Модни тенденции мъжка мода пролет-лято 2021

мъжка мода пролет-лято 2021
Мода

Модни тенденции мъжка мода пролет-лято 2021

Ако за дамската мода, лятото е единствения сезон, който се очаква с нетърпение, то при мъжете нещата изглеждат доста по-различно. Мъжката мода винаги е била на заден план, но пък безспорно се забелязва ако един мъж е облечен стилно и според ситуацията. С какво ще изненада по отношение на мъжкия гардероб сезон пролет-лято 2021? Нека да научим заедно последните модни тенденции мъжка мода пролет-лято 2021 .

Мъжката мода за 2021 г. обещава да бъде пълна с изненади, като се започне още от цветовете, предложени като модерни нюанси в новите пролетни-летни колекции на топ мъжките марки. Понякога крещящи цветове, друг път смекчени, всички обаче са ориентирани така, че да внесат глътка свежест в гардероба през топлите сезони, което да ни накара да забравим за нула време тъмните тонове, на които обичахме да залагаме през последната година.

Това бяха предложенията от Vogue за цветовете. Какво обаче се случи на модните подиуми, които подсказаха идващите тенденции за мъжка мода сезон пролет-лято. Военното начало остава верен застъпник на мъжката мода, чиито емблематични кодове редовно се отдалечават от емблематичния камуфлаж. Така и той лято ще бъде прекрояван във всичките възможни артистични „уклони“.

мъжка мода пролет-лято 2021

Дизайнерите  сякаш преживяват моментна осъзнаване на миналото. Изкуството на пачуърка (кръпката) се завръща, движено от тенденцията за рециклиране и преработка на материята. Модата също става еко и всеки нов сезон ни го напомня.

пролет-лято 2021-мъжка мода

След дискретното минало лято, флоралната тенденция буквално експлодира през новия сезон. Повече или по-малко фигуративни и цветни щампи с диви и облагородени цветя, това лято няма да останат незабелязани и върху мъжките дрехи.

Тенденции мъжка мода пролет-лято 2021

Етнически препратки, традиционни впечатления, атмосфера  като на пощенски картички … най-малкото, което можем да кажем, е, че мотивите на лятото ще бъдат една покана за пътуване и споделяне – това, което миналата година ни взе, ще се опитаме да си го върнем и чрез модата. Модни тенденции 2021 представят доста различни влияния, които се свързват в една пъстра картина.

Късите панталони за лятото ще са дълги, широки, почти под коляното. Това е голямата провокация от страна на дизайнерите. Някои предпочитат, чрез нещо толкова прозаично като летния къс панталон, да скандализират, правейки кройката да наподобява кюлоти – дори на пола-панталон.

мъжка мода 2021

мъжка мода 2021 тенденции

мода сезон пролет-лято 2021

мъжка мода сезон 2021

 

Снимки: Vogue 

 

Tagged , , , , ,
на горе