GEDACO - мембрани против градушка
Партньорски статии

GEDACO – мембрани против градушка

Изборът на правилния покрив за вашата сграда може да бъде трудна задача, особено когато става въпрос за защита против градушка. Индустрията предлага различни начини за разрешение на проблема. Вградени покриви, метални покриви, хидроизолационни еднопластови мембрани, покритие от спрей полиуретанова пяна; това са все жизнеспособни опции, които могат да защитят вашата конструкция от стихиите.

Италианската компания за производство на хидроизолационни мембрани, GEDACO, създава и такива против градушка. Това се налага защото има райони, където падат повече градушки, има повече бури и там е наложително да се ползват подсилени хидроизолационни продукти и не само.

Характерното на тези мембрани е, че се изработват по стандарт, който е предварително зададен от ЕС. Така производителите са длъжни да покрият характеристиките, които отговарят на стандарта, за да осигурят на собствениците защита на тяхната собственост от бури, градушки и други стихийни природни явления.

GEDACO - мембрани против градушка

Характеристики на хидроизолационната мембрана против градушка

 

Продуктът означен като Geda STORM има отявлено повишени технически характеристики спрямо типичните мембрани на компанията, които са направени от дестилиран битум. В случая, мембраната против градушка е от дестилиран битум и еластомерни полимери (SBS), имащи нетъкана еднонишкова композитна полиестерна армировка, която осигурява на мембраната високи технически качества, долната част на мембраната е подсилена от минерален филм.

 

Цялостното оформление предлага отлична стабилност на размерите благодарение на т.нар. ниска гъвкавост при температури до -25°C. Полиестерните влакна укрепват свойствата на нетъканата материя и осигуряват добра стабилност на размерите. Това прави мембраната подходяща за покрития, подлежащи на промени в размерите.

Увеличената дебелина на армировката води до отлична устойчивост на пробиване. Дебелината на ръба от 4 mm позволява да се използва като един слой, което повишава устойчивостта на градушката на удар. Минералната самозащита от шисти може да се използва като горен слой, което я прави по-устойчива на разкъсване от градушка, мощен дъжд, суграшица и други подобни атмосферни явления.

Метод на полагане на мембраната против градушка

 

Когато се нанася мембраната, се използва газова горелка или машина с горещ въздух, за да се приложи необходимата топлина. Операцията се изпълнява след като вземете подходящи мерки за безопасност. Мембраната не се нанася върху чувствителни на топлина материали,например, като изолация от полистирол.

GEDACO - мембрани против градушка

При работа с такъв тип продукти, нашите майстори координират дейностите, за да предотвратят повреди на строителните елементи и подземните съоръжения. Майсторите спазват всички предписания за полагането на мембраната от момента на съхранение на продукта, неговото транспортиране на обекта, полагането при строго определените условия, завършването на инсталацията и поддръжката на обекта.

 

Мембраната може да се ползва при селскостопански постройки, индустриални сгради, търговски комплекси, съоръжения от типа закрити пазари. Можете да се ползвате от технологичното ноу-хау на експертите в Хидростоп, за да научите повече за полагането на този тип мембрана против градушка, която идва директно от производствената база на италианския производител GEDACO.

 

https://hydrostop.bg/produkt/%D0%A5%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-geda-storm/

 

GEDACO

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе