Предимствата и недостатъците да излизате с по-възрастен мъж

зряла възраст; по-възрастен
Любов и партньорство

Предимствата и недостатъците да излизате с по-възрастен мъж

Една връзка може да се развие по всякакъв начин, но ако тя е с по-възрастен мъж, може и да ви бъде малко по-трудно. Когато една дама избира да се вижда с някого, който е по-голям от нея това може да се превърне в едно изпитание. Когато той е по-възрастен от вас, може да ви научи на много неща, но може и да не срещнете разбиране от обществото. Разбира се, може би си мислите, че вече знаете това и сте подготвени. Но дали наистина?

Ето някои неща, за които може би не сте се замисляли, ако действително привличате по-възрастен мъж и които може да се окажат недостатъци:

Неговите деца

Ако мъжът е по-възрастен от вас, има голяма вероятност той да има деца. В зависимост от това на колко години е той, те може да са в училищна възраст или да са пълноценни възрастни със собствен живот. И двата варианта имат своите недостатъци. Ако той има деца в училищна възраст, подготвена ли сте да се справяте с тях? Подготвени ли сте психически и емоционално за това, че той може да постави децата си пред вас, както и се очаква да е.

И ако сте, смятате ли, че можете да се справите с ролята на мащеха за тези деца? Ако той има пораснали деца, обмисляли ли сте факта, че те може да са по-близо до вашата възраст, отколкото е той? Това може да се окаже доста неловко за вас и за „децата“. Те биха могли да имат голям проблем с това, че баща им се среща с много по-млада жена – такава, която може да бъде тяхна сестра по възраст.

Бил ли е женен?

Повечето по-възрастни мъже са били женени и преди. А някои от тях са били женени два, три или дори четири пъти. В стремежа си да привлечете по-възрастен мъж, подготвени ли сте да се справите с бившата съпруга или дори съпруги? Никога не знаете как те ще повлияят на живота му. Може да са приятни хора, а може да са зеленооко чудовище, което ревнува от младостта ви. Да бъдеш новата, млада, гореща мацка в живота на по-възрастен мъж може да не е толкова забавно, колкото звучи, ако той няма добри отношения с бившата си. Връзката с по-възрастен мъж не съществува изолирано. Ще трябва да го приемете с целия му багаж.

Иска ли той отново да се ожени?

Има много по-възрастни хора, които са били разведени. Някои от тях искат да се оженят отново, но много от тях не искат. Те имат отношение от типа „вече е било, направил си го“. Вероятно са имали лош опит и не смятат, че бракът като институция е нещо, в което искат да участват отново. Може би той просто иска да има гореща млада приятелка и да пътува, без да е обвързан с пръстен. В този момент от живота си той може би просто иска да се забавлява и ще очаква от вас да сте съгласни с това. Трябва да си зададете този въпрос.

Ако той иска брак, какво ще кажете за предбрачен договор?

Да кажем, че той е съгласен да сключи брак. Прави ли го, защото наистина иска да се ожени за вас? Или толкова много сте му досаждали за това, че той го прави само за да ви затвори устата или да ви направи щастливи? Ако се съгласи да се ожените, не се изненадвайте, ако иска предбрачен договор. С други думи, може да не получите голяма част от имуществото му, ако някога се разведете. Склонна ли сте да подпишете това? Някои жени се обиждат от него, защото това е все едно той да се подготвя за развод още преди да сте се оженили. Но ако той е богат и разведен, не можете да го вините, че този път иска да защити парите си.

Не е ли бил женен?

Това е друго нещо, което може да бъде червен флаг, когато става въпрос за запознанство или привличане на по-възрастен мъж. Ами ако той никога не е бил женен? Може да си помислите: „И какво от това?“. Но трябва да помислите за възможните причини, поради които той никога не се е обвързвал с никого. Може би той мрази обвързването и ако е така, няма да иска да се обвърже с вас, независимо колко сте страхотни. Може да си мислите, че можете да го убедите, но фактът, че все още не е сключил брак след всички тези години, говори за нещо – и не непременно за нещо добро.

Иска ли още деца?

Ако сте в детеродна възраст и искате да се установите и да създадете семейство, по-възрастният мъж може да не е вашият човек. Ако той вече има деца – особено ако те са пораснали възрастни хора – вероятността да иска да започнете всичко отначало е много малка. Дори и да казва, че иска още деца, дали казва истината, или го казва само за да ви направи щастлива в момента? А ако все пак имате деца с него, той може да е на 80 години, когато те завършат гимназия. Той ще бъде „старият баща“ и може да не е в състояние да играе с тях.

Израснали в различни епохи

Знаете ли как понякога не можете да се свържете с родителите си, защото те са израснали в съвсем различна епоха от вас? Когато са били деца, вероятно не са имали мобилни телефони или интернет. Слушали са различна музика и са гледали различни телевизионни предавания, когато е имало само три канала за избор. Е, ще имате същия проблем, когато става въпрос за запознанство или привличане на по-възрастен мъж. Има вероятност той да не може да се свърже със социалните мрежи. Той ще ви разказва истории за това къде е бил, когато се е случило нещо далеч назад в миналото. За вас това вероятно е древна история, но за него ще е все едно се е случило вчера.

Дълготрайност на връзката

Когато се срещате или сте женени за по-възрастен мъж, трябва да мислите за това, че той ще вероятно ще си отиде преди вас. Знаем, че това звучи болезнено, но това е просто математическата истина. Така че, ако и когато това се случи, вие може да сте все още сравнително млади – например на 40 или 50 години. Тогава един ден ще бъдете самотни и необвързани и ще трябва да преминете през процеса на запознанства отначало на тази възраст. Вярно е, че никой не знае колко ще живее, но шансовете някой по-възрастен човек да си отиде преди вас са доста големи.

по-възрастен
Предимствата и недостатъците да излизате с по-възрастен мъж

Един ден той ще изглежда стар

Това може да звучи повърхностно, но той може да е готин възрастен мъж точно сега. Може би е на 40, 50 или дори 60 години. Възможно е да се грижи наистина добре за себе си и да изглежда по-млад от възрастта си. Но в крайна сметка това ще го настигне. Ако сте с по-възрастен мъж в продължение на десетилетия, вие все още ще изглеждате добре, а той ще изглежда като старец. Може би нямате нищо против това, защото го обичате. Но може би един ден ще гледате всичките си приятелки, които са с по-млади мъже, и ще им завиждате.

Предимства на това да се срещате с по-възрастен мъж

Макар че първоначално срещите с по-възрастен мъж са били смятани за табу и на тях се е гледало отрицателно, в наши дни те са се превърнали по-скоро в норма. И за някои жени това има някои предимства. С напредването на възрастта хората искат различни неща във връзките си. Когато жените остаряват, те желаят партньори, които им предлагат не само финансова стабилност, но и емоционална зрялост. Много жени вярват, че възрастта носи мъдрост. Може би са научили, че срещите с мъже в рамките на тяхната възрастова група водят до неравности по пътя.

Проучванията показват, че голяма част от мъжете съзряват емоционално в началото на четиридесетте си години, поради което вероятността да се обвържат в началото е по-малка. Ето някои от причините, поради които срещите с по-възрастен мъж могат да ви донесат полза.

Той е по-сигурен

Може би е даденост, че един по-възрастен мъж се нарежда много по-високо в кариерната стълбица от момчетата на вашата възраст. Той може дори да е ръководител на собствената си компания. Това означава, че когато става въпрос за пари, той няма проблеми. Но освен за парите, той е по-сигурен и когато става въпрос за емоциите му. Вече са минали дните на безразсъдното разпускане и колебаещите се емоции. Вместо това е достигнал етап, в който е по-сигурен в чувствата си към себе си и към живота като цяло. Това означава, че няма да има повече епизоди от типа „Не съм сигурен дали те харесвам, но искам да си наблизо“. Не, по-възрастният мъж просто ще каже направо какво чувства.

Той се е поучил от предишните си връзки

В зависимост от това колко по-възрастен е вашият мъж, той вече има зад гърба си доста опит в запознанствата. Той вече знае, че различните жени имат различни странности. Някои жени може да са по-гласовити, по-емоционални, по-толерантни, по-спокойни от други. Той приема това и то му помага да формира своята философия за запознанства. За вас това означава, че той е в състояние да разбере по-добре какво ви кара да се чувствате добре и няма тепърва да преминавате през този процес.

Той е по-търпелив с вас

Ако той е по-възрастен, вероятно е ходил с някоя на вашата възраст навремето. Мъжът е запознат с променливите настроения и внезапните импулси на двадесет и няколко годишните жени. Това означава, че той вече има някаква представа какво да очаква от вас. И за разлика от по-младия мъж, който е по-вероятно да се скара с вас заради малките ви странности, ако той е по-възрастен ще знае кога трябва да се отдръпне и просто да ви даде малко пространство.

един мъж; по-възрастен
Предимствата и недостатъците да излизате с по-възрастен мъж

Той знае как да получи това, което иска

Един по-възрастен мъж е преминал през повече години от живота си, отколкото вие. И съвсем логично е много вероятно той да е имал повече разочарования и провали в живота от вас. Това е нормално. Във всички случаи, когато се е провалял, той знае как е успявал да се изправи и да получи това, което иска или поне си е научил урока от грешките, ако е допускал такива. По-младите момчета може да не са сигурни как да получат нещо или някого, когото искат. Те може дори да не са толкова сигурни какво изобщо искат. Но ако той е по-възрастен значи, че е имал години, за да опита и да изпробва техниката си.

Tagged , ,
на горе