Червило за неустоимо привличане

Червило за неустоимо привличане
Лайфстайл Мода

Червило за неустоимо привличане

Най-любимият и най-често купуваният от дамите продукт е червилото, твърдят изследователи. И как да е иначе, щом женските устни привличат мъжките погледи и са вечният символ на любовта. Затова бъдете внимателни с избора и употребата на червилото.

Червилото оглавява списъка от различните средства на декоративната козметика, тъй като подчертава хубостта на женските устни. То може не само да освежи побледнялата им кожа, но и да ги овлажни и да промени формата на устата.

Днес се произвеждат червила в богата цветова гама – най-различни тонове, подходящи както за много бледата, така и за много тъмната кожа на лицето. Но основните червила са във всички оттенъци на розовото, червеното, бежовото, оранжевото, прасковеното и виолетовото. Като цяло всички продукти имат овлажняващи и

ОМЕКОТЯВАЩИ СВОЙСТВА

защото кожата на устните е леко суха – по нея има съвсем малко мастни жлези. Червилото може да бъде твърдо в традиционната гилза, във вид на крем или течно. Не бива да робувате на модата – когато си купувате червило, трябва да се съобразите преди всичко със състоянието на устните си  и с онова, което желаете да постигнете след като го нанесете. Ако искате само леко да пооправите формата на устните, вземете червило във вид на крем. То съдържа по-голямо количество оцветител, който добре покрива устните. Течното червило в специална опаковка с четчица се нанася идеално равномерно. То е подходящо за

ДАМИ С ПО-МАЛКИ УСТНИ

тъй като оптически ги уголемява. Недостатъкът му е, че е по-краткотрайно.

Повечето червила съдържат масла, мастни спиртове и оцветители. Но основните съставки са натуралните восъци – пчелен, от роза и т.н. Те омекотяват и подхранват нежната кожа на устните.

ЗЛАТНИ ПРАВИЛА

  • Най-напред поставете основата – намажете устните с малко фон дьо тен и ги напудрете. Така червилото ще стане по-трайно и няма да се размаже.
  • С контурен молив за устни (той трябва да е с 1-2 тона по-тъмен от цвета на червилото) при затворена уста очертайте горната устна, а долната – в посока от центъра към ъглите.
  • После със същия контурен молив защриховайте устните и ги разтрийте, чак след това нанесете червилото в посока от центъра към ъглите на устните.
  • Попийте устните с хартиена салфетка, отново нанесете малко червило и пак попийте. По този начин то няма да се изтрие бързо.
на горе