Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче

Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче
Идеи за дома

Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче

Чудили ли сте се как да обзаведете детска стая за момиче? Момичетата могат да прекарват много време в стаите си между игри, писане на домашни и излизане с приятели. Важно е да декорирате пространството, за да отговаря на нейните интереси, но и да можете да растете с нея.

Когато става въпрос за декориране на спалнята на момиче, трябва да изберете цветова схема и тема, да изберете правилните мебели и да добавите детайли, за да закръглите стаята. Като цяло, най-добре е да избягвате да избирате детска тема за стаята, тъй като нейните интереси могат да се променят бързо.

Как да декорирате детска стая за момиче?

Избор на цветове и теми:

Попитайте я как иска да изглежда стаята й, когато е готова.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Тъй като тя ще прекарва много време в стаята, тя ще иска да взема решенията. Напомнете й, че ще уважавате това, което тя иска, но също така искате тази детска стая за момиче да изглежда привлекателна след няколко години. Не забравяйте да отбележите нейните интереси, любимите цветове и всичко друго, което иска.
Не е нужно да включвате всички нейни интереси, но можете да опитате да базирате стаята на базата на общите й харесвания и нехаресвания. Ако всички нейни интереси са включени, наистина няма да има „тема“.

Например, ако тя харесва животни, вместо да рисувате стенопис в джунглата на стената, можете да потърсите спално бельо и снимки, върху които има снимки на диви животни и животни.

Ако тя харесва анимационни филми, можете да окачите рамкирани снимки на любимите й герои на стената. След това използвайте цвета на любимия й герой за акцентните цветове в стаята.

За спалня с тематика за принцеса, включете „кралски“ елементи, като корони, флорални щампи и няколко блестящи и лъскави тела, за да направите стаята да изглежда по-магическа.

Изберете светъл, неутрален цвят за стените, за да освежите пространството.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Изберете цвят, който ще се съчетава с разнообразие от различни нюанси и теми, за да избегнете необходимостта да се пребоядисвате отново, когато тя остарее.

Изберете цвят като бяло, пастелно розово, светло синьо или светло жълто за стените, за да направите вашата детска стая за момиче да изглежда по-голяма и по-просторна.
Опитайте се да стоите далеч от тъмни, живи цветове, които тя може да не харесва след няколко години, като розово, лилаво, тъмносиньо, червено или дори черно.

Трудно е да се съчетаят други цветове с тези нюанси.

Изберете динамичен тапет за по-смел и постоянен вид.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Изберете тапет с голям, привличащ вниманието принт и го окачете на акцентираща стена, за да привлечете погледа към фокусната точка на вашата детска стая за момиче. Опитайте се да изберете вечен дизайн или шарка, като райета, цветя или дори плътен цвят с лъскав, фолиран принт.

Имайте предвид, че е много по-трудно да премахнете тапета, отколкото просто да пребоядисате стена. Уверете се, че сте избрали дизайн, който може да расте с нейните интереси и вкус.

Изберете 2-3 акцентни цвята, които да използвате за декорации в цялата стая.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Изберете от любимите й цветове, за да направите цветовата схема във вашата детска стая за момиче. Можете дори да използвате произведение на изкуството, модел на тапет или дизайн на плат като ваше вдъхновение. Това ще запази стаята да изглежда цветна, без да изглежда прекалено декорирана или некоординирана.

Например, ако тя харесва розово, можете да направите цветовата си схема бяло, розово и златисто за класически стилен външен вид.

Ако тя обича природата и животните, помислете за тен, зелено и жълта цветова схема, за да включите сцени на открито.

Избор и подреждане на мебели:

Изберете подходяща рамка за легло.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Измерете периметъра на стаята, за да видите колко място имате за поставяне на мебелите. Ако имате ограничено пространство, изберете двойно легло. Изберете рамка, изработена от издръжливи материали, като метал или дърво. След това можете да добавите забавни, подвижни декорации към леглото, за да отговарят на темата на стаята.

Например, ако искате да купите легло за принцеса, помислете за класическо легло с четири стълба и окачете подвижен балдахин върху него. След това, ако загуби интерес към принцесите, тя може да свали балдахина от леглото за по-зрял вид.

В детска стая за момиче с тематика на джунглата можете да изберете обикновена желязна рамка за легло и след това да увиете фалшиви лози и растения около стълбовете на леглото и таблата.
Дървените и железни рамки винаги са популярни избори за детски легла, защото са здрави и стилни.

Изберете скрин и нощно шкафче за съхранение на дрехи и други вещи.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Изберете скрин и нощно шкафче, които може да са по-големи от необходимото, за да паснат на нейния гардероб за смяна. Като общо правило изберете скрин и нощно шкафче, които имат същия стил като рамката на леглото, независимо дали са рустикални, модерни или класически. В някои случаи може да успеете да получите сделка за подходящи комплекти от мебелен магазин, за да улесните съчетанието.

Например, ако стаята има рустикална тема с флорални акценти, може би е по-добре да изберете скрин и нощно шкафче с винтидж вид, а не модерни вариации.

Ако търсите семпла, модерна визия за вашата детска стая за момиче, може да изберете черни и бели модулни мебели, които лесно се смесват и комбинират.

Не забравяйте да закрепите всички високи или тежки мебели към стената, за да ги предпазите от падане.

Добавяне на детайли и декорации:

Изберете завивка и декоративни възглавници в забавен принт или цвят.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Оставете я да избере цветовете и дизайна, които харесва. Това е лесен начин да добавите нотка на цвят, особено ако стените са в по-светъл, неутрален нюанс.

Например, ако стаята е на тема принцеса, можете да изберете завивка, върху която има замък.
За тема динозавър можете да изберете завивка, върху която има щампа с карикатура на динозавър, и едноцветни възглавници в зелено, жълто и светло синьо, за да съответстват на цветовата схема на детска стая за момиче.

Изберете шарено килимче, което да поставите под леглото или в средата на стаята.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Изберете килим в забавен дизайн въз основа на темата на вашата детска стая за момиче. Поставете го до едната страна на леглото или го поставете в средата на стаята. Можете също така да го поставите до леглото. Това ще помогне за омекотяване на краката й, когато става от леглото, и може да действа като място за игра.

Лесно е да смените килимите, когато се износят. Не се притеснявайте, че дизайнът е твърде смел или цветен, тъй като е на пода и може да осигури контраст за стаята.

Например, ако декорирате стая на тема принцеса, може да потърсите килим, на който има замъка на Пепеляшка.

Закачете прости завеси или щори за допълнително уединение.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Нека дъщеря ви избере комплект завеси или щори, които отговарят на размера и формата на прозореца. Ако използвате завеси, закрепете корниза в горната част на прозореца с помощта на бормашина и скоби и поставете завесите върху пръта, преди да поставите пръта в скобите. Уверете се, че се затварят докрай и не се събират на пода.

Ако монтирате щори, следвайте указанията на опаковката, за да се уверите, че са сигурни, тъй като процедурата за окачване ще варира значително в зависимост от марката и вида на щората.

Когато става въпрос за избор на завеси, изберете 1-2 от вашите акцентни цветове в плътен цвят или семпъл принт, като райе, малки точки за вашата детска стая за момиче.

Поставете снимки и изкуство, които отговарят на темата на стаята.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Изберете 2-3 произведения на изкуството или рамкирани картини и ги разположете из цялата детска стая за момиче. Изберете открити пространства, като например над леглото или върху скрин. Това ще помогне да направите темата по-ясно изразена и очевидна за всеки, който види стаята.

Например, ако правите приказна тема, можете да окачите отпечатък на Тинкърбел над леглото. След това разположете други картини с феерична тематика из цялата стая.

За тема джунгла опитайте да поставите в рамка животински снимки от National Geographic и да окачите 4-6 от тях в мрежа на стената за забавна арт инсталация.

Нанижете мигащи светлини по тавана за забавно осветление и арт приспособление.

детска стая за момиче
Топ идеи за дизайн на детска стая за момиче снимка: pinterest

Горните светлини може да са твърде ярки за дете, което се опитва да заспи. Поставете регулируеми куки на стената близо до тавана на всеки 15–20 см, за да окачите струни за осветление около периметъра на стаята. За по-лесна поддръжка използвайте превключвател с таймер, за да се включват автоматично преди лягане.
Струнните светлини също са популярни в детска стая за момиче, така че може да сте в състояние да ги държите окачени, докато тя расте.

Светло и уютно „убежище“ за вашето дете е ключът към щастливото детство. А за родителите дизайнът на детска стая за момиче обикновено носи много положителни емоции.

Tagged , ,
на горе