Ще живеете заедно – 5 съвета как да комбинирате стилове, без да спорите

без да спорите
Идеи за дома Любов и партньорство

Ще живеете заедно – 5 съвета как да комбинирате стилове, без да спорите

Ако вече сте заедно от дълго време с партньора си, със сигурност ще знаете, че да спорите за някои неща от ежедневието е напълно нормално. Това могат да бъдат доста маловажни теми, но и да се стигне до момент, в който да имате съвсем различни идеи за генерални неща, като начина, по който да обзаведете жилището си.

Това може а породи сериозно напрежение между вас и е възможно доста да спорите за нещата около вас. Като цяло, стъпката да живеете с партньора си под един покрив е нещо сериозно и освен търпение, ви трябват и редица компромиси. Затова трябва да комбинирате вашите идеи и да намерите допирна точка, без да се опитвате да налагате мнението си.

Ще живеете заедно - 5 съвета как да комбинирате стилове, без да спорите

infomax-logo-50-15-HW Най-малко вредните закуски са препечените филийки

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Ето някои идеи как да съчетавате нещата, които харесват на вас и тези по вкуса на половинката ви, без да спорите, за да има разбирателство между вас:

Създайте общ лист с идеи

Недейте, да спорите, ако си мислите, че това е отживелица. Създайте табло, посветено на новото ви жилище, и го споделете с партньора си, така че и двамата да можете да закачате всичко, което привлече вниманието ви. Също така може да създадете подкатегории в рамките на дъската за всяка стая, за да можете по-добре да подредите идеите си.

След като сте събрали всички снимки на вдъхновението, прегледайте ги заедно и потърсете припокриващи се теми. Какви дървесни тонове, стилове мебели или видове декорация привличат и двама ви? Откриването на тези прилики ви помага да определите насоките при пазаруване и гарантира, че и двамата ще се радвате на цялостното излъчване на пространството, без да спорите.

да спорите

Вземете решение за обединяваща цветова палитра

Подобно на намирането на общи позиции по отношение на стиловете на обзавеждане и дизайн, е полезно да определите цветовете, които и двамата харесвате и искате да присъстват в дома ви. Някои предпочитат неутралните цветове, други искат те да се открояват, а това прави така, че да спорите за крайното решение.

Хубаво е първо да изберете основен цвят за мебелите, текстила и стените – мислете за сиво, кремаво, жълто и т.н. – и след това да изберете няколко цвята, които ще включите чрез изкуство, декорация и акценти.

Не се страхувайте да смесвате стилове

Всички знаем, че противоположностите се привличат, и това може да важи, както за взаимоотношенията, така и за интериора. Точно както спокойната ви половинка може да ви помогне да успокоите нервите си, така и мекият, рошав килим може да помогне на модерните мебели да се чувстват по-приветливи.

Професионалните дизайнери използват тази техника на съпоставяне, за да се уверят, че стаите не се чувстват прекалено съчетани или опростени. Затова, вместо да спорите, опитайте да направите микс от нещата, които харесват и на двама ви.

да спорите 2

Направете инвентаризация на настоящите си вещи в дома

Когато комбинирате местата, където сте живели до сега, вероятно ще разполагате с множество от някои предмети. И освен ако нямате място за два дивана, две масички за кафе и два тостера, ще трябва да прочистите някои неща. Това също така ви дава възможност да видите кои съществуващи мебели пасват на новото ви пространство и планираната естетика.

Например, ако разполагате с тапицирана и дървена рамка на леглото, от които да избирате, и знаете, че искате да запазите усещането за уют и привлекателност в основната си спалня, може да изберете да използвате тапицираното легло в тази стая. Ненужно е да спорите коя от вещите да задържите и от коя да се отървете. Намерете начин да съчетаете вкусовете си.

да спорите

Имайте предвид сантименталните елементи

Казват, че комуникацията е ключът към успешната връзка, а същото може да се каже и за успешното преместване. Когато преглеждате вещите заедно, бъдете открити и честни с партньора си за всички сантиментални сувенири, които са специални за вас. Партньорът ви може да не харесва външния вид на любимия ви фотьойл, но ако му кажете, че той е подарък от баща ви и за вас е важно да го запазите, той ще разбере по-добре любовта ви към предмета. А и вероятно също ще го сметне за важен, така че няма да спорите за излишни неща.

Зачитането на индивидуалните стилове и потребности на другия ще гарантира, че и двамата се чувствате комфортно и представени в общото ви пространство. Така много бързо ще свикнете на новото място и ще го почувствате като свой дом, каквато именно е и целта.

Вижте още:

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Фън шуй техники, за да привлечете любовта и богатството в дома си

Три креативни идеи по джоба ви как да освежите дома си

6 бързи съвета, за да придадете свежест на дома си това лято

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

Най-подходящите цветове за декор на дома за въздушните знаци в зодиака

Четири задължителни елемента за елегантна декорация на мястото за хранене в дома ви

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе