Символиката в цветовете на розите
Интересно

Символиката в цветовете на розите

Обикновено свързваме розите с любовта и романтиката, но всъщност те носят различни послания в зависимост от цвета им. И тъй като цветята са най-добрият подарък, независимо от повода, струва си да знаете символичните значения, за да сте сигурни, че избраният от вас букет изпраща правилното съобщение на човека отсреща.

Тъмночервени

Приличащи по цвят на чаша мерло, тези тъмночервени рози олицетворяват любовта и красотата. Като се има предвид богатия им оттенък, те се приемат като по-изискани от класическия яркочервен вариант. Тяхната топлина и сериозност са идеалният начин да изразят обич и лоялност.

Символика: Лоялност, любов и вечна красота.

Яркочервени

Това са класическите рози, които подаряваме за Свети Валентин. Символизират любовта и романтиката, като са идеалният букет за подарък на партньора ви през всеки ден от годината.

Символика: Ангажираност, романтика, уважение и страст.

Бели

Те са много често срещани в сватбените церемонии поради връзката им с брака, но също така са доста чести в по-мрачните моменти в живота.

Символизъм: Ново начало, невинност, чистота, елегантност и духовност.

Жълти

В исторически план те не са имали най-добрите значения (като ревност и изневяра), но днес те се приемат по-малко по-различен начин. Тези слънчеви рози излъчват топлина и веселие, като могат да варират в различни нюанси.

Символика: Приятелство, топлина, радост, младост, енергия.

Бледорозови

Тези рози предизвикват изящна грация и добродушие. Въпреки че определено символизират романтика, тя не е толкова явна, отколкото да речем при червените. Бледорозовите рози също често представляват любов към себе си.

Символика: Сладост, мир и нежност.

Яркорозови

Смесица между порасналата страст на яркочервените рози и сладката скромност на светлорозовите. Навяват мисли за младежко привличане и сладост.

Символика: вълнение, флирт и креативност.

Корал и праскова

Оранжево-розовите, кораловите и прасковените рози често се свързват с по-платонични и професионални поводи. В резултат на това те са идеални, за да кажете чрез тях „благодаря“ или в начинаеща връзка.

Символика: топлина, подкрепа, лоялност и ентусиазъм.

Цвят лавандула

Сините рози всъщност не съществуват в природата, но тъй като лилавото се състои от някакъв син пигмент, те могат да бъдат свързвани с някои асоциации на невъзможното. Те се асоциират с магия и вълшебство, което ги прави може би най-романтичните рози от всички. Страхотни са за зараждаща се романтика.

Символика: Величество, уникалност, мъдрост и мистерия.

Tagged , ,
на горе