Идеи за есенна декорация на дома
Идеи за дома

Идеи за есенна декорация на дома

Есента е идеалното време да създадете уют в дома си с някои бюджетни за есенна декорация на дома. Тъй като листата променят цвета си и въздухът става свеж, това е идеалната възможност да добавите малко топли и привлекателни нотки към вашето жилищно пространство. Независимо дали искате да добавите малко сезонен привкус към дома си или просто искате да освежите декора си, има много начини да го направите, без да разбиете банката.

Можете просто  да отрежете няколко клона есенни листа и да ги поставите във ваза или да използвате шишарки, за да напълните купа на масичката си за кафе. Можете също така да добавите малко топлина към дома си, като смените леките си летни завеси с по-тежки, уютни в топли есенни цветове. Друг лесен начин да добавите сезонен чар към дома си е да замените декоративните си възглавници и одеяла с такива в есенни нюанси като изгорено оранжево, земнокафяво и златистожълто. С малко креативност и разумно пазаруване можете да създадете уютен и привлекателен дом, който е идеален за есента.

Есента е време, в което природата ни дарява с уникално богатство от цветове и багри. Това е идеалният момент да внесете в дома си топли и уютни декорации, които отразяват красотата на този сезон. От декоративни орнаменти за перваза на прозореца, през атмосферни текстилни изделия до декорации пред къщата… Ето няколко вдъхновяващи идеи, които ще ви помогнат да създадете есенна атмосфера във всяко кътче на дома.

Ето няколко креативни идеи за есенна декорация у дома:

Разбиране на вашето пространство

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Когато става въпрос за есенна декорация на дома, важно е да разберете вашето пространство. Това означава да вземете предвид размера на вашите стаи, естественото осветление и съществуващите мебели и декор. По този начин можете да създадете един сплотен и уютен външен вид, без да разбивате парите.

Размер на стаята

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Първо, помислете за размера на вашите стаи. Ако имате по-малък дом, ще искате да избегнете претрупването му с твърде много декорации. Придържайте се към няколко изящни детайли и добавете изпъкнали есенни цветове чрез акцентиращи възглавници или калъфи. Една малка стая може бързо да се почувства заета и разхвърляна, ако се опитате да напъхате твърде много декорации в нея!

Ако имате по-голямо пространство, можете да включите повече декорации, но се уверете, че е балансирано и не претоварващо. Така ще получите топ есенна декорация у дома.

Покажете есенни тикви

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Използването на тикви е друга добра идея за есенна декорация у дома. Те се предлагат в много форми и цветове и ще изглеждат страхотно на полицата над камината, шкафа или верандата. Покажете кратуни, които се предлагат в бяло или приглушено зелено и оранжево за прекрасен ранен есенен вид. Друг начин да използвате бели тикви е като ги съчетаете със свежи цветя. Цветовете винаги са на мода и спомагат за създаването на мека романтична атмосфера в пространствата. Можете също така да напълните фенери с миниатюрни тикви за приказен вид.

Включете елементи на реколтата

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Друга удобна идея за есенна декорация е използването на плодове и зеленчуци. Можете също така да завържете свободни парчета пшеница с панделка и да ги покажете на врата или перила за неочакван вид. Няколко от тях, разпръснати из дома ви, ще донесат усещане за изобилие, което ще продължи до Деня на благодарността.

Фино осветление

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Осветлението е страхотен начин да създадете настроение и да подобрите уютната атмосфера на вашия дом. Разпръснете меки, трептящи свещи и елегантни фенери из дома си, за да създадете смекчена, удобна атмосфера. Повдигнете всекидневната си със съвременни настолни и подови лампи с топли крушки (вместо ярки, бели).

Поставете декоративно осветление в спалнята си, за да приветствате успокояващата светлина, за да можете да се отпуснете в спокойната атмосфера на вашата есенна декорация.

Есенни идеи за оформяне на маси за кафе и конзолни маси

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Декорирането на всекидневната или антрето за есента може да бъде толкова просто, колкото добавянето на няколко уютни есенни щрихи като свещи и книги към вашите маси за кафе, конзолни маси, странични маси и рафтове. Ето няколко красиви идеи за есенна декорация на маса.

Добавете свещи

Нека започнем с най-лесния и бърз начин да промените атмосферата в дома си. Сенките и светлината на свещите наистина създават най-добрата атмосфера за почивка и са чудесен начин да добавите топлина към стаята.

Искате да бъде стилно? Можете да добавите бели или цветни свещи на различни височини и дебелини, което ви дава неутрален стил.

Или искате да прегърнете сезона напълно? Можете да добавите свещи във формата на тиква с различни размери, да изберете свещи с есенни аромати като пукащо кедрово дърво, тиква с подправки или греяно ябълково вино.

Как да поставите свещи в дома си?

Вътре във вази от ураганно стъкло
На поднос с различни други свещи на различна височина
Вътрешни свещници, подходящи за сезона (повече за това по-долу)
Плаващ във ваза с вода
Заобиколен от сухи цветя/листа/горски плодове

Къде да изложите вашите свещи – идеи?

Огнище на камина – Групирайте група свещи заедно и ги поставете отстрани на камината
На открити рафтове, така че да са извън обсега на малки деца или домашни любимци
Покажете върху големи резени дърво за топло, рустикално усещане
Бани – Не забравяйте да внесете малко есенна топлина във времето за баня.

Добавете меко обзавеждане…и много текстура

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

За да създадете наистина уютен дом за есенните месеци, трябва да добавите комфорт. Например, най-добрият начин да направите това е като добавите килими, възглавници и одеяла. Меките покрития са задължителни за тези допълнения за есенна декорация, тъй като ние естествено гравитираме към тях в студени, тъмни нощи.

Килими
Ако имате подова настилка от твърда дървесина или плочки в дома си, килимите незабавно ще добавят уют в стаята ви. Ако вече имате килим, помислете за килим като добавяне на слоеве за още повече топлина и текстура.

Ако имате място за съхранение на навит килим, бихме ви посъветвали да опитате сами това.

Възглавници
Сега или сте любител, или мразите възглавниците!

Не ви предлагаме непременно да добавите още (можете, ако искате). Но за да създадете по-уютна атмосфера и повече комфорт, можете да добавите плетени или по-пухкави възглавници към вече съществуващите. Големите плетени възглавници са масивни и меки, които са двете задължителни неща за постигане на перфектния домашен декор през есенните месеци.

Хвърлете одеяла

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Тези са задължителни за есенна декорация!

Одеялата са страхотни като аксесоари за облегалките/облегалките на вашия диван или столове, но навлизането в есенните месеци е страхотно да можете да ги използвате по предназначение.

Освен това, когато не се използват, можете да ги наслагвате чрез смесване на цветове и текстури. Например, супер меко светло одеяло би изглеждало страхотно с масивно плетено одеяло, наслоено отгоре. Можете да използвате различни нюанси на един цвят или дори контрастни цветове, за да отговарят на вашия стил.

Одеялата са може би най-лесната идея за есенен домашен декор, с която да започнете, тъй като може вече да имате нещо в дома си.

Сезонни венци

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Традиционно венците са били свързвани със зимата, но това вече не е така.

Сега те са най-добрият есенен аксесоар! (И дори пролет….но повече за това в началото на следващата година )

Есенните венци стават все по-популярни през последните няколко години и е толкова прекрасно да се видят всички стилове и цветове.

Следователно ще намерите такъв, който да отговаря на вашия вкус, независимо какъв е вашият домашен стил. Истинските венци, направени от местни цветари, ще накарат дома ви да ухае красиво.

Освен това има някои невероятни изкуствени венци, които ще ви издържат години напред. Къде да покажете есенния си венец?

Ето няколко идеи къде да закачите своя есенен венец –

Предна врата – за максимално излагане
Вътрешна входна врата – за подправка на вашия коридор и за ваше собствено гледане
Антре – Закачете над конзолна маса, на вратата на шкафа, поставете в плетена кошница с други сезонни предмети
Камина – окачете отгоре или поставете върху мантията
Използвайте като централен елемент със свещи/фенери в центъра
Закачете пред прозорец, за да можете да му се наслаждавате както отвън, така и отвътре

Идеята за есенна декорация с венци е идеална за сезона.

По-тежки завеси

есенна декорация
Идеи за есенна декорация на дома снимка: freepik

Оформянето на прозорци през по-студените месеци определено е нещо, което трябва да обмислите, независимо дали домът ви е стар или нов.

За по-старите къщи вероятно вече знаете, че тежките, плетени завеси на прозорците ви и вероятно дори на вратите ви ще помогнат не само срещу течения, но и от естетическа гледна точка къщата наистина подхожда с добре изработени первази за прозорци, които могат да издържат на по-студените месеци .

За по-новите домове може да няма толкова голяма нужда, тъй като сега къщите са много по-енергийно ефективни. Но все пак смяната на леки завеси или плаващи воали с много по-плътни изглеждащи завеси може да промени цялата атмосфера на вашия дом.

Също така можете да съчетаете сезонните завеси с допълнителните възглавници и килим – това може да бъде вашият основен комплект за есен/есен, който може да се променя според сезоните. И накрая, можете да актуализирате по-малките си аксесоари всяка година, за да добавите нови тенденции, които харесвате.

Тези идеи за есенна декорация ще направят дома ви изключително уютно място.

Tagged , , ,
на горе