Правилата на мъдрата жена, които й помагат да намери пътя към съвместното щастие

Правилата на мъдрата жена
Любов и партньорство

Правилата на мъдрата жена, които й помагат да намери пътя към съвместното щастие

Защо много жени са така нещастни във връзките и чия е вината за това? Специално за вас, психолозите разкриват 4 тайни, които притежава една наистина мъдра жена.

Често жените се стремят да докажат на мъжа си, че са умни, уверени, силни, най-добрите и всичко останало. Но всеки трябва да се развива на своя територия – това е законът на силните взаимоотношения.

Правилата на мъдрата жена са няколко:

Не се състезавайте с мъжа

Не е нужно да показвате, че сте по-умни или по-добри от него. Опитайте се нежно да предлагате, намеквате, учите и хвалите. Мъжете обичат умни жени, но не харесват, когато са по-умни от тях. Това е свързано с вроденият им инстинкт да защитават и закрилят.

Презентирайте се умно

Тук става въпрос за това, че често обвиняваме и отправяме претенции към партньора от рода на „Ти не ме цениш“, „Направих всичко за теб, а ти …“ и други подобни. Чувстваме се разочаровани, защото по някаква причина той не е оценил нещо в нас. За да избегнете това, не пропускайте възможността сами да се похвалите за определени заслуги и победи. Така ще акцентирате върху тях и той ще забележи всяка ваша малка победа.

Не го насилвайте да изпълнява каквото му кажете

Дайте на мъжа свобода и право на избор. Не го карайте неотклонно да следва вашата воля. В една щастлива двойка никой не дължи нищо на никого. Никой не е нечия собственост. Всичко е само по взаимно съгласие. Любовта не може да бъде наложена, както и обратното – не може и да бъде „изтръгната“ насила.

Просто го обичайте

Това е най-силното лекарство за всяка връзка. Силата на жената и нейният основен инструмент за създаване на щастлива връзка е любовта. Всички жени знаят как да обичат. Това е заложено в тяхната природа. Любовта може и да не бъде изказвана с думи, но когато я има, тя винаги се усеща. Разбира се, за да е напълно хармонична връзката, е хубаво от време на време да я изказвате и с думи. Колко често – това преценяте сами, според темперамента и конкретните особености на партньора.

Ако знаете и ползвате тези прости правила на мъдрата жена, нито вашето, нито неговото лично пространство има опасност да бъдат нарушени. Развивайки тези качества в себе си, веднага ще видите връзката си по друг начин, от друг ъгъл.

Подарете на този, когото е важен за вас любов, уважение и много скоро ще се убедите, че именно това е бил правилният път към вашето съвместно щастие.

Tagged , , , , ,
на горе