10 човешки храни, които може да даваме на кучето
Домашни любимци

10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Всеки собственик на куче го е преживявал – влажният поглед на кучето, докато хапваме салата или плодове, а паничката му – пълна и недокосната, самотно чака своя ред в дъното на кухнята. И тя, разбира се, е пълна с висококачествена храна, която, без да си кривим душата, понякога може да мирише дори по-добре от сътворените от нас гоз­­би.

Всеобща „тайна“ е, че това, което стопанинът хапва винаги се струва безкрайно по-вкусно на домашния любимец, отколкото неговото собствено ядене. Добре е да знаем обаче какво е безопасно да споделим и с кое – не е желателно да черпим косматия си другар.

Да започнем със забавните неща. Не забравяйте, че ако го храните с храна, включете я в ежедневната му диета. Винаги използвайте умереност, особено когато настъргвате допълнително сочно пиле на скара, което току-що сте донесли вкъщи от магазина за хранителни стоки.

10 човешки храни, които може да даваме на кучето

5 съвета как да изградим хигиенни навици на кучето

5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

infomax-logo-50-15-HW Кучетата подушват колко е часът

Освен това, ако го храните с нова храна, направете го постепенно, за да можете да наблюдавате всички нежелани реакции или алергии, за които може да не сте знаели.

Е, хората и кучетата могат да споделят някои общи храни, които са хранително, полезни и помагат в борбата с някои болестите, засилват енергията и поддържат цялостното добро здраве.

Но имайте предвид, че сервирането на твърде много от тези храни не се препоръчва, тъй като това може да разболее домашния ви любимец или да го направи с наднормено тегло.

Винаги въвеждайте човешките храни на вашия четирикрак приятел постепенно и в правилни пропорции. Също така, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар дали вашето куче има проблеми с диетата или здравето.

Сега за хубавите неща.

10 човешки храни, които може да даваме на кучето

1. Боровинки

кучето
10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Боровинките всъщност са полезни за кучето ви, което ги прави идеално лакомство за тренировка. Боровинките са богат източник на антиоксиданти, както и на фибри, минерали и витамини. Хранете кучето си с тях без вина.

2. Ананаси

Ако сте склонни да храните кучето си с ананас, те не само са безопасни; те също са вкусен източник на фибри, минерали и витамини.

3. Ягоди

кучето
10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Понякога ягодите получават леки синини или не изглеждат толкова привлекателни, колкото би трябвало. Те са идеални за хранене на кучето ви, тъй като са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на антиоксиданти и фибри.

4. Сьомга

Докато е сготвена, сьомгата е чудесен начин да добавите омега-3 мастни киселини към диетата на кучето ви.

5. Фъстъчено масло

кучето
10 човешки храни, които може да даваме на кучето

С високо съдържание на мазнини и калории, но о, толкова вкусно. Фъстъченото масло е идеалният начин да маскирате гигантското хапче за дирофилариоза, което давате на кучето си всеки месец. *Проверете съставките за ксилитол. Ксилитолът е подсладител в много храни като кисело мляко и фъстъчено масло и е силно токсичен за кучета.

6. Банани

Ако се чувствате особено щедри, може би излизате от къщата за пет часа и се чувствате зле, оставяйки кучето си само, може да сте склонни да намажете малко от това фъстъчено масло върху няколко резена банан и да го скриете в Kong, за да дадете вашето куче има какво да прави и нещо вкусно за хапване.

7. Сирене

Сиренето е безопасно за хранене на кучето си, но винаги го дръжте в умерени количества. Известно е, че кучетата имат известна непоносимост към лактоза, така че твърде много сирене може да причини стомашно разстройство.

8. Яйца

кучето
10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Някои твърдят, че сварените яйца могат да облекчат гаденето на кучето. Освен това яйцата са чудесен източник на витамини, минерали и протеини. Не хранете сурови.

9. Портокали

С ниско съдържание на калории и голямо количество хранителни вещества, портокалите са отлично лакомство за кучето ви. Както винаги, хранете в умерени количества, тъй като портокалите са киселинни и е известно, че причиняват стомашно разстройство при кучета, които ядат твърде много.

10. Моркови

Ако можете да накарате кучето си да яде морков… те осигуряват фибри, минерали и витамини, като същевременно остават с ниско съдържание на калории. Те също могат да се сервират варени или сурови, така че ако имате куче, което се наслаждава на зеленчуците си, то има късмет.

Tagged , ,
на горе