Модни тенденции: Дамска мода пролет-лято 2021

Модни тенденции Дамска мода пролет-лято 2021
Мода

Модни тенденции: Дамска мода пролет-лято 2021

Всяка година новите модни тенденции дамска мода пролет-лято 2021 ни предлагат нещо специално. Това е сезонът, в който се връща желанието да се обличаме с радостен трепет, да покажем най-красивото от гардероба си и да излезем отново навън. Предстоящите топли дни носят със себе си желанието да пазаруваме и да се обличаме свежо и различно.

Междувременно, няма нищо по-хубаво от това да започнете да се подготвяте за това, което висшата мода вече заложи като тенденции в цветовете, материите и комбинациите в облеклото през предстоящия сезон пролет и лято 2021. Нека видим кои са те.

Лъскавата материя се завръща

Коприната и сатенът ще намерят своето място в рокли, якета, къси и дълги дамски панталони. Това е голямата новина за идния сезон – нежно и закачливо. Тенденцията преминава откровено в чувствеността като тема, която се развива в дълги рокли от шифон, фино прозиращи, дотам, че на показ са ръцете, краката, деколтето и дори сутиена.

Модни тенденции Дамска мода пролет-лято 2021-лъскава материя

 

Стилно неглиже

Една тенденция, може да се разбере най-добре в нейния контраст. Такава за пролет-лято 2021 са дрехите неглиже. Модните експерти отбелязват възхода на дрехите, широки и удобни, в най-различни цветове. Това са облекла, всичко друго, но не и за червения килим. Те са резултат от пандемичната ситуация, заради която ограниченото време навън, ни кара да се вгледаме в облеклата, които носим вкъщи. Така в един момент границата се размива вече имаме цял нов тренд за сезона.

Дамска мода пролет-лято Модни тенденции 2021

Панталони

Панталоните стават най-търсената част от облеклото за сезон пролет-лято 2021. На модните подиуми доминираха три версии, които ще преобладават, при това съвсем очаквано. Начело са дънките: изчистени, класически, версатилни. Те съответстват на ризата, както и на любимата блуза. Търсенето на перфектния модел за вашия силует е мисията ви, преди да навлезем в сърцето на пролетта.

Oversize панталоните покориха подиумите чрез всички най-големи модни марки, с големите си пропорции и меки материи. Докато за тези, които искат да покажат краката си, когато температурите го позволяват, в безброй цветове и привлекателни щампи на разположение са много късите панталони.

Модни тенденции 2021 - дамска мода

Дамска мода пролет-лято 2021 – Цветове

Колкото до цветовете, вече не можем да говорим само за един цвят, който ще преобладава. Вече говорим за концепция от цветове. Синьото е небесно, спокойно като в тих и безоблачен ден, кафявото е ръждиво и вместо да е жарко и горещо, навява есенен мотив. Оранжевото бие на златисто, а червеното е като леко препечен корал. Това са цветове, които ще са в тенденция, но как ще ги съчетаете, това вече зависи от вас.

Дамска мода пролет-лято 2021 - цветове

Останете с нас, защото ще продължаваме да навлизаме дълбоко тайните на тенденциите в дамската мода за сезон 2020-2021 и да ви предлагаме най-стилните решения.

Снимки: vogue, grazia

Tagged ,
на горе