6 начина да се сближите отново със стар приятел

6 начина да се сближите отново със стар приятел
Психология

6 начина да се сближите отново със стар приятел

Да се сближите отново със стар приятел понякога може да не е толкова лесна задача, колкото си представяте. Всички сме склонни да се впуснем в отговорностите и приоритетите на ежедневието, като това е сигурен начин да загубим представа за времето. А когато сме заети с работа и други задачи, социалният ни живот е едно от първите неща, които остават на заден план. В резултат на това започваме да губим връзка с някои от иначе близките ни познати.

Отдалечаването от приятелите или пълното им разпадане е тъжен страничен ефект от това. За щастие, това е напълно разбираемо и се случва на най-добрите от нас, така че има надежда. Ако са минали месеци или дори години, откакто не сте разговаряли с приятел, и искате да възстановите връзката си, без това да е напълно неловко, тук сме, за да ви помогнем.

infomax-logo-50-15-HW Софи Маринова е влюбена като ученичка

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Ето шест начина да се сближите отново със стар приятел:

Ангажирайте се в социалните медии

Почти всички следваме не един стар приятел, а голям брой от тях в социалните медии. Въпреки че не сме разговаряли с повечето от тях от цяла вечност, все още поддържаме връзка с тях чрез публикации и истории.

Социалните медии ни позволяват да поддържаме връзка със стари приятели на повърхностно ниво. Но ако искате действително да възобновите приятелството си, трябва да се ангажирате с тях повече от това просто да харесвате публикациите им. Лесен начин да направите това е като оставяте истински коментари на публикациите им, отговаряте на историите им и изпращате съобщения, за да започнете разговор.

Не сте сигурни какво да кажете? Започнете, като направите комплимент или зададете въпрос. Правейки това често, приятелството ви ще започне отново да се развива по естествен начин.

Изпратете кратко съобщение на вашия стар приятел

Не се страхувайте да изпратите бързо съобщение Започнете с поздрав, попитайте го как е, дайте му да разбере, че мислите за него, и поискайте да се срещнете. Например, можете да кажете нещо от рода на: „Здравей, как си? Тъкмо си мислех за времето, когато [вмъкнете приятен спомен], и не мога да повярвам, че беше толкова отдавна! Бих се радвал да наваксаме скоро, ако имаш възможност.“ Ако вече не разполагате с номера му, помолете за него друг общ стар приятел или изпратете съобщението в социалните мрежи.

стар приятел

Излезте с общи приятели

Може би вече не се виждате с вашия стар приятел, но може да имате общи приятели, които все още са близки с него. Да планирате да се съберете като група е начин за възстановяване на връзката без напрежение, защото общите ви приятели ще бъдат там, за да помогнат за преодоляване на разликата. Също те ще предотвратят скучни и неловки разговори за начало. Това е добър вариант за вас, ако наистина се притеснявате да възстановите връзката си и/или искате да има други хора, които да ви помогнат да поддържате разговора.

Работете върху конфликтите помежду ви, ако има такива

Имало ли е пререкания между двамата? Ако да, за съжаление, случвало се е на почти всички. Като направите първата крачка и протегнете ръка, за да разрешите конфликта, вие правите първата стъпка към изграждането отново на приятелско отношение, основано на доверие. Важно е да изчистите въздуха и да бъдете открити относно причините, поради които протягате ръка на първо място.

Ако вашият стар приятел ви липсва, съжалявате за нещо, което може да сте казали или направили, и искате да оставите миналото завинаги там, не забравяйте да го кажете. Едва след това може да попитате дали той се интересува от това да се виждате отново. По този начин намеренията ви ще са ясни и няма да изглежда, че протягате ръка и се преструвате, че нищо не се е случило.

стар приятел 2

Споделяне на спомени

Попадали ли сте на стари снимки или сте видели нещо, което ви е напомнило за вашия стар приятел? Изпратете му го с кратко съобщение. Например, ако видите нещо онлайн, което е свързано с нещо, от което знаете, че се е интересувал, отбележете ги в публикацията и кажете нещо от рода на: „Това ми напомня за теб! Все още ли се занимаваш с [вмъкнете хоби или интерес]?“ Или ако във фейсбук се появи спомен с тях, коментирайте и кажете нещо от рода на: „Какво връщане назад! Помниш ли това? Мина толкова време. Липсваш ми!“ Това е лесен начин да започнете разговор, който не изглежда супер случаен.

Попитайте го дали иска да се видите

Не искате да се бавите и излишно да увъртате? Бъдете директни и попитайте вашия стар приятел дали иска да се срещнете. Животът се движи много бързо, така че ако искате да възстановите връзката си, просто попитайте, преди да е минало повече време. Има вероятност той да се зарадва, че сте го потърсили, и може би е искал да направи същото.

За да направите това, свържете се с него по начин, който ви се струва естествен и лесен. Може да става въпрос за вдигане на телефона, изпращане на текстово съобщение или директно съобщение в социалните медии. След това предложете конкретни дати и места, за да видите дали вашият стар приятел е свободен и иска да се видите там.

стар приятел

Вижте още:

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе