6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите
Здраве и красота

6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

След като човек разбере защо се появяват тъмните кръгове под очите му, той може да избере подходящо лечение. Някои хора променят навиците си на живот, докато други се обръщат към лечения и продукти, които намират в магазините за красота. Въпреки че вероятно са безопасни, повечето от тези домашни лечения може да са неефективни.

Хората може да не са в състояние да премахнат напълно тъмните кръгове под очите, но няколко техники и средства могат да помогнат за минимизиране на появата им.Ако се опитвате да отнемете няколко години от начина, по който изглеждате, със сигурност сте опитвали какво ли не. Може би сте забелязали, че тъмните кръгове около очите ви ви карат да изглеждате уморени и недоспали. В такъв случай, едва ли можете да си позволите да ходите без грим, тъй като искате да прикриете тези „недостатъци“ на лицето ви.

6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Сбъднете мечтите със силата на суперхраните!

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

В следващите редове ще ви предложим няколко съвета как да премахнете тъмните кръгове и да подхраните кожата около очите. Ето ги и тях:

6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

1.Повдигане на главата по време на сън

Хората, които изпитват потъмняване на кожата под очите си сутрин, което леко избледнява през деня, може да имат увеличени кръвоносни съдове или васкулатура около очите си. По-тъмният цвят също може да е резултат от подуване.

Чрез повдигане на главата по време на сън кръвта ще се отдалечи от главата и лицето и може да намали подуването и тъмните кръгове под очите.

2.Поставяне на студени компреси

Хората с повишена васкулатура под очите могат да се възползват от прилагането на студени компреси. Студените компреси могат да свият кръвоносните съдове около очите, което може да намали появата им на повърхността на кожата. Компресите също могат да намалят подуването около очите и да намалят тъмните кръгове.

3.Направете си маска с бадемово масло 

тъмните кръгове
6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

Тази маска има само една съставка и може да ви помогне много да освежите кожата около очите си и да се справите с тъмните кръгове. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете чисто бадемово масло около очите (много малко количество). Нанесете го много леко върху кожата, с масажни движения само в едната посока, като използвате безименния си пръст. Правете това за една минута под всяко око. Оставете да действа 15 минути и избършете внимателно с влажна памучна кърпа. Можете да правите това преди сън всяка вечер.

4.Минимизиране на излагането на слънце

тъмните кръгове
6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

Хората могат да намалят тъмните кръгове под очите, като предпазват кожата си от слънцето. Ултравиолетовото лъчение може да влоши тъмните кръгове под очите при някои хора Доверен източник. Защитата със слънчеви очила, овлажнители със слънцезащитни продукти и шапки могат да предпазят кожата от слънцето и да предотвратят влошаване на тъмните кръгове под очите.

5.Витамин C

Витамин С може да увеличи производството на колаген. Увеличаването на производството на колаген под очите може да намали застоя на кръвта, което може да причини обезцветяване. Кръвният застой се отнася до кръв, която се събира в кръвоносните съдове.

Хората може да забележат подобрен вид на тъмните кръгове под очите си, когато използват козметични продукти с високи концентрации на витамин С.

6.Резенчета краставица и пакетчета чай

тъмните кръгове
6 трика за премахване на тъмните кръгове около очите

Понякога. хората нанасят резенчета краставица върху очите си, за да намалят появата на тъмните кръгове под очите. Въпреки че механизмът на ефекта му е неизвестен, ниската температура на резенчетата краставица може да подобри подуването поради сън, екзема или алергии.

Някои хора използват и пакетчета чай. Оставянето им да се охладят в хладилника и след това поставянето им върху очите може да доведе до същия ефект като студените компреси или студените резенчета краставица. Някои предлагат да се използват пакетчета чай с кофеин, тъй като кофеинът може също да свие кръвоносните съдове и да намали появата им на повърхността на кожата.

Кофеинът може също да ускори притока на кръв през кръвоносните съдове около очите и може да придаде млад и свеж вид на кожата.

Важно е да се отбележи, че изследователите не са изследвали ефектите от прилагането на резенчета краставица или студени пакетчета чай върху очите за предотвратяване или лечение на тъмни кръгове под очите.

Tagged , , ,
на горе