Социалните мрежи и 4 начина, по които те могат да навредят на връзката ви

Социалните мрежи и 4 начина, по които те могат да навредят на връзката ви
Любов и партньорство

Социалните мрежи и 4 начина, по които те могат да навредят на връзката ви

Социалните мрежи се превърнаха в неизменна част от живота ни и промениха много от навиците, които сме имали досега. Въздействието им обаче може да бъде, както положително, така и отрицателно. Всички зависи от начина, по който вие самите ги възприемате.

Социалните мрежи могат да бъдат пристрастяващи, да отнемат време и да вдъхновяват едновременно. Трудно е да излезете от света им, след като влезете в него. Ефектът им върху връзките между партньорите също е безспорен. Някои хора успяват да измъкнат позитивите от тях, но има и такива, върху които те имат отрицателно въздействие.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето 4 начина, по които социалните мрежи могат да навредят на връзката ви:

Размиване на границите между реален живот и виртуален живот

В социалните мрежи следваме много хора и виждаме какво се случва в живота им. Някои двойки разглеждат снимки и начина на живот на други двойки в социалните медии и го сравняват с техния. Те не разбират, че отстрани всичко изглежда перфектно. Всеки обаче има своя собствена история, която не се показва на останалите.

Този вид сравнение води до повишени очаквания. Конфликтите възникват, когато вашият партньор може да очаква да се държите като някой, когото той следва в социалните мрежи. Обратната ситуация също е възможна. На пръв поглед хармонични и перфектни двойки може да са раздирани от много проблеми, за които не подозирате. Не забравяйте, че всяка връзка е уникална по свой начин и не всичко е това, което изглежда.

социалните мрежи

Прекалена показност чрез публикуване на снимки онлайн

В днешния свят хората вярват, че ако се срещате с някого, трябва да публикувате снимки онлайн с партньора си. Целият свят трябва да знае, че вие и вашият партньор прекарвате време заедно и съществувате. Ако не публикувате за него, вероятно сте се разделили. Стереотип е, че ако връзката ви няма онлайн присъствие, тя вероятно не съществува.

От друга страна, раздялата трябва да се обявява публично. Ако не публикувате тъжни песни или текстове, вероятно не страдате. Трябва да разбием този мит и да живеем живот по начин, който желаем. Използвайте социалните мрежи, както искате, а не както другите искат. И също така не забравяйте, че прекалената показност не е препоръчителна. Щастието обича тишината са казали мъдрите хора много отдавна.

Склонност към пристрастяване

Социалните мрежи водят до пристрастяване, също както много други зависимости. Понякога сте толкова погълнати от тях, че забравяте, че партньорът ви е с вас. Вместо да прекарвате качествено време един с друг, и двамата сте постоянно закачени за телефоните си.

Вечер преди лягане, вместо да обсъдят как е минал денят им, всеки проверява профилите си в социалните мрежи. Това създава отчуждаване във връзките. Някои двойки ходят на срещи, но не вдигат поглед от мобилните устройства. Бъдете честни – или се е случвало и на вас, или сте виждали такива хора в заведенията, където сте били. Със сигурност гледката не е приятна, да не кажем и тъжна.

социалните мрежи

Създаване на чувство на несигурност

Когато партньорът ви види снимки на вас с други хора, той може да ревнува или да се почувства несигурен. Например може да не споделяте кадри с партньора си от някакъв период насам. В същото време редовно се случва да публикувате снимки с други хора, било то ваши приятели, роднини или колеги. Това може да накара партньора ви да се ядоса и да ревнува. Странно е как тези малки неща могат да повлияят на връзката ни, но това наистина се случва.

Няма спор, че социалните мрежи улесниха значително комуникацията между хората и това несъмнено е предимство, което трябва да се използва. Ако ги използвате с тази цел, това може да помогне на отношенията ви в положителна посока. Всичко зависи от начина, по който вие ще реагирате. Не позволявайте обаче те да заменят истинското общуване помежду ви очи в очи.

Вижте още:

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Зодиите, които са обсебени от партньора си и не му дават пространство

Малките тайни на идеалните двойки

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

Зодиите, които инвестират твърде много в ненужни вещи

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе