Модни съвети за дами, прехвърлили тридесетте

Модни съвети за дами, прехвърлили тридесетте
Мода

Модни съвети за дами, прехвърлили тридесетте

На 20, все още можете да позволите да облечете всичко, което в момента е модерно. С напредването на възрастта обаче, нещата се променят и ако вече сте надхвърлили 30, 40 или 50 години, трябва да подбирате облеклото си по-внимателно. Не бихте могли да си позволите също и всякакъв тип бижута /аксесоари/, тъй като тези детайли също трябва да бъдат съобразени с възрастта, професията и положението ви в обществото. Ето какво съветват модните експерти:

Аксесоари

Жените над 30-те трябва да избягват всичко, което изглежда абсурдно или прекалено фрапантно. Така например, детските щипки за коса или щампите с нецензурни надписи върху тениските трябва напълно да бъдат забравени. Правилото е съвсем просто – не прекалявайте!

Маратонки и дънки

Комбинацията от дънки и маратонки също е добре да се избягва. Всяка зряла жена трябва да изглежда и да се облича по начин, който подчертава достойнството и вдъхва респект. Спортното облекло е удобно, но го оставете за излети или спортни мероприятия. Въпреки това, ако толкова държите на него, фокусирайте се върху постигането на елегантно-спортен вид.

Бижутата

В това отношение трябва да се придържате към едно златно правило: колкото е по-напреднала възрастта, толкова по-качествени трябва да бъдат бижутата. Евтините дрънкулки не са за предпочитане. Злато, сребро, дизайнерски изделия от керамика, естествени камъни – това са вашите бижута.

Цветовете

Прекалено ярките цветове не са за предпочитане, особено, когато става дума за цялостния аутфит. По-добре е да се заложи на пастелни нюанси. Бяло, черно, кафяво, сиво, синьо или маслинено-зелено също се вписват добре, когато става дума за изграждане на стилна визия. Идеята е да изглеждате като дама, а не като тийнейджърка.

Полите

Мини полите са класика, особено, ако не са прекалено къси. Разбира се, трябва да имате добре изглеждащи крака, но те са винаги добра идея, без значение на колко години сте. За жените над 30-те се препоръчват модели, които завършват на няколко сантиметра над коляното – стилно и елегантно.

Tagged , ,
на горе