Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца
Психология

Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

Какво е нужно, за да ви нарекат„съвършена мама“. Това не е само фраза, а се дължи на перфектна подготовка по психология. За да станете съвършена мама не трябва да късате връзката помежду си и да сте приятелка с децата си. Трябва да познавате взаимоотношенията в семейството и как отлично да ги поддържате.

Ще ви помогне едно единствено правило.

Правилото е: Изслушвайте ги!

Винаги, по всяко време, във всяка ситуация! Действа безотказано.

Винаги, когато имате време, сядайте и говорете с децата си: за училище, за приятелите им, за любимата им игра или филмче. Може да говорите за много неща и това да бъде вашата безценна връзка. Върху нея ще се гради целият им бъдещ живот. Така прави съвършента мама.

Както малки, така и по-големи деца, имат постоянна необходимост да бъдат изслушвани и разбирани. Ако тук изпуснете нишката между вас и тя се скъса, последиците ще бъдат решаващи за тяхното израстване и емоционално здраве. Със сигурност няма нищо по-важо за вас от контакта с децата ви.

Кои са трите най-важни неща във връзката с децата

          Бъдете себе си

Не можете да избягате от вашата същност и бъдете искрени. Не играйте ролята на идеална принципна мама. Всеки човек има тревоги, допуска грешки или не може да се справи в ситуация. Просто им кажете. За всички проблеми, за трудни въпроси, за семейни решения, допускайте обсъждане с децата си. Не ги изполирайте и не ги заблуждавайте. Обяснете им, че заедно ще се опитате да намерите решение. Бъдете искрени. Ако има тежък момент в семейството, бъдете честни и им кажете истината. Може да се изненадете, че те самите могат да ви дадат решение. Вслушайте се.

Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

          Бъдете спокойни и не ги наказвайте

Когато те са ядосани, невъздържани и груби, не се подвеждайте от изкушението да ги наказвате. Изчакайте и поговрете с тях, за да ви обяснят какво ги тревожи. Изслушайте техните аргументи, но после безапелационно обявете вашите граници затова какво може и какво не може да приемете като тяхно поведение. Тук отново важи правилото: изслушвайте ги.

Съвършена мама: каква е връзката с вашите деца

          Бъдете пример за тях

Каквито и да се опитвате да изглеждате в техните очи, каквото и да говорите, децата ще виждат всичко, което правите. Те ще станат точно копие на това, което сте вие. Несъзнателно ставате техен пример. Ако сте небрежен към работата си, ако обиждате в къщи, те ще се държат по същия начин. Ако не обичате да четете книги, и те няма да изградят любопитство към книгите. Но ако сте естествен човек, добър, подкрепящ, то вие сте съвършената мама за тях.

И както казваме: По делата им ще ги познаете.

Връзката с нашите деца трябва да се гради на взаимно разбиране и взаимопомощ. Бъдете отговорни към себе си и към вашето поведение.

И така, във вашето семейство, вие ще бъдете човекът с голямо сърце. И вашите деца ще знаят, че вие винаги сте там и ги чакате, подкрепяте и обичате.

Четирите зодии, които идеализират своите родители

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Зодиите, които винаги сравняват децата си с чуждите

Tagged , , , , , , ,
на горе