Пешеходство вместо фитнес
Добра форма

Пешеходство вместо фитнес

Забравете автобуса, за да влезете във форма и да  спестите пари.

Специалистите са единодушни, че ходенето пеша е терапия за различни части и системи на тялото. То премахва умората и подобрява настроението.

Пешеходството е много по-добър начин да се поддържа добра форма в сравнение с фитнеса. Защо ли? Първо – на открито сте. Второ – пестите пари от посещения на залата и от ползване на градски транспорт.

Бързото ходене е много полезно за стягане на седалищните мускули, които след 25-ата година започват да омекват. Не се отказвайте от тези своеобразна тренировка и след няколко седмици ще се убедите чудесния й ефект.

Били сте цял ден на работа прави в магазина или седнали с кръстосани крака зад бюрото. Вместо да се качите на градския транспорт, добре е да се върнете у дома пеша. Равномерното ходене ще накара мускулите на прасците ви да се напрегнат, подобри циркулирането на кръвта, ще ви стане леко на краката. По този начин ще се предпазите и от разширени вени. Освен това раздвижването ще обогати тъканите на тялото ви с кислород. Така ще освежите тена си и ще поддържате кожата си млада. Вместо да се ядосвате, седейки в заклещената си от задръстване на пътя кола, по-добре я оставете за близкия паркинг и идете пеша до пазарчето. За час бързо ходене неусетно ще изгорите 300 калории. И ще замените мастните натрупвания с мускули. Разходката дава възможност на мозъка да произведе хормона бета-ендорфин, който подобрява настроението и успокоява. Тоест явява се мощна терапия срещи стреса.

Tagged , , , , , , ,
на горе