Как да възстановим доверието след предателство
Любов и партньорство

Как да възстановим доверието след предателство

Доверието е основен компонент на една силна връзка, но не се случва бързо. И след като се счупи, трудно се възстановява.

Когато мислите за обстоятелства, които биха могли да ви накарат да загубите доверие в партньора си, изневярата може да ви дойде наум веднага. Но измамата не е единственият начин да нарушите доверието в една връзка.

Ако искате да опитате да възстановите доверието, ето някои добри отправни точки:

Помислете за причината зад лъжата или предателството

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Когато сте били излъгани, може да не се интересувате много от причините зад това.

Но хората понякога лъжат, когато просто не знаят какво друго да правят. Това не прави избора им правилен, но може да помогне да обмислите как бихте реагирали на тяхно място.

Разбира се, партньорът ви може да ви е предал, за да се защити, но може да е имал различен мотив. Опитваха ли се да ви предпазят от лоши новини? Да се ​​възползвате максимално от ситуацията с лоши пари? Помогнете на член на семейството?

Може би предателството на доверието е резултат от погрешно общуване или неразбиране.

Каквото и да се е случило, важно е да стане ясно, че това, което са направили, не е наред. Но познаването на причините зад техните действия може да ви помогне да решите дали сте в състояние да започнете да възстановявате доверието, което някога сте споделяли.

Общувайте

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Може да е болезнено или неудобно, но един от най-важните аспекти на възстановяването на доверието след предателство е да говорите с партньора си за ситуацията.

Отделете малко време, за да им кажете ясно:

Как се чувствате относно ситуацията

Защо предателството на доверието те нарани

Какво ви трябва от тях, за да започнете да възстановявате доверието

Дайте им възможност да говорят, но обърнете внимание на тяхната искреност. Извиняват ли се и изглеждат ли наистина съжаляващи? Или са отбранителни и не желаят да признаят предателството си?

Може да се почувствате емоционално или разстроени по време на този разговор. Тези чувства са напълно основателни. Ако чувствате, че сте твърде разстроени, за да продължите да общувате по продуктивен начин, направете почивка и се върнете към темата по-късно.

Говоренето за случилото се е само началото. Напълно добре е и напълно нормално, ако не можете да се справите с всичко само за една или две нощи.

Практикувайте прошка

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Ако искате да поправите връзка след предателство, прошката е ключова. Не само ще трябва да простите на партньора си, но може да се наложи да простите и на себе си .

Да се ​​обвинявате по някакъв начин за случилото се може да ви държи в състояние на съмнение в себе си. Това може да навреди на шансовете за възстановяване на връзката ви.

В зависимост от предателството може да е трудно да простите на партньора си и да продължите напред. Но се опитайте да запомните, че прощаването на партньора ви не означава, че това, което е направил, е било добре.

По-скоро си давате сили да се примирите със случилото се и да го оставите в миналото. Освен това давате шанс на партньора си да се учи и да расте от грешките си. Така ще върнете доверието в партньора си.

Избягвайте да мислите за миналото

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

След като сте обсъдили напълно предателството, обикновено е най-добре да оставите въпроса в леглото. Това означава, че не искате да го повдигате в бъдещи спорове.

Също така ще искате да сте по-спокойни, като постоянно проверявате партньора си, за да сте сигурни, че няма да ви лъже отново.

Това не винаги е лесно, особено в началото. Може да ви е трудно да се откажете от предателството и да ви е трудно да върнете доверието в партньора си, особено ако се притеснявате от ново предателство.

Но когато решите да дадете втори шанс на връзката си, вие също така решавате да се доверите отново на партньора си. Може би не можете да им се доверите напълно веднага, но намеквате, че ще дадете шанс на доверието да израсне отново.

Ако не можете да продължите да мислите за случилото се или имате опасения относно бъдещата честност или вярност на партньора ви, консултирането на двойки може да ви помогне. Но тези признаци също могат да показват, че може да не сте готови да работите върху връзката.

Възстановяване на доверието, когато сте наранили някого:

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Объркал си се. Може би сте излъгали и сте наранили партньора си или сте скрили информация, която сте смятали, че ще го нарани.

Независимо от причините ви, знаете, че сте им причинили болка и се чувствате ужасно. Може да почувствате, че бихте направили всичко, за да им покажете, че отново могат да ви се доверят.

Първо, важно е да разберете, че нарушеното доверие може да е непоправимо. Но ако и двамата искате да работите върху възстановяването на връзката и доверието, има няколко полезни стъпки, които можете да предприемете.

Помислете защо го направихте

Преди да се впуснете в процеса на възстановяване на доверието, първо ще искате да проверите със себе си, за да разберете защо сте го направили.

Възможно ли е да сте искали да прекратите връзката си, но да не сте знаели как? Или имаше специфични нужди, които не бяха удовлетворени от вашия партньор? Или беше просто глупава грешка?

Разбирането на мотивите зад вашето поведение може да бъде трудно, но това е решаваща част от възстановяването на доверието.

Извинете се искрено

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Ако сте излъгали, изневерили или по друг начин сте накърнили вярата на партньора си във вас, искреното извинение е добър начин да започнете да се поправяте. Важно е да признаете, че сте направили грешка.

Само не забравяйте, че вашето извинение не е моментът да оправдавате действията си или да обяснявате ситуацията. Ако някои фактори са повлияли на действията ви, винаги можете да ги споделите с партньора си, след като се извините и признаете своята роля в ситуацията. Вашето извинение трябва да бъде искрено, за да върнете отново доверието в партньора си.

Бъдете конкретни

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Когато се извинявате, бъдете конкретни, за да покажете, че знаете, че това, което сте направили, е грешно. Използвайте изявления „Аз“. Избягвайте да обвинявате партньора си.

Например, вместо „Съжалявам, че те нараних“, опитайте:

„Съжалявам, че те излъгах за това къде отивам. Знам, че трябваше да ти кажа истината и съжалявам, че ти причиних болка. Искам да знаеш, че никога повече няма да го направя.”

Не забравяйте да продължите, като им кажете как възнамерявате да избегнете повтарянето на същата грешка. Ако не сте сигурни от какво се нуждаят от вас, за да работят върху връзката, можете да попитате. Просто се уверете, че сте готови и желаете активно да слушате отговора им. Бъдете конкретни ако искате да върнете доверието в партньора си.

Дайте време на партньора си

Дори ако сте готови да се извините, да говорите за случилото се и да започнете да работите по нещата, вашият партньор може все още да не се чувства готов. Може да отнеме време, за да се примирите с предателство или нарушено доверие.

Хората също обработват нещата по различни начини. Вашият партньор може да иска да поговорите веднага. Но също така може да им трябват дни или седмици, преди да могат да решат проблема с вас.

Важно е да избягвате да ги притискате да водят дискусия, преди да са готови. Извинете се и уведомете партньора си, че сте готови, когато той е готов. Ако междувременно се борите, помислете за разговор със съветник, който може да предложи безпристрастни и подкрепящи насоки. Дайте време на партньора си ако искате доверието във връзката ви да е както преди.

Оставете техните нужди да ви водят

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Партньорът ви може да се нуждае от място и време, преди да обсъдят случилото се. И често това може да включва физическо пространство.

Може да е трудно да се сблъскате с това, но зачитането на границите и нуждите на партньора ви може много да им покаже, че отново могат да разчитат на вас.

Вашият партньор може да иска повече прозрачност и комуникация от вас в бъдеще. Това е често срещано след предателство на доверието. Може дори доброволно да споделите телефона и компютъра си с партньора си, за да докажете своята честност.

Но ако сте постигнали известен напредък в възстановяването на връзката си и партньорът ви продължава да следи вашите дейности и комуникация с другите, разговорът с консултант за двойки може да ви помогне.

Ангажирайте се с ясна комуникация

доверието
Как да възстановим доверието след предателство снимка: pinterest

Непосредствено след нарушеното доверие ще искате да отговорите честно на въпросите на партньора си и да се ангажирате да бъдете напълно открити с него в бъдеще.

За да направите това, трябва да сте сигурни, че сте наясно с нивото на комуникация, от което се нуждаят.

Да приемем, че сте нарушили доверието им, като сте скрили някаква информация, която не сте смятали за наистина важна, и не сте разбрали защо те са се почувствали толкова предадени. Това може да показва, че има по-дълбок проблем с комуникацията във връзката ви.

Ако искате да поправите връзката си и да избегнете повторно нараняване на партньора си в бъдеще, трябва да постигнете взаимно разбиране за това как изглежда добрата комуникация.

Неправилното общуване или недоразуменията понякога могат да причинят толкова болка, колкото и умишлената нечестност.

Tagged , ,
на горе