12-минутната тренировка, с която Хелън Мирън поддържа фигура на девойка (видео)

Здраве и добра форма Лайфстайл

12-минутната тренировка, с която Хелън Мирън поддържа фигура на девойка (видео)

На 75 -годишна възраст е напълно оправдано да се каже, че Хелън Мирън е легенда на големия екран. От шекспировите си роли в Уест Енд до спечеления „Оскар“ за ролята си на кралица Елизабет Втора, тя дори е играла поддържаща роля в „Бързи и яростни“. Е, разбира се, на Мирън не се е налагало да прави каскади, за да бъде в крак с бандата на Вин Дизел, но тя изглежда невероятно „фит“ – и всичко се свежда до обикновена 12-минутна тренировка, която тя казва, че е изпълнявала през по-голямата част от живота си.

Едва ли е тайна, че да бъдеш кинозвезда не е лесно. Професията те задължава да поддържаш тялото и лицето си и да ги запазиш във форма възможно най-дълго. Поддържането на форма е важно на всяка възраст, но това очевидно може да стане по -трудно с напредването на възрастта. Поддържането на здравословна диета е само половината от успеха-ние също трябва да сме сигурни, че движим телата си и разтягаме мускулите си, вместо да потънем в твърде примамливия заседнал начин на живот. За щастие има много прости и лесни методи за постигане на това. На 75 годишната Хелън Мирън не може да се отрече, че е в невероятна форма. Според интервю за Hello! тя трябва да благодари на Кралските канадски военновъздушни сили за това. Да, правилно прочетохте!

„Правя нещо, което се нарича „План за учения на Кралските канадски военновъздушни сили.“ Това е тренировъчна програма, за която не са ви нужни специално място или оборудване, защото тренирате със собствено тегло. Има поредност от упражнения, които следвате. Всеки ден трябва да правите упражненията в рамките на 12 минути. Това е тренировката, която съм правила през по-голямата част от живота ми.“ – споделя Мирън.

 

Не се притеснявайте, военните корени на рутинните упражнения на Мирън не означават, че това е строг тест за сила. Всъщност отнема само 12 минути, за да завършите поредицата от движения и дори не се нуждаете от никакво оборудване.

Тренировката е създадена през 50 -те години на миналия век, за да поддържа физическата форма на новите летци и тези, назначени на дежурство. Принц Филип и принц Чарлз се придържат към същата рутина като Мирън и се говори, че принц Уилям и съпругата му Кейт също са фенове. Няма информация дали кралица Елизабет (която Мирън изигра и спечели „Оскар“ през 2007 г.) се включва в упражненията.

Тренировката включва десет основни упражнения и концепцията е изложена в няколко вече трудно откриваеми брошури. Въпреки това, няма нужда да ходите на лов за информацията: тук имаме класическата тренировка за начинаещи.

 

Упражненията включват класически упражнения с телесно тегло, като лицеви опори, кръгове с ръце, бягане на място, скокове, коремни преси и други, както е посочено по-долу. Проектирана да развива основна сила и гъвкавост, брошурата се чете като ранна версия на HIIT тренировка.

 

Упражненията могат да се използват както за да поддържате форма, така  и за да подготви тялото си за по -интензивни периоди на тренировки във фитнеса. Можете да направите същото, превръщайки това в идеалния фитнес план, за да се улесните отново в активността в подготовка за по -напрегнати упражнения.

 

Пълният списък с упражнения е по -долу.

 

1.Докосване на пръстите на краката – 5 повторения

2.Повдигане на коляното – 8 повторения от всяка страна. Доближете коляното в гърдите си, докато балансирате на единия крак.

  1. 3. Странично огъване – 5 повторения от всяка страна. Разтворете краката на ширината на раменете, повдигнете едната ръка над главата си, а другата плъзнете надолу към коляното.
  2. 4. Кръгове на ръцете – по 12 от всяка страна. Задръжте тази позиция на ширината на раменете и завъртете в широк кръг, с изправени лакти.

5 Коремни преси

  1. Повдигане на гърдите и краката. Легнете по корем и издигнете едновременно гърдите и коленете си от пода в тънка дъга, така че стомахът ви да е единственото, което докосва пода.
  2. Странично повдигане на крака. Превъртете се на една страна и, като държите крака изправен, го повдигнете под ъгъл от 45 градуса.
  3. Лицеви опори .
  4. Повдигане на краката. Легнете по гръб, дръжте краката изправени и ги повдигнете право нагоре на 90 градуса.
  5. Бягане на място с повдигане на коленете и редуване с Джъмпинг Джак

 

Тази тренировка е предназначена за всеки, на всяка възраст, да се върне във форма. След като намерите тази тренировка за лесна и търсите следващото си предизвикателство, може би просто искате да увеличите броя на повторенията или да започнете да посещавате фитнес.

Винаги е добра идея да получите повече подробности за изгорените калории, предприетите стъпки, колко време работите и качеството на съня си, за да можете да направите по -информиран избор и да развиете добри навици.

В интернет пространството съществуват различни интерпретации на тази 12-минутна тренировка, като има леки отклонения от оригиналния план, но те са несъществени. Предлагаме ви линк към една от най-популярните вариации.

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе