Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома

Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома
Идеи за дома

Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома

Декориране с изкуство може наистина да повдигне интериора. Много повече от просто завършващ щрих, добре подбраното произведение на изкуството може да преобрази облика и усещането на пространството и да носи радост за десетилетия напред.

Перфектен начин да внесете своя уникален стил в дома, произведенията на изкуството също могат да помогнат за дефинирането на пространствата, служейки като удобни визуални средства в интериорния дизайн , които помагат да привлечете погледа към определени зони в стаята, както и да създадете разкази.

Тъй като изкуството обхваща огромен набор от жанрове, стилове и среди, както и има способността да бъде показвано по безкраен брой начини, може да е трудно да разберете откъде да започнете, когато става въпрос за избор и показване на произведения на изкуството. За да ви помогнем да започнете да мислите как да изберете изкуство за вашия дом , събрахме набор от начини за включването му във вашата схема, заедно с някои съвети от експерти как най-добре да го покажете.

Декориране с изкуство – откъде да започнем?

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Декорирането с изкуство е вълнуващ и радостен процес, тъй като предлага безкрайни начини да изразите своята личност и за много интериорни дизайнери се възприема като ключ към успешна интериорна схема.

Нищо не е завършено без изкуство. Това е, което определя пространството.Не се страхувайте да поставите много съвременно изкуство в традиционно пространство или обратното, често сливането на привидно несъвместими стилове създава красота чрез изненада. Възприемането на ретро изкуство е добра идея, ако искате да добавите характер към съвременните пространства. Тук изследваме как да декорирате с ретро изкуство, за да ви помогнем да балансирате старото и новото.

Когато става въпрос за декориране с изкуство, няма правилник, всичко е възможно, добре, почти. Независимо дали проектирате интериор около произведение на изкуството или търсите декор за стена , който да запълни определено пространство, винаги избирайте вашето изкуство, защото го обичате. Надяваме се, че ще бъде с вас до края на живота ви, така че трябва да му се наслаждавате също толкова след 10 години или когато живеете в друга къща.

Произведенията на изкуството могат да придобият изцяло ново значение в зависимост от това как са рамкирани и показани и могат да започнат изцяло нов диалог за това как се съпоставят с други произведения на изкуството, това е нещо, което трябва да имате предвид, когато декорирате с изкуство .

Цветова палитра в интериора

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Любимо произведение на изкуството може да бъде невероятен източник на вдъхновение за цветова схема на интериора. Изпълнена с цветове, добавянето на абстрактна картина у дома формира основата за декориране с изкуство. Цвят на стаята от кобалтово синьо и пламтящо червено е страхотна идея.

Когато става въпрос за декориране с изкуство, има различни школи на мисълта, понякога изкуството може да осигури брилянтна отправна точка, докато други може да искат да го третират като завършващ щрих, намирайки части, които да допълват стените и мебелите.

Когато мислите за съвпадение с цветова схема, определете един или два от най-смелите цветове в стаята си и ги отразете в избраното от вас произведение на изкуството.Или, ако работите обратно, изберете цвят в произведението си, който да подчертаете, като използвате същия тон в възглавници и други меки мебели. Това работи по подобен начин с форми, отразявайки кръгла форма в изображение със сферична ваза или скулптурна лампа например.

Изкуство със стенопис

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Когато започвате декориране с изкуство, не се колебайте да мислите извън рамката. Ако имате голямо пространство, обгръщащият панорамно пано за стена може да направи спиращ шоуто фон във всекидневната, което ви позволява наистина да живеете с произведение на изкуството. Можете да поръчате ръчно рисувана стенопис, има много налични тапети с щампи, базирани на оригинални произведения на изкуството.

За да сте сигурни, че детайлното произведение на изкуството остава фокусната точка на пространството, изберете мебели с елегантни линии и прости силуети.

Стена на галерия

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Стената на галерията е закачлив и креативен начин за групиране на тематични произведения на изкуството, семейни снимки, което ви позволява да експериментирате с всякакви различни аранжировки. Смесването и съпоставянето на произведения на изкуството в различни рамки за картини прави забавна фокусна точка над легло или диван. Всъщност понякога рамката може да бъде също толкова декоративна, колкото и изкуството, всъщност декорирането с рамки за картини може да направи страхотна характеристика, дори когато не е пълна с картина.

Когато създавате стена на галерия, първо ги поставете на пода, за да сте сигурни, че всички форми и цветове работят добре заедно. Можете също така да шаблонирате всяка рамка на хартия и временно да ги залепите на стената с помощта на маскираща лента, докато получите правилното оформление. Този тип декориране с изкуство е идеален за всеки дом.

Създайте фокусна точка в хола

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

С предлаганото изобилие от стени и пространството, в което забавляваме гостите, всекидневната е идеално място за произведения на изкуството, където наистина можете да им се насладите.

Ако имате голям диван с празна стена зад него, тогава помислете за окачване на великолепно произведение на изкуството в голям пейзажен формат, тъй като това може да добави височина, дълбочина и фокусна точка към стаята.Като окачите едно самостоятелно произведение по този начин, ще направите изявление и окото автоматично ще бъде привлечено от него.

За вечни идеи за декориране с изкуство в хола , които продължават да дават, античните карти са брилянтна идея плюс могат да бъдат красиво декоративни. Сложни и подробни, те могат да бъдат изследвани отново и отново, като всеки път водят до нови открития.

Декорирайте с изкуство на неочаквани места

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Някога лукс, позволяван само от богатите, произведенията на изкуството исторически биха били запазени за и със сигурност не в обслужващите зони, но днес изкуството се използва, за да озарява всички стаи в къщата и прави страхотен начин да внесете личност и живот в по-практични зони като перални , кухни и гардеробни.

Пералното помещение е неочаквано място за изкуство. Добавянето на нещо красиво към район, където се извършват домакински работи, може наистина да повдигне настроението ви. Това декориране с изкуство може да разведри обстановката ви у дома.

Наклонени произведения на изкуството

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Ако искате да създадете семпла всекидневна или скандинавска всекидневна , тогава помислете за наклонени произведения на изкуството, тъй като това ще поддържа стените чисти и пространството ще се чувства светло и просторно, но също така ще създаде спокойно настроение.

Когато облегнете изкуството, вместо да го окачите на стената, отваряте нови възможности за стилизиране около него. Допълнете своите произведения на изкуството с интересни предмети, растения или дори други произведения на изкуството, за да създадете сцена, която е красива и много лична. Наклоненото изкуство също е идеално за нерешителните, тъй като ви позволява да местите нещата от стая в стая, ако желаете промяна. Декориране с изкуство по този начин ще внесе в дома ви уют.

Групирайте произведения на изкуството за повече въздействие

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Ако картината, която обичате, не е достатъчно голяма за пространството, което имате, можете да използвате средни и малки произведения на изкуството; окачете ги на групи или по двойки. Това всъщност работи за произведения на изкуството с всякакъв размер и може да създаде мощна функция. Погледнете изкуството, което вече притежавате – дори малки произведения – и помислете как могат да работят заедно.

Различните рамки на групировката отгоре в зоната за хранене подчертават тяхната уникалност и добавят интерес. Обратно, рамкирането на група произведения на изкуството по същия начин, както по-долу, прави силно единно изявление. Това декориране с изкуство с групиране е идеално за всеки дом.

Къде трябва да се постави изкуството в една къща?

декориране с изкуство
Декориране с изкуство – идеи за интериор у дома снимка: pinterest

Няма строги правила за това къде трябва да се постави изкуството в една къща, то може да се използва, за да внесе индивидуалност във всяка стая, от спални до бани.

Излагането на изкуство е начин да изразите своята личност и може да бъде подредено по безброй креативни начини, от едно произведение на изкуството над легло или диван до динамична стена на галерия в коридор или гардеробна.

Като общо ръководство препоръчваме да окачите картина така, че центърът й да е на нивото на очите. По-малките произведения на изкуството и чертежите работят добре в стила на галерията, докато по-големите, по-смели парчета са склонни да бъдат по-удобни, изложени сами по себе си, с малко място за дишане.

Но произведенията на изкуството не трябва да бъдат ограничени до стената.Запомнете, че изкуството не винаги трябва да бъде окачено в центъра на стената, то може да лежи върху маси или да е наслоено до скулптури или върху рафтове с книги и дограма.Изкуството е едно от красивите човешки изражения; чрез творчески умения и въображение той отразява живота, културата и чувствата. Декорирането с изкуство отразява не само великолепието на произведението на изкуството, но и неговите значения и емоция.

За да декорирате с изкуство, трябва да обърнете внимание на усещането, цветовата схема, мащаба на композицията и пропорцията на вашата стая. След като направите всички тези стъпки, може да сте готови да прегърнете силата на изкуството и да приветствате творческо пространство.

Tagged , ,
на горе