Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Здраве и красота

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Точно както сменяте гардероба си на всеки няколко месеца, важно е да направите същото и с рутината си за кожата през есента. Забелязахте, че наскоро кожата ви се напуква и изглежда скучна? Промяната в сезоните вероятно е виновна – променящият се климат може да доведе до натрупване на мъртви кожни клетки, което от своя страна води до задържане на мазнини и бактерии под повърхността и увеличени пробиви – и на всичкото отгоре е вероятно да харчите повече време на закрито и сте увеличили централното отопление, така че кожата ви ще се нуждае от повече хидратация.

Прочетете надолу за да видите няколко прости промени, които можете да направите в рутината си с настъпването на есента. Когато времето стане студено и слънцето изгрее по-късно през деня, сутрешната ви рутина е шанс за вас да подмладите себе си – и кожата си – за предстоящия ден. Така че, защо не използвате вашата рутинна грижа за кожата в студено време като момент на спокойствие? Момент на спокойствие за вас никога не е излишен, особено с димяща гореща напитка до вас, докато слънцето бавно се събужда.

Как да премине рутината от лято към есен

Когато става въпрос за преминаване от слънчевото лято към по-хладна есен, промяната на гардероба ви не е единственото нещо, за което трябва да се подготвите, а също така е разумно да промените рутинната си грижа за кожата.

Есента носи по-ниски температури от лятото, което означава, че е важно да коригирате продуктите си по съответния начин, ако искате кожата ви да изглежда по най-добрия начин.

Не се притеснявайте, това не е наука и не е нужно да изхвърляте всичките си продукти! Имаме много съвети и трикове, за да гарантираме, че преминаването от лятна грижа към есенна топлина е плавно!

Независимо дали вече сте опитен професионалист или тепърва започвате в грижата за кожата, тази статия има по нещо за всеки, който иска кожата му да остане здрава през тези студени месеци. Така че вземете чаша горещ чай и нека се потопим в някои сериозни сезонни тайни за кожата!

Как есенното време влияе върху здравето на кожата?

Грижа за кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Есента е любимото време за мнозина. За съжаление, този сезон води и до големи промени в сферата на красотата: преходът от меко лятно време към ветровито есенно време може да причини щети по кожата ви.

С промяната на времето нивата на влажност едновременно падат и се повишават, което прави кожата по-податлива на сърбеж, сухота и раздразнение. Тъй като листата започват да падат, намалява и способността ни да останем хидратирани поради по-ниските температури и по-ниските нива на влага във въздуха. Сякаш това не е достатъчно, този период на преход може да бъде придружен и от сурови ветрове, които допълнително нарушават деликатния баланс на естествените бариерни функции на кожата.

Нито един тип кожа не е застрахован от сухи есенни климатични условия. Сухата кожа може да стане още по-суха и лющеща се, развивайки сухи кожни петна и раздразнения поради липсата на влага.

Чувствителният тен може да се сблъска с раздразнение, сърбеж и възпаление благодарение на сухия и суров въздух. И накрая, тези с мазна кожа могат да страдат от още по-голямо производство на мазнина, защото при наличие на сухо време кожата започва да произвежда себум в излишък, за да поддържа кожата овлажнена.
По принцип през есента по-сухата кожа означава повече проблеми!

Кога трябва да актуализирам рутинната си грижа за кожата, за да я направя подходяща за есента?

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Кожата ни, независимо дали ни харесва или не, е особено чувствителна към драматични промени във времето и когато не адаптираме продуктите си съответно, могат да възникнат проблеми. Пясъчните бузи, сухите петна, мазната кожа и напуканите устни са издайнически признаци, че настоящата ви стратегия за грижа за кожата се нуждае от актуализация, за да изглеждате гладка и блестяща през този сезон.

Ако забележите някой от тези симптоми, време е да започнете да правите малки промени в прехода от лятна към есенна грижа за кожата . Това може да започне да се проявява в края на септември и през целия октомври.

Есенни съвети за грижа за кожата, които ще ви помогнат да преминете сезона блестящо

Познаваме усещането: изградили сте перфектната лятна рутина за грижа за кожата и сега сте разочаровани, защото трябва да я промените отново. Когато става въпрос за грижа за кожата, няма универсален режим, който да използвате през цялата година, особено ако живеете на място, където сезонните промени са драстични. За да ви помогнем, ето няколко полезни съвета за грижа за кожата през есента:

Ето как да се погрижите за кожата си през есента

Използвайте хидратиращ почистващ препарат 

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Грижа за кожата през есента

Внимателно измийте лицето си, без да търкате твърде силно, за да избегнете дразнене на кожата, докато премахвате грима, мръсотията и остатъците. Използвайте почистващ препарат с хидратиращи съставки за борба със сухотата. Използвайте този почистващ препарат два пъти дневно по време на сутрешната и вечерната си грижа за кожата. Така кожата през есента ще остане за дълго време плътна и мека.

Ексфолирайте се, но по-рядко

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Ексфолирането е чудесно за премахване на мъртвите кожни клетки и изглаждане на кожата през есента, но прекомерното ексфолиране може да раздразни кожата, особено когато е изложена на по-сурово време. Намалете използването на ексфолианти и агресивни активни съставки със захлаждането, за да предпазите кожата си от увреждане. Препоръчваме ексфолиране 1-2 пъти седмично през есента. Когато правите ексфолиране, избягвайте продукти с ексфолиращи перли, ексфолианти и други съставки, които могат да бъдат твърде груби за чувствителната есенна кожа. Вместо това потърсете по-нежни, но ефективни съставки като млечна киселина и PHA.

Започнете да използвате ретинол

Щом слънцето се скрие зад есенните облаци, вие може да започнете използването на ретинол. Той отлично действа за подмладяване и освежаване на кожата. Участва в ускоряването на клетъчното обновяване, намалява мазния блясък и пигментацията. Постепенно започнете с използването на ретинола, за да може кожата да свикне. Препоръчваме ви да пробване тоника от серия Snake Factor, който съдържа мощен подмладяващ комплекс от ретинол и аденозин. Освен това, този тоник съдържа витамин Е, натриев хиалуронат и масло от змия мамуши. Ретинолът ще ви помогне да се справите с кожата през есента.

Продължавайте да носите слънцезащитен крем

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Само защото слънцето не грее толкова много, не означава, че можете да пропуснете слънцезащитния крем. Вредните UV лъчи могат да достигнат до вас всеки ден от годината, дори когато е облачно. Така че не забравяйте да носите слънцезащитни продукти с поне SPF 30 всеки ден. Това е чудесна грижа за кожата през есента.

Хидратирайте тялото си

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Любовта към грижата за кожата през есента не трябва да спира до лицето. Трябва също така да овлажнявате останалата част от тялото си, за да предотвратите дразнене и сухота, причинени от по-студено и сухо време. Използвайте лосион за тяло, крем за ръце, червило и всичко друго, което ще ви осигури комфорт и хидратация.

Правете правилно пилинг

Студ по кожата: Грижа за кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Не трябва да опитвате всичко и с идването на есента да тичате при козметика си, където по всякакъв начин ще издевателствате върху кожата си с дълбоки химически пилинги. Най-добрият пилинг за кожата през есента е нежният пилинг, но като се прилага на курсове. Използвайте в домашни условия продукти за почистване на кожата с млечна, гроздова, ябълчена, гликолова киселина. Процедурата ще придаде на лицето свеж тон и равен релеф.

Алое вера

кожата през есента
Студ по кожата: Грижа за кожата през есента

Алое вера има лечебни и хидратиращи свойства и следователно е отличен избор за суха кожа и кожата през есента. Можете да помислите да замените обичайния си овлажнител с такъв с алое вера след къпане, за да помогнете за запечатването на влагата в кожата ви.

Къде да намерите най-добрите продукти за грижа за кожата за есента

Сега, след като знаете кои са най-добрите есенни съвети за грижа за кожата и открихте защо е толкова важно да промените рутинната си грижа за кожата през есенния сезон, време е за малко сезонно пазаруване!

Независимо дали търсите богат овлажнител, нежен ексфолиант, балсам за устни или дори слънцезащитен крем, в HappyMarket ще намерите всички продукти, от които вашият арсенал за красота се нуждае, за да поддържате кожата си в най-добрия си вид през цялата година.

Tagged , , ,
на горе