Цветни сватбени рокли – магия и красота

Цветни сватбени рокли - магия и красота
Мода

Цветни сватбени рокли – магия и красота

Цветни сватбени рокли са топ модна тенденция днес.

Понесете се на крилата на цветна палитра – розово, синьо, лилаво, зелено!

Цветните рокли ще подчертаят вашата женска красота и индивидуалност. Моделът на роклята ще бъде избран специално за вас. Той ще отразява вашия характер и външен вид.

Сега не е задължително булката да бъде в бяло. Изпробвайте нещо ново и забравете вечната традиция.

Ако сте избрали да имате цветна сватба, то булченската рокля може да бъде в някакъв изненадващ цвят. Нека бъде нетрадиционна. Заедно с тематичните сватби, които са посветени на определена тема (рустик, филмова, ретро, морска, горска), супер модерни са сватбите в определен цвят.

Какво означава цветна сватба?

Цялата сватба се прави в определен цвят – украсата на залата, столове, пердета, декорации на масите, тортата, поканите и самата булчинска рокля.

Цветни сватбени рокли - магия и красота

Все повече жени избират цветни сватбени рокли за своя специален ден.

Сватбени рокли – модни тенденции за 2023

4 съвета, когато започвате да планирате сватбата си

Как ще изглежда сватбата ви на база на зодиакалния знак

Малко история

Бялото е символ на искряща чистота. Бели рокли са носили булките още в далечни времена. Ключов момент е сватбата на кралица Виктория, която слага началото на традицията – булка в бяло.

Но не всички нации смятат бялата рокля за традиционна за сватбата. Различните държави имат различни предпочитания за цвят на булчинската рокля. Розовата рокля е символ на спокоен семеен живот, синята – на чистота и невинност, лилавата рокля е защита за семейната двойка от лоши очи и завист.

Булката избира цвета на роклята според модния тренд в момента и модела според външния си вид: цвят на косата, лице, фигура.

Добре е да помислите за цветна рокля, ако имате тематична сватба в природата или край морето. Тогава е добре да използвате сватбена рокля в някакъв цвят, за да не се зацапва, когато допира земята и да се чувствате спокойно цялата вечер.

Ето кои цветове да изберете за цветни сватбени рокли:

Синьо

Синьото е цветът на небето, на морето. Синият цвят е символ на чистота и невинност, скромност и красота. Булка в синьо ще изглежда като нежна принцеса и ще има сладко излъчване.

Синя булченска рокля е най-подходяща за сватба сред природата и край морето. Кои сезони е добре да се носи синя сватбена рокля? Най-подходящо е пролетта и лятото. Ако искате да омекотите цвета, използвайте различни тонове на синьото: тюркоазено и лазурно синьо. Те са леки, спокойни, ефирни и нежни цветове.

Цветни сватбени рокли - магия и красота

Розово

Най-сладкото излъчване на сватбена рокля. Розовото е романтика, нежност и младост. Подходяща за много млади момичета и булки. Вземете предвид цвета на косата си, когато носите розово. Блондинките е добре да носят бледорозов и цвят праскова. Ще отиват идеално на лицето им. Булките с тъмни коси е добре да носят цвят сьомга.

Цветни сватбени рокли - магия и красота

Люляк

Великолепен, запленяващ люляков цвят. Колкото естествени нюанси имат люляковите дръвчета, толкова цветове може да изберете за сватбена рокля. Подходящ е за всички. По-светлите и меки цветове на люляка са за светли коси, а по-наситено лилаво – за по-тъмни коси.

Невероятно красиви цветни сватбени рокли в нюансите на люляковото.

Червено

С ярко червена рокля ще бъдете бляскава звезда. Червеното се свързва със сила, богатство, любов, благополучие, празнуване. Много добър избор ще направите, ако облечете червена сватбена рокля. Ще привлечете всички погледи! Тук също може да помислите за нюансите на червеното, в зависимост от вашия външен вид. По-светлите жени е добре да носят коралови цветове, а по-тъмните – да облекат ярко червено.

Цветни сватбени рокли - магия и красота

Зелено

Сватба в зелено и сватбена рокла в зелено, защо не? Ако сватбената церемония е през лятото, това е перфектен избор за вас. Зеленото се сързва с късмет, благополучие, радост, надежда. Булките със светли коси е добре да носят цвят шам-фъстък, а по-тъмните – по-бледи и светли нюанси на зелното.

Цветни сватбени рокли - магия и красота

Лилаво

Една мистерия, една загадка, една приказна история. Ако изберете лилав цвят за сватбена рокля, то вие сте смел човек, обичате да изразявате себе си. Лилавото, виолетовото и неговите нюанси изразяват силна любов, женственост и чувственост. Изключително силен и необичаен цвят за булченска рокля. В съчетание с оригинален, неповторим модел на роклята, вие ще бъдете истинска загадъчна дама.

Други цветове, подходящи за сватбени рокли са: златен, бежов и различни нюанси на бялото за булките, които искат да спазят класиката: млечно бяло, кремав, шампанско, карамел, сметана. Интересен цвят за сватба е модерният цвят марсала.

Известните дизайнери по цял свят също показват дефилета с цветни булчински рокли през 2023.

Кои са известни дизайнери и модни къщи за булчински рокли:

Сватбена работилница „Божур“, Христо Чучев – дизайнер, булчински рокли „Миламира“, Роза Клара, Ерса ателие (Ersa Atelier), Зухаир Мурад, Сан Патрик, Вера Уанг, Pronovias, Alfred Angelo, Elisabetta Polignano, Amelia Sposa, Oksana Mukha, Анна Чудова, Татяна Каплун, Виктория Спирина, марка Габиано (Gabbiano).

В допълнение, всички цветни сватбени рокли имат нужда от подходящи аксесоари – чанта, обувки, бижута.

Бижутата е задължително да бъдат в тон с роклята. По-студените цветове като синьо и зелено, трябва да се допълват с перли и сребро, а червеното със злато, злато с диаманети и камъни.

Цветни сватбени рокли - магия и красота6 стъпки за подготовка на градината за пролетта

Tagged , , ,
на горе