Не правете тези 6 неща на празен стомах
Добра форма

Не правете тези 6 неща на празен стомах

Не правете тези 6 неща на празен стомах, категорични са специалистите. Ранната сутрин може да бъде отлично време за някои дейности и напълно неподходяща за други. Научете повече за това, за да не навредите на здравето си.

Не правете тези 6 неща на празен стомах

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Правилото за 20-те минути: Най-ефективната диета!

50 житейски урока, които рано или късно ще признаете за мъдри

Не правете тези 6 неща на празен стомах 5 цветя носещи късмет в дома

 

Какво да не правите на празен стомах?

Някои навици се развиват естествено. И сред тях има такива, които не бива да се практикуват по едно или друго време на деня.

Ще ви разкажем какви неща не трябва да се правят на празен стомах. Обърнете внимание и се опитайте да избегнете тези дейности.

  1. Не приемайте противовъзпалителни лекарства

Не се препоръчва приемането на определени видове лекарства на празен стомах. Те включват различни противовъзпалителни лекарства, като аспирин, парацетамол и други с подобни характеристики, не трябва да се приемат на празен стомах.

Причината, поради която това не трябва да се прави, е, че се намалява ефективността на активните вещества, както и сериозен риск за здравето: може да се развие стомашен кръвоизлив.

Млякото може да намали негативните ефекти от приема на тези лекарства, така че можете спокойно да приемате таблетките с мляко, освен ако, разбира се, нямате непоносимост към лактоза. И можете традиционно – да пиете вода.

  1. Не пийте кафе

Кафето ли е първото нещо, което пиете, когато станете от леглото? Трябва да знаете, че това не е най-добрият сценарий за начало на деня, тъй като кафето (дори и безкофеиново) стимулира производството на киселини. Ако изпиете чаша кафе на празен стомах, това може да причини киселини и други нарушения в храносмилателната система.

  1. Не пийте алкохол

Алкохолът може да има истински „експлозивен ефект“ върху празния ви стомах. Факт е, че абсорбцията на алкохол в тъканите на тялото се увеличава 2 пъти, когато се приема на празен стомах. Това е сравнимо с въвеждането на алкохол интравенозно.

Ако пиете алкохолна напитка на празен стомах, тогава тя ще се отделя от тялото много по-бавно и също така ще причини тежък махмурлук. Освен това ще се отрази негативно на състоянието на черния дроб, сърцето и бъбреците ви.

Ако по някаква причина приемането на алкохолни напитки сутрин е неизбежно, опитайте се да дадете предпочитание поне на негазираните, тези, които обикновено се сервират студени и се абсорбират по-бавно в кръвта.

  1. Не дъвчете дъвка

Дъвченето на дъвка на празен стомах също не е добра идея за стомаха, тъй като солната киселина, която се произвежда по време на дъвчене, влияе негативно на лигавицата, което в крайна сметка може да доведе до гастрит.

Ако наистина искате да дъвчете дъвка, изберете такава, която съдържа естествени подсладители, като ксилитол или сорбитол, а не захар, цикламат и аспартам. Но както и да е, дъвченето на дъвка за повече от 10 минути не си струва. Лошо е дори, ако току-що сте яли обилно.

  1. Не спортувайте

Ако току-що сте се събудили и все още не сте закусили, тогава не трябва да се изтощавате с интензивни тренировки. Това само ще доведе до факта, че ще загубите мускулната си маса.

Освен това ще ви бъде много трудно да тренирате, защото сутрин тялото ви просто няма достатъчно енергия за пълноценна тренировка. На празен стомах можете да правите само аеробни упражнения. Но ако имате проблеми със здравето на храносмилателната система, все пак е по-добре да ядете нещо, тъй като всяка физическа активност стимулира производството на стомашен сок, а за празен стомах, както разбирате, това е лошо.

  1. Не пазарувайте хранителни стоки

Когато сте гладни, най-добре е да не пазарувате в хранителния магазин. В крайна сметка, купувате много допълнителни неща. Значи сутрин на гладно – не става и дума.

Вече е доказано, че чувството на глад ни кара да купуваме много повече, отколкото всъщност, имаме нужда. За да избегнете подобни грешки, винаги се опитвайте да пазарувате нахранени, а още по-добре с предварително съставен списък с необходимите покупки. По този начин спестявате и значителна сума пари.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе