Образът на идеалната жена през погледа на средностатистическия мъж

Образът на идеалната жена
Любов и партньорство

Образът на идеалната жена през погледа на средностатистическия мъж

Някои си мислят, че за мъжете е най-важна женската красота. Но това не е напълно вярно! Истинският мъж, избирайки си партньор в живота, е напълно наясно, че страстта рано или късно изчезва, а връзката трябва да продължи и без нея. И това е напълно възможно, когато тя е върху принципи като приятелство, отдаденост, доверие. Според психолозите, не визуалната красота, а моралната подкрепа е основният фактор за хармоничните отношения.

Естествено, че жената трябва да обръща внимание и на външния си вид. Известната максима, че мъжете обичат с очите си важи с пълна сила, така че дори и при по-скромен бюджет, жената може и трябва да намери начин да изглежда привлекателна.

Какво е най-важно за мъжете във връзката?

Мъжът изисква разбиране, иска да бъде оценен, приет такъв, какъвто е в действителност и подкрепен в трудни моменти от живота. Но той иска също така партньорката му да е нежна, женствена, с мил характер и умение да създава уют в къщата.

Как точно е силен силният пол?

Въпреки факта, че мъжете са от по-силния пол, тяхната душевност е не по-малко уязвима, отколкото тази на дамите. С разбираща и подкрепяща жена, мъжът ще се чувства щастлив и няма да търси утеха другаде. Споделянето на едни и същи възгледи и интереси също много помагат, макар че не са задължителни. Ако обаче ги има, това ще осигури на двойката живот в хармония до дълбока старост.

Как мъжете избират партньорки в живота?

Когато избират партньор в живота, мъжете преди всичко гледат на взаимното привличане и любов, надеждността и емоционалната стабилност. Финансовата страна не е особено важна, а твърде атрактивния външен вид на дамата, нейната висока интелигентност и образование понякога са плюс, но понякога притесняват мъжете и ги карат да се откажат от „твърде високата летва“.

Бракът, в който жената залага на богат и успешен съпруг и при най-малката трудност не желае да го подкрепи морално, е обречен на провал.  Защото не парите са нещото, което държи хората заедно. А и нека да не забравяме, че границата между богатството и бедността, понякога е просто една стъпка в грешната посока.

Кои качества на жените са най-ценени от мъжете?

Всеки мъж мечтае да види до себе си уверена, умерено независима, умерено умна, уравновесена жена.

Мъжете също така харесват и дами с чувство за хумор, които се грижат за себе си, но не чак толкова, че да изпадат в крайности.

И накрая, но не на последно място, за повечето представители на силния пол е важно партньорката да не получава повече пари от тях и да се понася с роднините им.

Кои качества в жените мъжете не харесват?

Мъжете не искат до себе си глупава жена, както и лъжкиня.

Те не обичат и онези жени, които постоянно подчертават и натякват своята безпомощност и вечно мрънкат при най-малкия неуспех.

Не са привлечени от и вулгарни, агресивни и небрежни жени, както и от бъбриви кокетки, които говорят безспир.

Tagged , , ,
на горе