Ролята на личния имидж или как да се преобразим в човека, който винаги сме мечтали да бъдем

Ролята на личния имидж или как да се преобразим в човека, който винаги сме мечтали да бъдем
Мода

Ролята на личния имидж или как да се преобразим в човека, който винаги сме мечтали да бъдем

Успехът и щастието зависят много от личния имидж. Ако личният имидж е правилно избран, това може напълно да промени живота и съдбата на човека, категорични са психолозите. Когато външният вид и излъчването ни съответстват на професията, социалното положение и вътрешния ни мир, ние се чувстваме комфортно и така привличаме вниманието и уважението на околните.

Всеки знае поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат.“. И наистина, когато за първи път се срещнем с някого, ние оценяваме на първо място външният му вид. Не става дума само за дрехите, прическата и грима, но и за жестовете, начина на говорене, изражението на лицето и поведението като цяло. Оценката, която си съставяме за определен човек при първата среща е комплексна.

Как да си изградим добър имидж?

Първо, направете преценка на собствения си темперамент, интереси, вкусове и желания. Тайната е не просто да се стремите към красив външен вид, а да се постараете той да отразява личността ви и целите, които сте си поставили в живота. Ако чувствате, че не може да се справите сами с тази задача, обърнете се за помощ към стилист.

След като новият имидж вече е създаден, неговото действие започва да се усеща веднага. Самият факт, че се „чувствате добре в кожата“ си, е голям напредък, защото веднага придобивате увереност, която ви превръща в харизматична личност – привлекателна и желана от всички.

Желаният имидж – стъпка по стъпка:

Погрижете се за тялото си

Вашите първи „дрехи“, това е вашето тяло – напомнят специалистите и допълват, че ако не се грижите за него, няма да се чувствате добре, независимо с какво сте облечени. Наблюдавайте постоянно фигурата си, състоянието на кожата, косата и ноктите. Вземете мерки да ги поддържате в добър вид, защото немарливото отношение към тях буди у околните единствено отвращение.

Естествен и хармоничен стайлинг

Не се увличайте по прекалено ярки дрехи и грим. Момичетата често се опитват да „засилят“ красотата си по този начин, но в действителност, постигат точно обратния ефект. Силният грим е неестетичен и изглежда неестествено върху кожата.

Облекло според повода

Облеклото трябва да се подбира според различните поводи и събития. Що се отнася до ежедневното облекло, ако не знаете какъв стил ви подхожда, потърсете акценти, които да си кореспондират със средата, в която прекарвате най-много време – спортната площадка, офиса, галерията, ателието и така нататък.

Купувайте само това, което ви подхожда

Никога не си купувайте дрехи и грим, които не се съчетават добре с цвета на кожата, фигурата ви или не могат да се комбинират стилово с дрехите, което вече имате. Дори и определена дреха, аксесоар или червило да ви харесва само по себе си, първо обмислете дали би могло да се съчетае добре с останалата част от гардероба ви. Ако обмисляте добре покупките си, ще може да си позволите по-луксозни и скъпи облекла и гримове, защото няма да разпилявате средства по неподходящи неща, които така или иначе няма да използвате.

Tagged
на горе