Отглеждане на зеленчукови култури: Аспержи
В периода 1960-1980г., България е била един от водещите производители на аспержи в Източна Европа. В момента България продължава да отглежда аспержи, но производството не е на нивото, което е…
В периода 1960-1980г., България е била един от водещите производители на аспержи в Източна Европа. В момента България продължава да отглежда аспержи, но производството не е на нивото, което е…
Отглеждането на целина изисква специфични условия и грижи, които са ключови за успешния растеж на това вкусно и полезно зеленчуково растение. В следващите редове ще разгледаме някои от най-важните аспекти,…
Отглеждането на зелен (градински) фасул изисква специфични условия, които трябва да се вземат предвид. Фасулът е топлолюбив и предпочита по-топъл климат, особено в планински котловини и поречия с надморска височина…
Празът е студоустойчиво растение, което може да издържа температури от -15 до -20 °C, но се нуждае от умерени температури около 18-20 °C за оптимален растеж. Важно е да се…
Отглеждането на зеленчукови култури, като чесън, изисква внимателна подготовка и спазване на определени условия за успешен растеж и добив. Чесънът, подобно на лука, изисква специфични условия за отглеждане, които включват…
Репичките и ряпата са студоустойчиви растения, които издържат краткотрайни застудявания до -5, -6 °C. Оптималната температура за тях е 16-18 °C, като високите температури водят до формиране на груби и…
Морковите предпочитат относително прохладни климатични условия. Семената започват да поникват при ниски температури, като могат да издържат до -3, -4 °C. Самите кореноплоди, докато се намират в почвата, могат да…
Всяка домакиня иска да има чиста къща. Чистенето и поддържането на дома са дейности, за които най-спокойно можем да кажем, че имат начало, но нямат край. Разбира се, важно е…
Отглеждането на брюкселското зеле е сложен процес, изискващ специфични условия и грижи, за да се постигне висок добив и качествени пъпки. Както и в случая с пипера, успешното отглеждане започва…