Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора

Оазис на открито - топ идеи за пътека в двора
Идеи за дома

Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора

Най-добрите идеи за пътека в двора не само създават функционална пътека през вашето външно пространство, но са и неразделен елемент от дизайна на ландшафта. Те предлагат възможност да си поиграете с форми, цветове и материали, за да добавите стил и визуален интерес към вашия двор. Стиловете на пътеките в задния двор изобилстват, от криволичеща тухлена пътека до модерен набор от квадратни стъпала.

Когато проектирате пътеката в задния си двор, помислете за няколко неща, преди да започнете. Има много различни материали, от които да избирате, включително тухли, чакъл и каменни плочи – и всички те се различават по цена, стил и лекота на инсталация „направи си сам“. Освен това помислете за размера на вашето външно пространство :

Работите ли с тясно пространство или имате дървета и цветни градини , които трябва да заобиколите? И накрая, имайте предвид стила на екстериора на вашия дом, за да осигурите единен вид. Споделяме нашите любими идеи за пътеки в задния двор, за да ви помогнем да създадете свое собствено функционално и красиво външно пространство.

Градината служи като ваша собствена част от природата – тих оазис, пълен с листа и цветя, които обичате. И е само на няколко крачки от прага ви. Издълбаването на пътека във вашата градина със сигурност служи на функционална цел, позволявайки ви да лъкатушите както пожелаете от една точка до друга и да се грижите за вашите растения.

Градинските пътеки също предоставят възможност за експериментиране с формата и могат да помогнат за подобряване и насочване на вашето изживяване.

Ето няколко идеи за пътека в двора:

Чакълена алея

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Вместо права чакълена пътека, помислете за идея за пътека в двора с шахматен геометричен дизайн. Това прави пътеката да изглежда по-интересна и осигурява изобилие от кътчета и пукнатини за саксийни растения, градински лехи и повдигнати зеленчукови градини . Преходът от павета към чакъл добавя елемент на изненада към това, което иначе би било обикновено пространство.

Пътека от каменни плочи

Пътеката от плоча е класически и вечен избор. Пукнатините и пространствата между камъните придават спокоен, органичен вид, а камъкът е лесен за поддръжка. За допълнителна дефиниция създайте граница с червени тухли , които се открояват на фона на зелената трева и подчертават формата. Тухлен детайл по средата на вашата пътека в двора осигурява цвят и връзки в границата с пътеката.

Пътеки в двора от цимент

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Тук можете да развихрите въображението си! Използвайте изобретателност, както и набор от най-различни шаблони за пътека, с които може лесно да създадете оригинална пътека в двора и градината.

Разнообразие от камъни

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Добавете функционалност и стил към задния си двор, като комбинирате разнообразие от различни камъни, за да изградите пътека. Тук права сива каменна пътека е заобиколена от по-органично разположени сиви камъчета, които водят до покрита с чакъл зона за сядане и повдигнат каменен двор на заден план.

Уникалната комбинация от видове и размери камъни придава на външното пространство допълнително измерение и ефективно зонира всяка зона. Неутралният цвят на камъните е добър фон за дърветата, храстите и дървената ограда, които придават текстура на вашата пътека в двора.

Каменна пешеходна пътека

Каменна пътека в двора води до очарователна къщичка за игра в този магически ъгъл на задния двор. Когато избирате дизайн, помислете накъде води, за да определите какъв материал и шарка пасват най-добре на заобикалящата среда. Недефинираната форма на тези камъни е идея за пътека в задния двор, която добавя причудлив вид към това възхитително убежище.

Дефиниран дизайн

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Пътека в двора от каменни плочи ви дава много опции, защото можете да промените външния вид въз основа на това колко близо сте подредили камъните. Колкото по-разпръснати са, толкова по-малко са ви необходими, което намалява разходите.

Ако каменната пътека минава през трева, това позволява растеж между камъните, което може напълно да промени идеята за пътеката в задния двор. И накрая, разстоянието може да определи стила на дизайна, тъй като по-разгърнатата, органична пътека изглежда романтична и непринудена , докато плътно подредените камъни създават по-официална естетика.

Плоча и трева

Вече говорихме за това как мъхът, мръсотията и разложеният гранит изглеждат страхотно между каменните плочи, но не пренебрегвайте тревата като опция за пълнител. Само имайте предвид, че може да се наложи да засадите повече тревни семена , ако някоя трева претърпи щети по време на инсталирането на плоча. Плоча и трева е идеалната комбинация за пътека в двора.

Стъпала в стил ствол на дърво

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Превърнете градината си в причудлива горска страна на чудесата, като включите стъпаловидни камъни в стил ствол на дърво . Извийте тези стъпала през вашата тревна морава или сред легло от кора, за да предизвикате омагьосана горска тема. Тези уникални стъпала служат като очарователна и отличителна черта, добавяйки елемент на естествена красота и характер към вашата пътека в двора.

Чакълена пътека, водеща от повдигната настилка

Проектирайте живописна чакълена пътека в двора , която започва от основата на вашите стълби и се вие ​​през вашата градина, създавайки привлекателна пътека. Подобрете пътеката, като я заобиколите със зашеметяващи цъфтящи храсти и буйни храсти , добавяйки нотка естествена красота към вашата градина.

Използвайте различни по големина геометрични форми

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Защо да се задоволявате с проста градинска пътека в двора, когато можете да създадете визуален интерес и интрига с различни по размер геометрични форми.

Като използвате тротоарни плочи с различни размери , можете да създадете шарка във вашата градина, която е едновременно функционална и артистична, като използвате празното пространство или водите гостите до дестинация.

И ако обичате интелигентния дизайн, можете да изследвате психологията зад различни геометрични фигури . Ако искате вашите гости да се чувстват стабилни и спокойни, изберете правоъгълници и квадрати или ако искате да вдъхнете усещане за приключение и да оставите гостите си да се чувстват заредени с енергия, използвайте триъгълни форми.

Заведете гостите си до артистична дестинация

Ако търсите повече стил пред функционалност, защо не проектирате пътека в двора, която води окото към артистична инсталация?

За тези, които искат да създадат спокойна, релаксираща градина , можете да създадете водна пътека, която леко се влива във воден елемент. Ще ви хареса да слушате звука на стичаща се вода и да се любувате на спокойствието на вашето външно пространство.

Освен това е идеалният начин да впечатлите семейството и приятелите си.

Бъдете игриви с кръгли стъпала

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Кръглите стъпала са красив и уникален начин да добавите нотка модерна елегантност към вашата пътека в двора. Те също са чудесен начин да добавите разнообразие към вашия пейзаж, ако дизайнът на вашата градина използва предимно други форми.

Има много различни начини да ги използвате и те могат да се използват в различни настройки. Можете да ги използвате, за да подчертаете градината си, да създадете фокусна точка или да насочите хората към дестинация.

През годините проучвания и психологически изследвания показват, че хората са привлечени от кръгли форми, тъй като ги свързваме с щастие или дори с чувство за безопасност. Така или иначе, кръглите стъпала са красиво допълнение към всяка съвременна градина, а може би и интересна тема за психологически разговор.

Проправете си път през цветни лехи

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

Ако сте прекарали време в отглеждане на красива цветна леха или имате особено зелен пръст, ще искате да го покажете възможно най-много.

Създайте криволичеща пътека в двора с помощта на пясъчник , която подчертава красотата на вашето външно пространство, така че вие, вашите приятели и семейство да можете всички да оцените любовта и вниманието, което сте отделили на вашата градина. За да създадете по-съвременно усещане, можете да използвате модерен сив шисти като материал за настилка.

В края на краищата проучванията показват , че цветята могат незабавно да повлияят на нашето щастие и могат да насърчат интимните връзки, което ви дава още повече причина да проектирате градинска пътека, фокусирана върху цветята.

Осветете пътя

пътека в двора
Оазис на открито – топ идеи за пътека в двора снимка: pinterest

За да добавите незабавно нотка модерна драма и интерес към всяка извита градинска пътека в двора, добавете външно осветление.

Това лесно и минималистично допълнение може да осигури съвременен щрих на всяка криволичеща пътека, осветявайки пътя, като същевременно подчертава интересните форми, издълбани от пътеката.

Ако изберете осветително тяло, което стърчи от земята, уверете се, че е със същия цвят или нюанс като вашата порцеланова, каменна или тухлена настилка. Това помага да се създаде безпроблемен и минималистичен вид, който е ключова характеристика на модерните градини.

Един от най-популярните съвременни начини да украсите градината си е да добавите стъпала. Стъпалата могат да бъдат направени от порцелан, бетон, камък или тухла и се предлагат в различни форми и размери. Стъпалата са сравнително лесни за инсталиране и наистина могат да добавят индивидуалност към вашето външно пространство.

Модерните градински пътеки са чудесен начин да добавите едновременно функционалност и красота към вашето външно пространство.

За щастие, не е нужно да сте професионалист, за да измислите дизайн, който безпроблемно свързва съвременната ви градина и имот – просто ви трябва малко вдъхновение. За да ви дадем представа какво е възможно, ние изброихме нашите любими модерни идеи за градински пътеки, за да ви помогнем да намерите дизайн, който отговаря на вашия стил и бюджет.

Tagged , , ,
на горе