвинявате мъжете, защото и на тях не им е лесно – толкова пъти им се налага да се приспособяват към нелогичното държание на жените! Опитайте се да сте конкретни и ясни с любимия мъж – просто наблюдавайте отношенията му с неговите приятели и се помъчете да приложите същите правила и във вашата връзка. Ако го направите, вашият любим ще може да ви разбира по-добре и съответно да ви даде повече любов и нежност.

Tagged , ,
на горе